Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 3. forduló

Ma este a Szolnok-ASE rangadóval kezdődik a Férfi NBI/A-csoport középszakaszának 3. fordulója.

Felsőház

Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE, péntek - 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Györffy P. A., Frányó P. (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_5

Érdekesen alakult mindkét csapat hétközi találkozója. A Tóth Ádámot és Wise-t egyaránt nélkülöző ASE saját csarnokában maradt alul a negatív szériáját épp ezen a rangadón megszakító Sopronnal szemben. Az imént említett játékosok ma sem állhatnak Dzunics mester rendelkezésére, így nagyon nehéz feladat vár a paksiakra a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A Szolnok a vártnál sokkal nehezebben, hullámzó meccsen tudott győzni a Kecskemét ellen, miután tetemes előnyét a végjátékra leadta. A magas posztokon várhatóan fölényben fog játszani a címvédő, s bármennyire is szeretne meglepetést okozni a Paks, nem Szabóék a találkozó esélyesei. Bár láttunk már arra példát, hogy egyes csapatok ilyen helyzetben arattak bravúros sikereket, a Szolnok aligha teszi meg azt a szívességet, hogy hazai mérkőzést veszít a középszakasz során.


Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt, szombat - 18:00
Játékvezetők:   Cziffra Cs., Kapitány G., Praksch P. (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_6

A kaposvári alakulat a vereséggel végződő szolnoki nyitány után pihent a hétközi játéknapon, nyugodtan készülhetett az elsőnél sokkal fontosabb mérkőzésre, melyen szurkolóik támogatásával joggal pályáznak a győzelemre. A Kecskemét alaposan megszorongatta a Messzi István Sportcsarnokban a Szolnokot, nagy tartásról tett tanúbizonyságot. Minden bizonnyal a védőmunka fog dominálni, a KTE részéről kulcsfontosságú lesz, hogy a Spica – Hendlein párosnak legalább egyik tagját semlegesítsék, a vendéglátóknak pedig hogy vigyázzanak a személyi hibákkal, mert szűkösebbek a rotációs lehetőségeik, mint a kecskemétieknek. Szoros összecsapásra van kilátás, s a győztes kilétét nagyon nehéz megjósolni.

 

Középház

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák, vasárnap - 18:00
Játékvezetők:  Benczur T., Török R., Szabó G. (Forrai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_5

A Szeged meglepően nagy különbségű vereséget szenvedett saját csarnokában, és ezzel egymeccses hátrányba került a Péccsel szemben. Tovább nehezedhet a Lazics-legénység helyzete, ha vasárnap este is kikapnak. Ha kizárólag a kezdőjátékosok tudnak eredményesek lenni a vendég oldalon, nem érkezik megfelelő mértékű tehermentesítés a cserepadról, akkor csak több extra teljesítmény mellett lehet esély, hogy egál körüli mérkőzést játszhassanak. A Körmend nem lépett pályára a hétközi játéknapon, volt idejük a múlt heti, Pécsen megszerzett győzelem után a következő mérkőzésre készülniük Ferencz Csabáéknak. Többször írtuk már, ám továbbra is igaz, hogy csak akkor lesz sansza rájátszásba jutni a vasi alakulatnak, ha a hazai találkozóit kivétel nélkül megnyeri. Alig több mint két hete 15 ponttal múlták felül Déri mester tanítványai a Szentély Arénában a Szegedet, hasonló mértékű sikerrel most is kiegyeznének a piros-feketék.


PVSK-PANNONPOWER - Falco-Trend Optika KC Szombathely, vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Pozsonyi L. (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_6

Nagyon jól hangolt a számára oly fontos összecsapásra a Pécs, Csirke Ferenc fiai csütörtök este idegenben győztek meggyőző magabiztossággal a Szeged ellen. A Falco igaz nem játszott jól, mégis jobban bírta a hétközi, Alba elleni mérkőzés hajráját, s bár a vendég kék-fehérek játszottak előnyben a mérkőzés döntő részében, felülkerekedett rajtuk a Kálmán-legénység. Az alapszakaszban a sárga-feketék oda-vissza verték a Pécset, viszont most merőben más a felek helyzete. Mindkét csapat számára duplán fontos mérkőzés, mivel amennyiben a szombathelyiek nyernek, akkor megszilárdítják helyüket a középház élén, míg egy esetleges hazai siker esetén felzárkózna a közvetlenül előtte álló Falcóra a baranyai alakulat.

Slide, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus