Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 4. forduló

Szerdán lejátsszák a magyar férfi NBI/A-csoport idei középszakaszának negyedik fordulóját - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (21-7, 1.) - Egis Körmend (19-9, 5.)
2016.04.06., szerda, 18:00

Két középszakaszbeli forduló után kijelenthető, hogy 10 napos szünet ide vagy oda, frissebbek nem lettek a kétszeres címvédő játékosai, támadásban továbbra is gyengén teljesítenek, Pakson pedig a védekezésük is szétesett, így nemhogy egyre jobb összképet mutatnának, de egyre rosszabbat. Most ráadásul az a Körmend látogat hozzájuk, akiktől háromszor is vereséget szenvedtek már ebben az idényben, Körmenden, Szolnokon és semleges pályán is, mondhatjuk tehát, hogy nem kifejezetten fekszik a vasiak stílusa az Olajnak - két tükörsima meccs mellett a kupadöntőt Dickerson nélkül húzták be Teo Cizmicék. Ennek megfelelően szerintem a Körmend semmivel nem esélytelenebb a holnapi összecsapáson, mint a hazaiak - az utóbbi években berögződött "a Tiszaligetben egyik vendég csapat sem esélyes" frázison kívül nem sok mindent lehet a Szolnok javára felírni, talán csak annyit, hogy a Körmend is vereségből érkezik, hiszen egy pazar sorozat után legutóbb hazai pályán szenvedtek vereséget a ZTE-től, szintén nem kimondottan parádés támadójátékkal. Állományra és formára sincs azonban rosszabb állapotban a vendég gárda, minimum annyi esélyük van most is a Tiszaligetben, mint a vendéglátónak.

TLI-Alba Fehérvár (19-9, 4.) - Atomerõmû SE (21-8, 3.)
2016.04.06., szerda, 18:30

Ez az a találkozó, ami szerintem teljesen megjósolhatatlan. Pár hete már legyőzte az Alba a Paksot, de csak hosszabbítás után, abból azért messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Annak a találkozónak az elején gyakorlatilag lejátszották a pályáról az ellenfelet Dzunics Braniszlavék, de... egy zónával úgy megfogta a hazaiakat a Paks, hogy a végjátékot már ők engedték ki a kezükből, higgadtabb utolsó perccel lehozták volna a rangadót. Azzal a zakóval egy elég mély mentális gödörbe került egyébként az ASE, hosszú hetekig egy-egy eredmény jött csak, összességében túl sok győzelem és biztató játék viszont nem, de... szombaton hazai pályán lemosták a parkettről az első félidőben a Szolnokot - ez az, amire három nappal korábban az Alba nem volt képes, igaz, nekik idegenben volt adott ez a feladat. A fehérváriak hazai pályán jók, most már a rangadóikat is rendszeresen behúzogatják otthon, de sosem lehet tudni, hogy Schmidt Béláékból mikor jön elő az Olaj ellen látott első 20 perc, azt pedig már Fehérváron is bizonyították, hogy az még az Alba ellen is elég, nemcsak a gyenge formában lévő Szolnok ellen. Tóth Ádám valószínűleg nem játszik még ezen a meccsen sem - ez a hétvégén nem nyomott túl sokat a latba, most azért egy plusz emberre szüksége lehet az ASE-nek az ötös poszton (is) bő rotációval rendelkező Alba ellen. Kétesélyes találkozó, talán a hazai pálya miatt azért a Fehérvárt egy fokkal így is jobbnak tartom. 

Középház

PVSK-PANNONPOWER (10-18, 10.) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (15-14, 7.)
2016.04.06., szerda, 18:00

A Pécs gyakorlatilag az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat bele, ha még lebeg a szemük előtt a rájátszás, hiszen 6 meccsük van és 4 győzelem a hátrányuk a most szünnapos Kaposvárral szemben. A Falco idegenben egész évben gyenge teljesítményt nyújtott (2-12 az alapszakasszal együtt), hazai pályán azonban behúzogatják a meccseiket, a Sopron elleni győzelem után majdnem teljesen fel is lélegezhetnek, úgyhogy ennek a mérkőzésnek olyan hatalmas tétje azért már nincs. A hazaiak minden bizonnyal ki akarják szolgálni közönségüket, és amíg matematikailag sanszuk van a 8-ba kerülésre, nem fogják feladni - ez a motivációs plusz talán elég is lehet a Falco papíron valamivel jobb állománya ellen, de a KKK ellen is volt gond azzal, hogy felmérjék a helyzet súlyát, így a mostani mérkőzés előtt is kérdéses ez.

Sopron KC (17-11, 6.) - KTE-Duna Aszfalt (11-17, 9.)
2016.04.06., szerda, 19:00

Ezen a meccsen a KTE ötvözi a Pécs és a Falco tulajdonságait - ahogyan a Pécs, ők is az életükért küzdenek, de ahogyan a Falco, idegenben ők is nagyon gyenge mérleget hoztak eddig (2-12 a teljes szezonban). A Sopron legutóbb kikapott Szombathelyen, de ezt a Szegeden és a Szolnokon kívül mindenki elmondhatja magáról, az utolsó negyedben hajtottak csak fejet. Erősebb csapat a Sopron, sokkal több opciójuk van, főleg a külső sorban vannak minőségibb embereik. Az ugyan kérdés, hogy ki fogja majd meg a hónapok óta kirobbanó formában játszó Ivosevet, de Sabáli Balázsék annyival erősebbek összességében, hogy ezt simán kell kompenzálniuk - győzelem esetén matematikailag is biztossá válik, hogy bekerülnek a rájátszásba a hazaiak.

Alsóház

Naturtex-SZTE-Szedeák (10-18, 11.) - MAFC (9-19, 12.)
2016.04.06., szerda, 19:00

A Jászberény budapesti győzelme miatt még mindkét együttes számára fontos ez a találkozó, egyelőre matematikailag egyikük sem maradt még bent az A-csoportban, de a hazaiak ezt is letudhatják egy győzelemmel. A Szedeák jó formában zárta az alapszakaszt, és 2-ből 2-t behúzott eddig a középszakaszban - Tuckerrel nem nagyon tudnak mit kezdeni az ellenfelek, Csirics is jobbik arcát mutatja, Molnár András pedig komoly segítség számukra. Tucker holnap kitűnő csatát vívhat a MAFC irányítójával, Smith-szel, ez döntő jelentőségű párharc lehet, mint ahogy az is, hogy Andersonnal ki tud bármit is kezdeni a Szedeáktól védőoldalon. A budapestieknek két győzelemre, vagy egy győzelemre és egy Jászberény-vereségre, vagy a jászságiak két buktájára van szükség a csont nélküli bennmaradáshoz, de legnehezebb meccsükre készülnek most az alsóházban. A Szedeák szerintem kompletebb, szerkezetileg és a rotáció mélységét nézve is jobb csapat, ők az esélyesebbek, de azért a MAFC elég meglepetést okozott már idén, hogy ne lehessen őket leírni egyik mérkőzés előtt sem.

JP-TOP COP Jászberény (6-22, 13.) - MARSO Nyíregyháza (5-23, 14.)
2016.04.06., szerda, 19:00

A Jászberény MAFC elleni győzelme még nyitva hagyta a kaput a Nyíregyháza számára is, így ez a találkozó élet-halál kérdése mindkét alakulat számára - a vendégek egy vereséggel matematikailag is Play-outra vannak utalva, a Jászberény pedig annak kapujába lép, a MAFC egy győzelmével pedig szintén biztos Play-outos lenne. A Berény jelentősen potensebb csapat képét mutatta az elmúlt hetekben, amellett, hogy 5 külföldit forgatnak és a bajnokság egyik legmeghatározóbb centere van náluk Sherman személyében, ők mérkőzéseket tudtak nyerni, amire a Nyíregyháza akkor is képtelen volt azt az ASE elleni egy meccset leszámítva, amikor jól játszottak. Hazai pályán szerintem egyértelműen esélyesebbek Szrecsko Szekulovicsék, és bár az ő 12. helyükre sincs sok esély, jelentősen nagyobb a sanszuk a MAFC beelőzésére, mint Sitku Ernőéknek - most elég komoly meglepetés lenne, ha elhasalnának saját közönségük előtt.
 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus