Bemelegítés - A-csoport, Döntő - Tud-e hibázni az Olaj?

Szerda este folytatódik a Férfi NB I A-csoportban a bajnoki finálé, melyben a hazai pályán játszó Atomerőmű SE azért száll harcba, hogy legyőzze az első mérkőzést megnyerő Szolnoki Olaj KK együttesét, kiegyenlítse a párharcot, s nyugodtabban utazhasson a harmadik összecsapásra. A rájátszásban még veretlen piros-feketék azonban bizonyára nem akarják megszakítani jó sorozatukat, szeretnék veretlenül letudni az egyenes kieséses szakaszt, s így megszerezni az újabb bajnoki címüket. A mérkőzés beharangozóját olvashatjátok az alábbiakban!

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK, szerda - 18:00 (TV: Digi Sport 1 - 17:45)

Játékvezetők: Földházi T., Kapitány G., Benczur T., (Bodrogváry)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

A döntő első felvonásában harminc percen keresztül méltó ellenfél tudott lenni a Paks a mérkőzést később megnyerő Szolnok számára. Ahogy a párharc előtt már tudni lehetett, a pályahátrányból induló Tolna megyei alakulatnak csak akkor lehet esélye, ha a húzó- és kiegészítő emberei is a feldobástól a lefújásig teljes erőbedobással, legjobb tudásuk szerint játszanak.

Egyértelműen látszott a vasárnapi meccsen, hogy a Szolnok még megengedheti magának azt a luxust is, hogy 40% körüli mezőnyhatékonyságot produkáljon, hisz amíg főlényesen nyerik a lepattanócsatát, és legalább kétszer annyi alkalommal állhatnak a büntetővonalra, mint az ASE, addig nehéz lesz a piros-fekete alakulatot megfognia a Dzunics-legénységnek. A lepattanózáshoz legyen elég annyi adalék, hogy míg a Paks 21 gyűrűről lecsorgót gyűjtött be védő oldalon, addig az Olaj 20 támadólepattanót jegyzett, így jutottak el 40-31-es arányig, mely még így is hízelgő a paksiakra nézve.

Az a tény, hogy a piros-kékek légiósai szállították a csapat ponttermésének kétharmadát, természetes, érthető. Az viszont már kevésbé, hogy a magyar magból Baki és Medve – aki a szerda esti ütközetben sérülés miatt biztos nem tudja vállalni a játékot - vitték a prímet a Tiszaligetben, 6, illetve 5 megszerzett ponttal. A Szabó, Körtélyesi, Kovács, Tóth négyes összesen 6 pontot tett a közösbe, 2/14 mezőnymutatóval.

Ha tökéletesíti játékát az ASE, nem lesznek rövidzárlatok, valamint javítani tudnak az első mérkőzésen elkövetett hibák terén, akkor közönségük támogatásával felülkerekedhetnek a Szolnokon, ehhez viszont a csapatmunkán felül egy-két extra egyéni teljesítmény is szükséges. Amennyiben a Szolnok ismét uralni tudja a festéket mindkét térfélen, akkor szinte borítékolható, hogy újra győztesen hagyhatják el a parkettet, s 2-0-ról várhatják a szombati délutáni derbit.

 

Slide - kosarlabda.ase.hu, Fekete Zsuzsanna
Fotó - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus