Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 1. forduló

A keddi nyitómérkőzés után csütörtökön folytatódik a középszakasz 1. fordulója a Férfi NBI/A-csoportban.

Felsőház:

Soproni Sördögök - KTE-Duna Aszfalt, szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Frányó P., Söjtöry T. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_2

Sokszorosan mumus együttes a Kecskemét számára hétvégi vendéglátója. Ivkovics mester együttese mindkét reguláris szakaszbeli találkozóját hosszabbítás után vesztette el a Sopron ellen. A jól hajrázó KTE odaért az alapszakasz második helyére, sorozatban öt mérkőzést nyertek Kovács Péterék, s tovább nyújtanák ezt a jó szériát. A hazai együttes, bár az alapszakasz harmadik helyét szerezte meg, de jelen pillanatban a bajnokság legrosszabb formában lévő csapata, ugyanis sorozatban négy vereséget számlál. A morális mélypontot a MAFC elleni kudarc jelentette. Ebből kellene talpra állniuk a Sördögöknek, melyre nagyon jó alkalmat kínál a közvetlen riválissal vívott rangadó. A rájátszásbeli pályaelőnyre joggal pályázó Sopron számára több hazai vereség nem igazán fér bele a tervbe, a kék-fehéreknek rendezniük kell soraikat, és visszatalálni arra az útra, melyet egy hónappal ezelőtt jártak. Ha ez sikerül, akkor szurkolóik támogatásával megnyerhetik az összecsapást.


Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 90-69 (23-12, 17-12, 25-15, 25-30)

 

Középház:

TLI-Alba Fehérvár (9., 11-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 12-12), szombat - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Szabó G., Gorka Sz. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_2

Hatalmas lélektani plusz birtokában érkezik a Szeged a középszakasz nyitányára. Az elmúlt két sikerét egyaránt Jereminov győzelmet jelentő hárompontosaival elérő Lazics-legénység felszabadultan játszhat, s ez a könnyedség akár újabb sikert is hozhat a csapat számára. A hazai oldalon viszont merőben más a helyezet, ugyanis győzelmi kényszer nyomja az Alba játékosainak vállát, mivel egy esetleges vereséggel akár a középház utolsó helyére is lecsúszhat a fehérvári együttes, melyre nem tudjuk, hogy milyen hatást gyakorol majd Székely Norbert távozása. A középházi csapatok közül a kék-fehérek vannak a legrosszabb formában, utolsó három találkozójukat elbukták, így messze nem tekinthetnek optimistán a szombati rangadó elé.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (7., 13-11) - Egis Körmend (10., 10-14), szombat - 19:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Török R., Jakab L. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_1

A Körmend számára a középszakasz minden mérkőzése egyenértékű lesz egy rájátszásbeli találkozóval, melyen már hatalmas a tét és nem lehet hibázni. A legjobb nyolc közé vezető úton a piros-feketéknek amellett, hogy kérdés nélkül kell hozniuk a hazai meccseiket, idegenbeli sikereket is kell szerezniük, melyből csak kettő jutott nekik az alapszakaszbeli 12 lehetőségből. Richards mellett Tóth és Török is képes ponterős játékra, így akár a magasemberek el is dönthetnék a vendégek javára a találkozót. Amellett, hogy a már sokszor említett hatékonyabb védekezésre alapvetően szüksége van a vasi alakulatnak, ha a mezőnysor meghatározó teljesítménnyel rukkol elő, akkor nagyobb esélyük lehet a győzelemre Déri Csaba tanítványainak. A Pécs mind Körmenden, mind a Lauber Dezső Sportcsarnokban győzedelmeskedett, jól megy a baranyai alakulatnak a piros-feketék ellen. Igaz, az utolsó négy mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a Csirke-legénység, de a Szeged és a Kaposvár ellen is csak drámai végjáték után szenvedtek vereséget Halászék. A Körmend elleni veretlenségi szériájuk, mely négy mérkőzés óta tart, valamint a hazai pálya nagy előnyt jelenthet a Pécsnek. A Körmend pedig arra tör, hogy jól nyissa a középszakaszt, és 2013. október 12-e után ismét győztesen hagyja el ellenfele csarnokát.

 

Alsóház:

Marso Nyíregyháza KK (12., 8-16) – MAFC (13., 4-20), csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Szabó G., Gál J., Praksch P. (Parádi)

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik az alsóház nyitómérkőzése. A Nyíregyháza fontos rangadót bukott a Jászberény vendégeként az alapszakasz utolsó fordulójában, míg a MAFC lenyűgöző bravúrt szolgáltatott azzal, hogy két vállra fektette a Sopront a Gabányiban, s ezzel lezárta hosszú kudarcsorozatát. Jobb alkalom aligha kínálkozhat arra a fővárosi alakulat számára, hogy megszerezze első idegenbeli győzelmét a szezonban. A hazaiaknak határozottságukkal, hatékony védekezéssel kell irányítaniuk a mérkőzés alakulását, mivel amennyiben ez nem történik meg, akkor MAFC kellemetlen meglepetést okozhat nekik.


FAIRIUM JKSE (11., 8-16) - Zalakerámia ZTE KK (14., 4-20), szombat - 18:00
Játékvezetők: Hegedűs T., Pozsonyi L., Fodor A. (Bukta)

A zalai alakulatra nagyon nehéz mérkőzés vár, annak ellenére, hogy Zalaegerszegen már legyőzték egyszer a szezonban a JKSE-t, és idegenben is csak minimális különbséggel maradtak alul. Ahhoz, hogy megmeneküljön a ZTE a kiesés szelétől, sorozatos idegenbeli győzelmekre lesz szükség. Már az első megszerzése is hatalmas feladat lesz, hiszen Horváth Ákosék utolsó négy hazai mérkőzésükből hármat megnyertek, többek között az alapszakaszt megnyerő ASE-t is legyőzték, és megszorongatták a Kecskemét gárdáját. A mérkőző felek jelenlegi formáját látva a JKSE a találkozó egyértelmű esélyese, nagy meglepetés lenne, ha a ZTE most szerezné meg első vendégként aratott sikerét.

Foto, Slide - kosasport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus