Bemelegítés - A-csoport, Elődöntők, 5. kör

Vasárnap este a Szolnok-Körmend elődöntő is befejeződik a magyar férfi A-csoport idei rájátszásában - az ötödik meccs felvezetőjét olvashatjátok.

Elődöntők, 5. mérkőzés

Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend
2016.05.29., vasárnap, 20:15

Túl sok okosat egy döntő, utolsó ütközet előtt már nem nagyon lehet leírni a két együttesről. Az Olaj mellett szól a hazai pálya előnye, a fizikai erő viszont a Körmend oldalán van a tegnapi, negyedik meccs alapján - a sorozat előtt még hosszabbnak tűnt a Szolnok rotációja, de mindkét irányítójuk elszállt (Wittmann sérülés miatt, Burrellt pedig egyszerűen elküldték, állítólag őt is betegség miatt), így a periméterük el is fogyott mostanra. Azt is hozzá kell tenni, hogy a negyedik összecsapás sem biztos, hogy reális képet festett, előtte másfél mérkőzés erejéig a Szolnok akarata érvényesült, de Körmenden borzasztóan ritmustalanul játszottak, láthatóan fáradt társaság benyomását keltették.

A legnagyobb kérdés az lesz, hogy ki hogyan dolgozza fel, hogy most már muszáj nyerni, nincs több javítási lehetőség, de egészen jó csatára számíthatunk ezek alapján. Sztojan Ivkovics csapatai azért fejben általában erősek szoktak lenni (ez egy mérkőzés erejéig a fizikai fáradtságot is felülírhatja), a Körmend pedig a kupadöntőn bizonyította, hogy ezek az egy meccsen eldőlő továbbjutások nagyon mennek nekik. Lendületben vannak a vasiak, de vasárnap azért más lehet a leányzó fekvése: minden hiba duplán fog számítani, bármilyen kisebb esemény (faultprobléma, kihagyott ziccer, büntető, esetleg extra tripla) döntő jelentőségű lehet. Esélyeket ilyenkor fölösleges latolgatni, rengeteg forgatókönyv van attól függően, ki mennyire blokkol le vagy éppen kit mennyire dob fel az extra tét.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus