Bemelegítés - A-csoport, Döntő - Aranyszombat lesz a Tiszaligetben?

Szombaton 18 órakor kezdődik a Férfi NB I A-csoportjában a döntő harmadik mérkőzése, melyen akár el is dőlhet a 2013/14-es szezon bajnoki címének sorsa. Legutóbb a 2006/2007-es bajnoki évadban fordult elő, hogy úgy húzta be söpréssel a bajnoki döntőt a Szolnoki Olaj KK együttese, hogy hazai pályán ünnepelhette a diadalt.

Szolnoki Olaj KK -  Atomerőmű SE, szombat - 18:00 (TV: Digi Sport 1 - 17:45)
Játékvezetők:  Vígh P. dr., Pálla Z., Györffy P. A., (Faidt)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Most arra készülnek Lóránt Péterék, hogy hét év után ismét veretlenül nyerjék meg a finálét, melyre komoly esélyük van. A Paks saját becsületéért, a párharc életben tartásáért száll harcba, ám ehhez komoly bravúrra lenne szüksége a Dzunics-legénységnek.

A paksi szurkolók bizonyára örültek, hogy Tóth Ádámtól és Kovács Ákostól is jó teljesítményt láthattak a második összecsapáson, annak viszont már kevésbé, amit Vaughntól és Szabótól kaptak. Ha jó ritmusban fog játszani a piros-kék mezes alakulat, akkor nem engedheti meg, hogy a Szolnok kizökkentse a komfortzónájából. A paksi összecsapáson láthattuk, hogy a labdaszerzések, gyorsindítások, s az ebből születő könnyű kosarak megnehezíthetik az Olaj dolgát, és valójában ezt a játékot nagyon tudja az ASE, ha a másik csapat is lehetővé teszi, hogy ezt játssza. Az első mérkőzéshez képest jóval többször állhattak a büntetővonalra az ASE játékosai a szerda esti derbin, ám a 9 kihagyott büntető a győzelembe került Szabó Zsoltéknak. A lepattanócsatát ismét a Szolnok nyerte, ám ezt a hátrányt azzal kompenzálta a Tolna megyei alakulat, hogy 17 eladott labdába kergették bele a piros-feketéket. Hasonlóan kellene tenniük szombat este is, hogy kizökkenthessék a Szolnokot kényelmes helyzetéből. Továbbá sokkal jobb dobóformát kell hozniuk, mint amit a döntő nyitómeccsén produkáltak, s bízniuk kell abban, hogy végre ülni fognak a távoli kísérleteik, hiszen az eddigi két találkozót figyelemben véve 11/44-es triplamutatóval állnak Kovács Ákosék. A Paksnak már nincs veszítenivalója, mindent egy lapra feltéve, az ésszerűség határait megtartva kell játszaniuk, hogy meglephessék a Szolnokot.

A Szolnoknak egyrészt a hazai pálya előnye, másrészt az eddigi két mérkőzésen látottak miatt nem kell aggódni a döntő harmadik felvonása előtt, mely könnyen elképzelhető, hogy egyben a záró is lesz. Vojvoda Dávid remek formában játszik, egyedüli játékosként a döntő mindkét találkozóján 20 pont fölé jutott. Amennyiben bezsebeli a Szolnok a bajnoki aranyat, nehéz lenne elvenni tőle a döntő legértékesebb játékosának járó (MVP) díjat. Ha nehezen is, de igazolta magát a tézis, hogy ha az Olaj nyeri a lepattanócsatát Pakson, akkor a győzelmet is megszerzi. Minden bizonnyal a szolnoki találkozóra hatványozottan igaz, hogy ha ismét uralja a festéket, a palánk alatti területet a házigazda, akkor karnyújtásnyira kerülhetnek a végső sikertől. Ha olyan nyugalommal játszanak Báder Mártonék, mint tették a paksi találkozó nehezebb periódusaiban, akkor hozni fogják a harmadik mérkőzést is, bajnoki címet ünnepelhetnek szombat este nyolc óra magasságában.

 

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus