Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 1. forduló

Tegnap elkezdődött, a hétvégén pedig folytatódik a magyar férfi A-csoport középszakaszának első köre, a középház mellett a felső- és az alsóház is elkezdi a küzdelmeket - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (3., 17-9) - Falco KC Szombathely (4., 17-9)
2017.04.01., szombat, 17:00

A két gárda közül az Olaj vereséggel, a Falco pedig győzelemmel fejezte be az alapszakaszt, de mivel utóbbinak megint idegenben kell játszani, így ez sokat nem jelent. A szombathelyiek legutóbb Jászberényben győztek, de azt is figyelembe kell venni, hogy idegenben előtte megint nem sok babér termett nekik, még a MAFC otthonában sem. Mellettük szólhat, hogy a rangadókon eddig egyáltalán nem nyújtottak rossz teljesítményt saját pályájuktól távol sem (Szolnok, Székesfehérvár, Körmend), de fejben nagyon össze kell rakniuk magukat, mert az Olaj összesen egyszer kapott ki hazai környezetben az alapszakaszban, akkor, amikor Vojvoda nem játszott a ZTE ellen, így egyértelműen a szolnokiak tekinthetők esélyesebbnek a Tiszaligetben. Ha a Falco összeszedi magát fejben, játszhat egy szorosabb mérkőzést, azért a hazaiak sem sziporkáztak az utóbbi időben, de most (is) meglepetés lenne, ha Kmézics Zoránék kikapnának otthon.

Egis Körmend (2., 18-8) - Zalakerámia ZTE KK (5., 17-9)
2017.04.02., vasárnap, 18:00

A Kömend a Szolnok kiütésével a második helyen zárta az alapszakaszt, megmutatta erejét a vasi együttes, ráadásul hazai pályán csak az Alba Fehérvártól kaptak ki, ott is 22 pontos előnyből. A ZTE azonban a bajnokság legjobb formában lévő együttese zsinórban aratott 4 győzelmével, így egyáltalán nem lehet leírni Bencze Tamás legénységét sem. Gasper Potocnikék állománya minőségi előnyben van, de a zalaegerszegiek szépen összerakták a játékot erre a keretre, és most már többé-kevésbé kiegyensúlyozottan hozzák, amit tudnak. Nagy kérdés, hogy milyen támadójátékra lesznek képesek ezúttal a körmendi védekezés ellen, mert a sok hiba egészen biztosan nem fog beleférni - a Körmend gyorsindításokból náluk sokkal jobban védekező csapatokat is ki tudott végezni. A hatékony támadójáték azonban nemcsak a dobott pontokban mutatkozhat meg, de abban is, hogy a hazaiakat felállt védelem elleni játékra tudják kényszeríteni, ami a Körmend legyőzésének elsőszámú kulcsa. Ettől függetlenül a Körmend az esélyesebb, a ZTE-nek a saját árnyékát is túl kell előbb lépni - csak 2-6-ra végeztek az alapszakaszban a felsőházi ellenfelek ellen, pedig több alkalommal is nyerési esélyük volt, de a végjátékokban kulcshibákat vétettek.

Középház

Sopron KC (9., 12-14) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 13-13)
2017.04.01., szombat, 16:00

A Sopron és a Szedeák is győzelemmel zárta az alapszakaszt, de a vendégek sokkal jobb szájízzel várhatják a középházi küzdelmeket - ők egyértelműen felülteljesítettek, míg Dragan Alekszicsék masszívan alul az idény eleji elvárásokhoz képest. Nikola Lazicsék játéka sokkal jobban látszódik, támadásban jelentős különbség van a két együttes között, de a Sopron védekezése összességében jobb, ezért is lesz érdekes ez az összecsapás. Mivel a Kecskemét kikapott a Pécstől tegnap, így kicsit szétszakadhat a középház, amennyiben a Szedeák nyerni tud ezen a meccsen, hiszen két meccsre lépnének el a már nem PO-oló 9-10. helyezettektől, viszont a hazai pálya miatt nagyjából kiegyenlítettek az erőviszonyok. A Szedeák 3-10-es idegenbeli mérlege nem jó, igaz, fontos mérkőzéseket nyertek már idegenben, és legutóbb Szolnokon sem voltak messze a sikertől, úgyhogy nagyjából hasonlóak az esélyek.

Alsóház

Atomerőmű SE (11., 9-17) - MAFC (14., 4-22)
2017.04.01., szombat, 16:00

Az ASE lezárhatja a szezon érdemi részét, amennyiben győzni tud a MAFC ellen, a Vasas pedig kikap a Jászberény otthonában, hiszen így 5 fordulóval a vége előtt 6-6 meccs előnyük lenne a két utolsó helyezettel szemben. Teo Cizmic kinevezése óta egyértelmű sokkal jobb csapat lett a hazai a korábbi saját magánál és a jelenlegi MAFC-nál is, úgyhogy top favorit az ASE ezen a találkozón. A fővárosiak Uros Duvnjak kiesése után a Falcót még lenyomták, de az utolsó két meccsen rendesen szétestek, úgyhogy most megint össze kell rakniuk magukat, főleg fejben - náluk mindig az a kulcs, mennyire tudnak csapatként játszani, illetve hogy Smith és Sihota hoznak-e végre valamit a tavalyiból, mert erre ebben a szezonban nem sokszor volt még példa. Idegenben még nem nyert a MAFC egy meccset sem ebben a szezonban, úgyhogy ez egy országos 1-es előzetesen.

JP Auto - JKSE (12., 7-19) - Vasas Budapest (13., 4-22)
2017.04.01., szombat, 18:00

Itt is egyértelműek lennének az esélyek, a Berény 6-0-t ment az alsóházi ellenfelei ellen az alapszakaszban, ezekre a meccsekre nagyon szépen felpörgött az együttes, de Sztamenkovics és Cseh kiválásával teljesen megborult a játékuk, egyébként is több lett az egyénieskedés az utolsó hónapra, így pedig zsinórban 7 zakót gyűjtöttek be. Náluk csak a Vasas rosszabb ilyen szempontból sorozatban szerzett 9 vereségével, de a pasarétieknél több pozitívum volt ebben a szakaszban, mint mostani ellenfelüknél - játszottak szoros mérkőzéseket sokkal jobb együttesek ellen is, igaz, hozzá kell tenni azt is, hogy leginkább hazai pályán. A vendégek összesen 1 találkozót nyertek idegenben, és azt is a MAFC otthonában, úgyhogy minden gondja ellenére Stevan Tot csapata esélyesebb, valamivel masszívabb az állományuk is, de erre a meccsre azért nagy összegben nem fogadnánk, annyira szétesett a JKSE az utóbbi időben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus