Bemelegítés - A-csoport, Döntő, Bronzmeccs, 3. kör

Kedden este folytatódik a férfi A-csoport idei döntője, szerdán pedig lezárul a bronzcsata - a találkozók felvezetőit olvashatjátok

 

Döntő, 3. mérkőzés

Szolnoki Olaj KK - TLI-Alba Fehérvár
2016.06.07., kedd, 18:00

Szerintem mindenről döntő mérkőzés következik a döntőben, hiába kell még egy meccset nyernie majd a holnapi győztesnek. Az egyébként is fáradtabb Szolnok egyik kulcsjátékosát vesztette el Milosevics személyében a szerb játékos kiállításával, így most Vojvoda mellett másoknak kell felnőniük vezérszerepbe - ez az első meccsen Kellerre és némiképp Boriszovra igaz volt, de most Vrbancnak és/vagy Jonesnak is össze kell szednie magát, különben a pályaelőnyt szerintem elveszíti az Olaj (Kovácstól és Gregorytól várható ez legkevésbé). Az Albából is hiányozni fog Myles, aki jó munkát végzett védekezésben Vojvodán, de a 11-es aktív rotációnak messze nem ő a legfontosabb láncszeme, ha nem is könnyedén, de tudják pótolni darabra és feladatkörökre is, úgyhogy óriási lehetőség előtt áll a székesfehérvári alakulat, megfordíthatják a finálé menetét.

Milosevics annyira központi figurája az Olaj játékának (és általában a mentalitásával is vezér), hogy az ő kiesése szerintem döntő jeletőségű lesz holnap, és Tiszaliget ide vagy oda, a vendégek lesznek az esélyesebbek. Ezt egyrészt fel kell tudniuk dolgozni fejben, másrészt a pályán bizonyítaniuk is kell, de ennél ideálisabb körülmények idegenben egyetlen egyszer sem fognak rájuk várni. Ha nyernek, akkor az otthoni játékukat nézve gyakorlatilag egy kézzel már meg is fogták a bajnoki serleget, ha viszont kikapnak a Milosevics nélküli Szolnoktól is, az szerintem akkora mentális pluszt jelent majd a címvédőnek, hogy ha Fehérváron nem is, de az ötödik talákozón tud majd ebből táplálkozni Sztojan Ivkovics csapata még akkor is, ha fáradtabbak lesznek, mint most. Éppen ezért azt gondolom, hogy a holnapi, kedd esti találkozó nyertese lesz végül a bajnok.

A párharc állása: 1-1.

Bronzcsata, 3. mérkőzés

Atomerőmű SE - Egis Körmend
2016.06.08., szerda, 18:00

A két eddigi ütközet alapján ez gyakorlatilag egy megjósolhatatlan mérkőzés, és mint ismert, a harmadik helyért vívott párharc csak két nyert mérkőzésig tart, így ez a mindent eldöntő csata lesz szerda este. Az ASE a szokásos idegenbeli játékával rukkolt elő legutóbb, az első meccsen viszont otthon szétdobták a Körmendet, amely főleg védekezésben volt tompa a paksi mérkőzésen. Én jobb csapatnak tartom a Körmendet, de azt is figyelembe kell venni, hogy otthon a Paks összesen két találkozót vesztett el ebben az idényben, ami 23 meccs után azért már egy elég mérvadó minta. Ezek alapján szerintem mindkét csapatnak szinte teljesen ugyanolyan esélye van a bronzérem megszerzésére.

A párharc állása: 1-1.

 

Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus