Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 2. forduló

Szerdán lejátsszák a magyar férfi NBI/A-csoport idei középszakaszának második fordulóját - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

 

Felsőház

Zalakerámia ZTE KK (19-8, 5.) - Atomerõmû SE (20-7, 2.)
2016.03.30., szerda, 19:00

Mindkét gárda vereséggel kezdte a középszakaszt, így most kulcsjelentőségű lehet mindkettejük szempontjából, hogy ne kerüljenek nagyobb gödörbe - egyik együttes sem volt éppen csúcsformában az alapszakasz végén sem. Az ASE elvesztette hazai veretlenségét, a hazaiak viszont Fehérváron nagy zakót kaptak, úgyhogy van mit helyrerakni mindkét oldalon. Bencze Tamáséknál Panteliccsel kell kezdeni valamit - a szerb center kifejezetten gyenge produkcióval jelentkezett az Alba ellen, az ő jó védekezése nélkül kategóriákat romlik csapata, és most sem lesz sok esélyük, ha nem kapja össze magát - a támadójáték szerintem a jobb védekezéssel azonnal hatékonyabb is lenne. A túloldalon továbbra sem tudják kiaknázni a keretben lévő lehetőségeket teljesen, talán a kevesebb több lenne esetükben, de legutóbb Dunn extrája is kevés volt a Körmend ellen. A ZTE hazai pályán meggyőző volt az alapszakaszban, de ahhoz Pantelicsnek össze kell szednie magát - a paksiak ebben, illetve a jóval hosszabb állományukban bízhatnak, amely jelentősen több variációs lehetőséget tartalmaz, mint a zalaegerszegiek kerete.

Szolnoki Olaj KK (20-6, 1.) - TLI-Alba Fehérvár (19-8, 3.)
2016.03.30., szerda, 20:00

A forduló rangadóján az Alba szűk egy hónap után újfent a Tiszaligetbe látogat. A március elején rendezett találkozón 68-64-re nyert az Olaj, hasonló forgatókönyvre számíthatunk most is - kevés pont, szoros végeredmény. Sztojan Ivkovicsék másfél hetet pihenhettek az alapszakasz után, ez a malmukra hajthatná a vizet, de az Alba tükörsima győzelmet aratott a ZTE ellen, és a szolnokiakhoz hasonlóan bő, vagy talán még mélyebb is a keretük, szerintem nem lehet gond számukra a pénteki összecsapás. Kulcskérdés lesz, hogy a vendégek tudnak-e úgy védekezni, mint Kinney-ék ellen - ha az Alba hátul hasonlót tud produkálni, könnyen nyerhetnek most is. Az Alba a ZTE ellen felállt védelem ellen is több szép akciót vezetett hátsó befutásokkal - ha ezt most is meg tudják tenni, nyerési esélyeik vannak, de egylabdás, szoros mérkőzésre lehet számítani, ahol megint sokat fog számítani, fejben melyik gárda az erősebb, a végjátékban ki tud higgadtabb maradni, ez pedig eddig az egymás elleni meccseken az Olajnak sikerült, hiszen 3-0-ra vezet a Szolnok az egymás elleni párharcban idén a kupát is beleszámolva.

Középház

Kaposvári KK (13-14, 8.) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (14-13, 7.)
2016.03.30., szerda, 18:00

A PO-helyek szempontjából fontos középházi rangadó lesz ez, a Kaposvár még megelőzheti a Falcót és felléphet a hetedik helyre - igaz, a felsőház annyira megjósolhatatlan és szoros, hogy nem nagyon lehet tudni, a 7. vagy a 8. hely lesz-e a jobb, leginkább nem sok különbség lesz a két pozíció között. A hazaiak kilábalni látszanak a gödörből, mindenki nagyjából egészséges (Puljko lábproblémáit leszámítva), ez pedig a Sopron kiütését követően egy borzasztaóan sima pécsi győzelmet jelentett - úgy tűnik, egy 5 meccses hullámvölgy után újra felszállóágban van a Somogy megyei alakulat. A Falco 20 pontos előnyről is majdnem elbukta a Kecskemét elleni meccset, ami mutatja, mennyire kiegyensúlyozatlan a gárda akár egy találkozón belül is - jelen állapotában és hazai pályán szerintem a Kaposvár masszív favorit. A két együttes pontzáporos meccset játszott egymással március legelején - hasonló lehet most is a forgatókönyv, de a vendéglátók szerintem most jobbak, mint akkor, ebbe csak Puljko esetleges hiányzása szólhat bele.

Sopron KC (16-10, 6.) - PVSK-PANNONPOWER (10-17, 10.)
2016.03.30., szerda, 19:00

A Pécs a Kaposvár elleni hazai vereséggel matematikailag ugyan még nem szállt el a PO-jutás szempontjából, de gyakorlatilag igen - 7 meccsel a vége előtt 3 győzelem a hátrányuk úgy, hogy még Kaposvárra utazniuk kell, az egymás elleni eredmények pedig jó eséllyel az ellenfélnek kedveznek majd. A Sopron most kezdi a középszakaszt, pihentek is, az állományuk is erősebb szerintem legalább egy szinttel. Sabáli Balázséknál a kiegyensúlyozottság megszerzése, a játék szinten tartása lehet a lényeg ezen a 8 mérkőzésen - a hatodik helyet gyakorlatilag borítékolni lehet számukra -, Csirke Ferenc pedig azt nyilatkozta a KKK elleni mérkőzés után, hogy a fiatalok több lehetőséget fognak kapni, ezek alapján egyértelmű favorit a hazai alakulat.

Alsóház

MARSO Nyíregyháza (5-22, 14.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9-18, 11.)
2016.03.31., csütörtök, 18:30

Ez gyakorlatilag a szombati fordulóból előrehozott mérkőzés, úgyhogy a felső- és a középház harmadik köréhez, az alsóház második kanyarjához tartozik, de mivel csütörtökön játsszák, így itt tárgyaljuk ki. A hazaiak a MAFC elleni fővárosi derbin a harmadik negyedben egyszerűen összeestek, sima vereséget szenvedtek, és mivel Garai Péterék mellett a Szedeák is győzni tudott, egy mostani vereséggel matematikailag is Play-outra kényszerülhetnek. A vendégek egy pontzáporos mérkőzésen nyertek a JKSE ellen simán - végig magabiztosan vezettek, csak a végén engedtek ki. A támadójátékok között ég és föld a különbség a vendégek javára, Kiss Zsolt és Armelin is visszatért az előző körben, az állománya is sokkal jobb és hosszabb a szegedieknek, így teljesen egyértelműen ők az esélyesek - február közepén 75-70-re nyertek Sitku Ernőék, de az még egy teljesen másik Szedeák volt.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus