Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 2. hét

Három mérkőzést rendeznek pénteken a Férfi NB I A-csoport középszakaszának alsóházában. Beharangozónkban megtalálhatjátok a keddi játéknap összefoglalóit, ma esti találkozók felvezetéseit, valamint a Fullcourt-linkeket.

Marso - Nyíregyházi KK (13., 5-19) - Naturtex-SZTE-Szedeák (11., 9-15), péntek - 17:00
Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Frányó P., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_12

A Szeged rájátszásba jutási reményeinek jót tett a Jászberény elleni siker. Ám az a győzelem csak akkor ér valamit, ha a sereghajtó otthonában is diadalmaskodni tudnak Horváth Ákosék. Jó játékkal jelentkezett legutóbb Molnár, ám nem csak tőle, hanem Kisstől és a fiatalabb Csorvási fivértől is szükségeltetik a hasznos játék a siker érdekében. A hétközi játéknapon csak Walker parádés teljesítményének köszönhette az NYKK, hogy nem távozott jóval nagyobb különbségű vereséggel Körmendről. Kérdéses, hogy Poscic tudja-e vállalni a játékot, amennyiben igen, akkor milyen állapotban lesz majd. Annyi bizonyos, hogy a hazaiak magyarjai nem tudnak elcipelni minden terhet, elsősorban Doynetól kell javulás, ha szeretnének szoros meccset játszani, győzni a Szegeddel szemben. 
 
Zalakerámia-ZTE KK (12., 9-16) - Pécsi VSK-PannonPower (8., 11-13), péntek - 19:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Szabó G., Vida B., (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_10

A pécsiek abból a szempontból előnyben vannak a hazaiakkal szemben, hogy nem léptek pályára a hétközi fordulóban, így frissebben várhatják az esti találkozót. Érdekesség, hogy csak ők, valamint az egy mérkőzést játszó Falco veretlen már csak a három alsóházi forduló után. Nagyon jó formában van Csirke Ferenc csapata, s amennyiben tudják hozni saját játékukat a ZTE otthonában, akkor nyerhetnek és továbbra is ott loholhatnak a Körmend nyakán, valamint lépéselőnybe kerülnek üldözőikkel szemben. A Jiménez-legénység hét közben a Falco otthonában vesztett nyugati rangadót, kérdés, hogy ilyen rövid idő alatt miként készült fel az együttes a forduló rangadójára. Az biztos, hogy a légióstriójuk már jobban teljesít, mint két héttel ez előtt, ám nem feltétlenül evidens, hogy ez a tény már hozza is a győzelmet a kék-fehérek számára. Ha a külső védekezése rendben lesz a hazaiaknak, akkor megnövelhetik esélyeiket, ellenkező esetben könnyen bajba kerülhetnek.
 
Fortress Jászberény (12., 8-17) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (9., 9-14), péntek - 19:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Hegedüs T., Jurák K., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_11
 
Ez elmúlt két meccset Raivio, Dramicsanyin és Soós hiányában elvesztette a Jászberény, ma azonban duplán fontos mérkőzés vár rájuk, nincs más választásuk, a Körmend után újabb vasi alakulatot kell legyőzniük saját csarnokukban. Ugyanis vereség esetén komoly bajba kerülhetnek Soós Gáborék, hiszen akkor leszakadnak a rájátszásba igyekvő csapatoktól, s adott esetben megérkezhet a nyakukra a kiesés elől menekülő Nyíregyháza is. A Falco jól kezdte a középszakaszt, hazai pályán ponterős játékkal múlták felül a ZTE-t, s hasonlóan hatékony támadójátékra lesz szükségük a ma este. Kérdés, hogy a magasembereik miként teljesítenek majd Sundov ellen, bár amennyiben a hátvédek hasonlóan produktív napot zárnak, mint kedden, akkor újabb sikert gyűjthet be a sárga-fekete mezes alakulat, így versenyben maradnának a rájátszásért folytatott harcban.

Alsóház, 3. forduló

Egis Körmend  - Marso-Nyíregyházi KK 101-87 (24-20, 17-13, 33-23, 27-31)

 

Naturtex-SZTE-Szedeák  - Fortress Jászberény 84-77 (20-23, 21-16, 17-25, 26-13)

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Zalakerámia-ZTE KK 106 - 92 (32-23, 25-21, 27-21, 22-27)

Slide - Jene Sándor

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus