Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 4. forduló

Szerdán a vasi rangadót magában foglaló fordulóval folytatódik a Férfi NBI/A-csoport középszakasza.

Felsőház

Atomerőmű SE (5., 0-2) - Kaposvári KK (3., 1-1), szerda - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_8

Az alapszakaszt első helyen záró Paks még nyeretlen a középszakaszban, viszont most jó eséllyel pályáznak Dzunics mester tanítványai az első siker megszerzésére, mellyel elmozdulnának a felsőházi tabella utolsó helyéről. Hozzá kell tenni, hogy a Soprontól szoros csata után kaptak ki Kovácsék, míg Szolnokon húsz pontos hátrányban sem adták fel a mérkőzést. A Kaposvár ponterős játékának köszönhetően magabiztos sikerrel zárta a Kecskemét elleni ütközetet, a győzelem azonban véráldozattal járt, a klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Marko Spica sérülés miatt kihagyni kényszerül a találkozót. Az ő hiánya minden bizonnyal változtat majd a vendégek játékán, mivel leszűkíti a magas posztok rotációs lehetőségét. Amennyiben nem ad könnyű lehetőségeket a Kaposvár ellenfelének, akkor még így is lehet sansza, hogy szoros meccset játsszon vendéglátójával, viszont a hazai pálya előnye miatt még úgy is az ASE a találkozó esélyese, hogy még nyeretlen a középszakasz során.


Soproni Sördögök (2., 1-1) - Szolnoki Olaj KK (1., 3-0), szerda - 19:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_7

Az Adria Ligát hetedik helyen befejező Szolnoknak már csak a magyar bajnoki küzdelmekre kell koncentrálnia, bár eddig a kettős terhelés sem jelentett akadályt Vojvodáéknak, igaz, a Kecskemét alaposan megnehezítette a második fordulóban a címvédő dolgát. A hazai pálya előnyében bízhat a Sopron is, mely épp Pakson tudott pontot tenni negatív sorozatának végére, s újra bízhat abban, hogy visszatalál a sikerek útjára. Persze ehhez nagyon sokat kell tennie a Sabáli-legénységnek, elsősorban hatékony védőmunka esetén növekedhet a hazaiak győzelmi esélye. A vendégek számára elengedhetetlen a jó kezdés, mert ha ők diktálják a mérkőzés ritmusát, előnyben  játszhatnának már a találkozó kezdetétől, akkor könnyebb út vezetne számukra a negyedik siker felé.

 

Középház

TLI-Alba Fehérvár (8., 11-15) - PVSK-PANNONPOWER (7., 15-12), szerda - 18:30
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_7

A Pécs, miután vereséggel nyitotta a középszakaszt, két győzelmet gyűjtött be, legutóbb vasárnap este, a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Falco együttesét fektette két vállra. Ha a középház másik mérkőzésén kedvező eredmény születik a baranyai alakulat számára, akkor tovább zárkózhatnak a szombathelyiekre, ehhez a lehetőséghez viszont elengedhetetlen, hogy győzzenek Csirke Ferenc tanítványai az Alba otthonában. Egyre hosszabbra nyúló negatív sorozat végére szeretnének pontot tenni a hazaiak, akik Szombathelyen nagyon közel álltak a rossz széria megszakításához, de az utolsó banánhéjon elcsúsztak. Lélektani és a rájátszásba kerülés szempontjából egyaránt fontos lenne, hogy megszülethessen a csapat első győzelme Góbi Henrik irányítása alatt.


Falco-Trend Optika KC Szombathely (6., 16-10) - Egis Körmend (9., 12-14), szerda - 18:30
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_8

73. alkalommal csap össze bajnoki mérkőzésen Vas megye két legjobb együttese. Az alapszakasz után úgy tűnt, hogy a sárga-feketék kibérelték a 6. helyet már a rájátszásra, viszont a középszakasz jó indítását követő pécsi vereség más problémákat is felvetett náluk. A Körmend eddig megfelelt az elvárásoknak, megnyerte mindkét mérkőzését, 13 idegenbeli fellépéséből azonban csak hármat nyert meg a piros-fekete alakulat, s a szezonban már egyszer alulmaradt a Savaria Arénában. Az akkorihoz képest viszont más helyzetben van mindkét alakulat, többek között ezért is nehéz voksolni arra, hogy melyik csapat örülhet majd a lefújás után. Nem feltétlenül a védekezés vagy a támadójáték hatékonysága dönt elsősorban, hanem hogy a felek közül melyik tud jobban, csapatként, egységesen működni.

 

Alsóház

Zalakerámia ZTE KK (14., 4-22) - MAFC (13., 4-21), szombat - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_5

A legutóbbi fordulóban a ZTE idegenben szellős védekezése miatt 100 pontot kapott a Nyíregyháza vendégeként, s vereséggel távozott a Bujtosiból. Ezzel szemben a MAFC egy végletekig kiélezett, egylabdás mérkőzést bukott el az utolsó másodpercekben, saját csarnokában. Annak ellenére, hogy hazai pályán szerepelhet és a korábbi viszontagságos, sérülésekkel tűzdelt időszakhoz képest jóval több játékos állhat Sporar mester rendelkezésére, nem mondhatjuk, hogy a ZTE esélyesebb lenne, mint vendége. A Jászberény csak az utolsó pillanatokban, ám a MAFC szempontjából legrosszabbkor, a lefújáskor volt előnyben a budapesti mérkőzésen. Hiába a legutóbbi találkozón begyűjtött vereség, kijelenthető, hogy Timbus mester fiai most önbizalommal felvértezve utazhatnak közvetlen riválisuk otthonába. Ha nem rendezi védekezését a ZTE, nagyon nehéz dolga lesz, ha otthon szeretné tartani a két bajnoki pontot. Amennyiben ezzel a lehetőséggel élni tud a piros-fekete gárda, akkor ők érik el előbb az ötödik győzelmet.


FAIRIUM Jászberényi KSE (11., 10-16) - Marso Nyíregyháza KK (12., 9-16), vasárnap - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_6

Két közvetlen rivális az alsóház első helyéért meccsel hétről-hétre, viszont bármennyire közelítik egymást győzelem-vereség mutatóik, a vendégek szerényebb esélyekkel érkeznek a győzelem megszerzéséért, mint a JKSE. Mindkét fél megszenvedett a MAFC-cal az elmúlt fordulókban, igaz az NYKK nem tudta befejezni a találkozójukat, melyet újrajátszanak. A szoros, idegenbeli győzelemből érkező hazaiak várhatóan szurkolóik bíztatása mellett magabiztosabban fognak játszani, így nagyobb sansszal pályáznak a győzelemre, mint a Sitku-legénység, mely 12 idegenbeli fellépéséből eddig csupán egyet nyert meg ebben a szezonban. Ha szoros mérkőzést játszanának a felek, abban az esetben is a hazaiak zárhatják majd nagyobb eséllyel győzelemmel a találkozót.

Slide és Fotó: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus