Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 3. forduló

Szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport középszakaszának harmadik körét a felső- és a középházban - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (3., 18-10) - Egis Körmend (2., 19-8)
2017.04.09., vasárnap, 15:15

Komoly meccsre van kilátás Szolnokon, miután a hazaiak nincsenek ugyan bombaformában, de a Vojvoda nélküli, ZTE elleni meccset leszámítva eddig mindig megoldották valahogy, hogy legyőzzék ellenfeleiket a Tiszaligetben. A Körmendnek annyi előnye mindenképpen van, hogy egy hetet készülhettek az Olajból, hiszen az előző körben, tegnap nem játszottak, így frissebbek is lehetnek majd, illetve volt idejük átnézni, mit rontottak el január közepén, a 72-60-ra elbukott összecsapáson - azon egyébként Kromah és Dickerson még nem volt a csapat tagja, Petty pedig szintén nem játszott, ennyivel beljebb vannak most Gibbs helyett (amennyiben marad az eddigi pihentetési szisztéma). A hazaiak Zalaegerszegen egészen botrányos védekezést és pattanózást mutattak be - volt erre már példa egyébként a szezon korábbi részében is, de akkor összeszedték magukat utána. A vasi együttes jelenleg jobb csapat, de az Olaj az ő játékukat is szépen el tudja rontani hazai pályán - szoros meccs várható.

Alba Fehérvár-Puebla+ (1., 21-6) - Zalakerámia ZTE KK (4., 18-10)
2017.04.09., vasárnap, 18:00

Az Alba kisebb erődemonstrációt tartott a Falco elleni első félidőben, mert rengeteg könnyelmű megoldással, eladott labdával együtt is vezettek Szombathelyen 20 perc után (kicsit nagyobb koncentrációval simán el is dönthették volna a meccset a nagyszünetre), és a leglényegesebb momentum talán az volt, hogy Shepard nélkül sem esett össze a védekezés semennyire sem. Erre alapozva most Shepard és Mohammed visszatérésével még jobbak lehetnek - annyi legalábbis valószínűsíthető, hogy azt az intenzitást tudják hozni hátul 40 percen keresztül is, amit a Falco ellen a rövid rotáció miatt nem sikerült végig. Szükségük is lesz a patent hátsó produkcióra, mert a ZTE kifejezetten jó ritmusban játszik az utóbbi hetekben - vannak ugyan hibák, elkapkodott helyzeteik nekik is, de Ubilla vezetésével összességében nagyon hatékony az, amit elöl mutatnak. Kulcskérdés lesz, hogy a vendégek támadójátéka vagy a hazaiak védekezése kerekedik-e majd a másik fölé, mert a ZTE hátrajátéka viszont kevés ahhoz, hogy megállítson egy gyorsindításokkal operáló Albát. Esélyesebb az alapszakasz-győztes, ha a szombathelyi védekezésük jön most is, az jó eséllyel győzelmet hoz majd Dzunics Braniszlavéknak, de ha kicsit is gyengébb napjuk lesz, azt Bencze Tamás legénysége kihasználhatja jelenlegi formájában.

Középház

Kaposvári KK (7., 16-11) - KTE-Duna Aszfalt (10., 13-15)
2017.04.08., szombat, 18:00

A középházban ahelyett, hogy szétszakadt volna a mezőny, az előző kör szépen összehozta az 5 csapatot, miután a 9-10. helyeken állók nyertek. A Kecskemét nagyon masszív produkciókat hozott eddig a középszakaszban Ivosev nélkül és vele együtt is, a magyarok eddig kifejezetten jól teljesítenek, ráadásul a szerb erőcsatárt nem tiltották el további meccsekre, úgyhogy most is csapata rendelkezésére állhat majd. Nem néz egyszerű meccs elé tehát a Kaposvár, amely Frazier jó teljesítménye ellenére is kikapott Sopronban - most Hendlein valószínűleg pályára fog már lépni, Baki játéka azonban kérdéses, úgyhogy teljesebb, de nem biztos, hogy teljes kerettel tudnak felállni a hazaiak. Jelen állapotában a KTE-t nem lehet leírni, a Szedeák elleni győzelem komoly önbizalmat adhatott a társaságnak, hiszen lényegében megmentették a szezonjukat - papíron jobb csapat a Kaposvár hazai pályán, de nehéz este elé néznek még saját közönségük előtt is.

Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 14-14) - PVSK-PANNONPOWER (6., 16-11)
2017.04.08., szombat, 19:00

Érdekes összecsapás lesz ez is, hiszen az eddig idén kifejezetten jónak tűnő Szedeák némi meglepetésre kapott ki hazai pályán a Kecskeméttől - a Sopron elleni idegenbeli siker után egy győzelemmel a rájátszás kapujába léphettek volna, így viszont "kezdhetik elölről". A Pécs nem játszott, ennyiből ugyanolyan helyzeti előnyben van, mint a Körmend, többet pihenhettek, jobban rákészülhettek az ellenfélre. A KTE szépen megtartotta a Szedeák támadójátékát Sulovics és Boltics jó számai ellenére is, ez lesz a kulcs ezúttal Csirke Ferencék sikerességének szempontjából is, valamint azok a külső dobások, amik náluk átlagos szinten ritkán esnek be vendégként - vagy kiválóan dobnak kintről vagy pocsékul. A két gárda között játékerősség szempontjából nem sok különbség van (a vendégek mélyebbek, a hazaiaknak a kezdője markánsabb egy fokkal), a Pécsnél az a plusz 3-4 nap sokat jelenthet, ugyanakkor a hazai pálya a szegediek mellett szól. Szegeden az alapszakaszban kiütéses hazai siker született, de egyedül a nagyarányú győzelem lenne most meglepő bármelyik oldalra.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus