Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 4. forduló

Szerdán a felső- és a középházban a negyedik fordulót rendezik, az alsóház harmadik játéknapjából pedig egy mérkőzést - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Felsőház, 4. forduló

Egis Körmend (18-10, 4.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (20-8, 3.)
2018.04.18., szerda, 18:00

Vasi El Clásico is lesz holnap, ahol mindig az adott napi forma dönt, de a hazaiak nem néznek jó előjelekkel a derbi elé - négymeccses vereségsorozatban vannak, és kifejezetten fásultnak tűnnek, hátul rengeteg az üresjárat, a támadójátékuk pedig nagyon sokszor egysíkú. A Falco is az Alba elleni vereség után érkezik meg erre a mérkőzésre, de jóval potensebb játékot mutattak Szrecsko Szekulovicsék az elmúlt egy hónap során. Abban bízhatnak a körmendi szurkolók, hogy Gasper Potocnik együttesében felmérik a játékosok, mit jelent egy Falco elleni rangadó, mert ha ez nem történik meg, jelen állapotában a sárga-fekete alakulat az esélyesebb - a korábbi években azért többször is bebizonyosodott, hogy a vasi klasszikuson nem nagyon számítanak az előzmények, és a Körmend lehet a pihentebb, hiszen a hétvégén nem játszott, ezek szólnak a vendéglátó mellett.

Szolnoki Olaj KK (23-5, 1.) - Alba Fehérvár (21-8, 2.)
2018.04.18., szerda, 18:30

Lesz egy másik nagy ütközet is, a Tiszaligetbe látogat ugyanis az Alba, amely mindhárom meccsét megnyerte eddig a középszakaszban, és kezdi felvenni azt a ritmust, amivel a kupadöntőt megelőző 1-2 hétig átgázolt valósággal a mezőnyön. Lóránték a Tiszaligetben is nyerni tudtak az alapszakasz során 89-88-ra hosszabbítás után, és ha még nincsenek is olyan formában, mint akkor, kezdik megközelíteni azt. A Szolnok azonban nagyon magabiztos - becsúszott ugyan egy kaposvári vereség a kupagyőztesnek az alapszakasz végén, de alapjában véve a kupahétvége óta egy nagyon jó átlagot hoz az Olaj. A hazai pálya mindenképp a szolnokiak mellett szól, de hatalmas csata várható.
 

Középház, 4. forduló

Kaposvári KK (13-15, 9.) - Zalakerámia ZTE KK (14-14, 7.)
2018.04.18., szerda, 18:00

A Kaposvár legutóbb egy hete legyőzte az edzőváltáson átesett ASE-t, és ezúttal Ivosev kiemelkedő játéka nélkül nyert Fekete Ádám együttese, ez komoly újdonság volt - ezt követően pihentek, ez is sokat érhet számukra. A ZTE továbbra is kiismerhetetlen, hiszen a Szedeák kiütését követően egy rettenetesen hullámzó mérkőzésen kaptak ki Pécsen úgy, hogy volt egy kiemelkedően jó negyedük, és azt két egészen pocsék vette körbe - a támadójáték és a védekezés is óriási hullámzáson ment keresztül. A Szedeák ellen bizonyította Bencze Tamás alakulata, hogy van benne potenciál, és a jobb periódusaikban is látszik mindez, de az egész idény során az volt eddig a kérdés, hogy mennyire tudnak stabil teljesítményt hozni egy mérkőzésen, mennyire tudják lerövidíteni a rövidzárlataikat, mert ez a legnagyobb gondjuk. Ha jobbik arcukat mutatják, akár meglepetést is okozhatnak, mert Kaposváron a jelenlegi helyzetben még Dunn nélkül is esélyesebbnek tűnik a KKK.

Atomerőmű SE (14-14, 8.) - Pécsi VSK-VEOLIA (15-14, 6.)
2018.04.18., szerda, 18:00

A Paks legutóbb megverte a Szedeákot, most azonban egy fokkal nagyobb falat érkezik majd Eilingsfeldékhez, hiszen a középházat jelenleg vezető Pécs látogat majd az ASE csarnokába. A vendégek kifejezetten jól játszanak most már hetek óta, kérdés, hogy idegenbe ebből mit tudnak átmenteni, hiszen ott eddig 5-9-re állnak ebben az idényben - legutóbb egészen simán kikaptak Szegeden, de előtte Zalaegerszegen diadalmaskodni tudtak, és egy ahhoz hasonló játékkal most is lehet keresnivalójuk. Az ASE továbbra is talány, egyelőre nem nagyon lehet leszűrni, hogy az edzőváltással melyik irányba és mennyit tudtak ellépni. Hazai pályán talán ők tekinthetőek favoritnak, de egyáltalán nem lenne szenzáció, ha Csirke Ferencék diadalmaskodnának - ebben a saját jó formájuk mellett a hazaiak teljes kiismerhetetlensége is közrejátszik.


Alsóház, 3. forduló

MAFC (7-21, 13.) - Sopron KC (6-22, 14.)
2018.04.18., szerda, 18:00

Itt rendkívül egyszerű a helyzet - a Sopron egy vereséggel a matematikai esélyét is elveszíti annak, hogy elkerülje a playoutot, a MAFC viszont egy győzelemmel még életben tarthatja reményeit. A fővárosiak annyiból vannak jobb helyzetben, hogy még egy vereséggel is számolgathatnak, de alapvetően is jobb formában van Garai Péter együttese - McCray vezetésével azért hoznak 1-1 győzelmet, míg az SKC négymeccses bukószériával vág neki ennek az ütközetnek. A vendégek oldalán megemlíthető, hogy Watkins és Sabáli Balázs vezetőedző is visszatérhetnek 1-1 meccses távollétük után, de alapvetően a MAFC egységesebb csapatnak tűnik, amely jobban is játszik, eredményesebb is, otthon is van, így favorit ezen az összecsapáson.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus