Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - a vasi rangadó

Kedd este befejeződik a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 6. fordulója, méghozzá a Falco-Körmend vasi rangadóval. A találkozó felvezetőjét olvashatjátok!

Falco KC Szombathely (3-4) - Egis Körmend (6-0)
2016.11.29., kedd, 18:30

A vasi rangadó mindig külön téttel bír a két gárda számára, most pedig a "sorsolás" miatt mindenki erre a meccsre figyelhet. A hazaiak nagyon messze vannak a meggyőzőtől, három zakót gyűjtöttek be idegenben, és legutóbbi is nagyon megszenvedtek a Kecskemét ellen hazai pályán. A Körmend ezzel szemben hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot, plusz továbbjutottak a nemzetközi kupában is, eddig elég egyértelműen jobb idényt futottak holnapi ellenfelüknél, van azonban három dolog, ami árnyalja az összképet. Egyrészt az, hogy a legutóbbi, KTE elleni mérkőzésen a Falcónál nem játszott Darrin Govens, vele együtt azért saját közönsége előtt eddig magabiztos volt Szrecsko Szekulovics együttese - az is igaz viszont, hogy minden problémát nem fog egyszemélyben megoldani az amerikai dobóhátvéd.

A második dolog az, hogy a Körmend láthatóan elkezdett fáradni a kettős terheléstől, Sopronban rengeteg "ki nem kényszerített hibával" tarkított találkozót nyertek meg, hét közben pedig a Donar Groningen "lehajrázta" őket - most is ők pihenhettek kevesebbet, hiszen szerdán még nem is akármilyen téttel bíró meccset játszottak. A harmadik dolog pedig az, hogy alapvetően ezekre a vasi rangadókra igaz volt minden korábbi évben, hogy teljesen függetlenül a tabellán elfoglalt helyezésektől és a formától, bármi megtörténhetett, mindkét gárda felszívta magát a rivális ellen. Most is erre lehet számítani, úgyhogy természetesen kétesélyes a találkozó, hazai pályán a Falcót egyáltalán nem lehet leírni még az elmúlt egy hónapjuk ellenére sem, de nehéz lenne azt állítani, hogy az eddigiek alapján nem a Körmend sikerére van nagyobb sansz - a légiósválasztásuk egyértelműen jobbnak tűnik Govens és Medford ellenére is, ez pedig a legtöbbször el is dönti a meccseket.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus