Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 4. hét

A hétvégén két felső, és három alsóházi mérkőzéssel folytatódik a Férfi NB I A-csoportjában a középszakasz. A találkozók felvezetőit, Fullcourt-linkjeit, valamint a hétközi összecsapások összefoglalóit alábbiakban találhatjátok.

Felsőház, 5. forduló

KTE-Duna Aszfalt (4., 1-2) - Sopron KC (3., 2-1), szombat - 18:00

Sorozatban negyedik mérkőzésüket játszhatják saját csarnokukban a kecskemétiek, ám az utolsó két alkalommal sok öröm nem érte őket, a Paks és a Szolnok is elvitte a két bajnoki pontot tőlük. Ahhoz, hogy minél jobb helyzetből várhassák a középszakasz visszavágóit, s azt követően a rájátszást, első lépésként a Sopront kellene két vállra fektetniük, mely nem lesz egyszerű feladat. A hazaiak a már védjegyüknek számító szilárd, hatékony védekezéssel révbe érhetnek, ám a győzelem érdekében a támadójátékukon, dobáshatékonyságukon javítaniuk kell. Nyugodtabbak lehetnek a vendégek, akik könnyen lehet, hogy lendületből húzzák be a kecskeméti kirándulást, ezzel pedig egyértelműen tapadnának a listavezetőkre. Az biztos, hogy a lélektani előny, s a több extra teljesítményre képes húzóember az SKC keretében van. Kérdés, hogy mi lesz majd a döntő tényező a hétvége egyik rangadóján.

Kaposvári KK (6., 0-2) - Alba Fehérvár (5., 1-2), szombat - 18:00
 
A Kaposvár még csak keresi a győzelem kulcsát a középszakaszban, eddig mindkét találkozóját elbukta Fekete Ádám alakulata. Az első győzelem megszerzése sem lesz könnyű, ha a hétvégén szeretnék begyűjteni, ugyanis a bajnoki címvédőt kellene legyőzniük. Az Alba szintén rosszul kezdte a bajnokság ezen szakaszát, ám sorsfordító sikert arattak szerdán a Paks otthonában, ahol hosszabbítás után kerekedtek felül az alapszakaszt megnyerő együttesen. A hazai együttesnek nem elég, ha csak Fodor, vagy Puljko nyújt jobb teljesítményt a Hendlein, Davis páros mellett, másoktól is szükséges az átlagon felüli játék, hogy győzelmet, sikereket tudjanak elkönyvelni és feljebb tudjanak jutni a tabellán. Ha az Alba javít a büntetőzésén, csökkenti az eladott labdái számát, akkor nehéz dolguk lesz Fodor Mártonéknak, ám a hazai pálya náluk is megsokszorozza a csapat erejét. Szoros ütközetre van kilátás, nehéz megjósolni, hogy melyik csapata kerekedik felül a másikon.

Alsóház, 8. forduló

Marso-Nyíregyházi KK (13., 6-21) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (12., 9-18), szombat - 17:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Fodor A., Minár L., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_24

Négy mérkőzéses vereségsorozatot törne meg a szombathelyi alakulat, mely nagyon sima, 25 pontos vereséggel térhetett haza Szegedről szerda este. Nehéz helyzetben van a Timberlake-t nélkülözni kényszerülő alakulat, hisz egy újabb kudarc esetén már látótávolságba kerülne hozzá a mostani vendéglátó. Nem a kimagasló egyéni teljesítményekben, sokkal inkább a csapatjátékban, jó védekezésben rejlik a győzelem, ami már jó ideje várat magára.  Lehet, hogy épp a Bujtosiban tudják kihozni magukból a győztes receptet Perl Zoltánék. A hazaiak egy hetet készülhettek arra, hogy miként fognak nekifutni a középszakasz hátralévő részének azokkal a beszűkült rotációs lehetőségekkel, amelyeket Polyák hosszabb időre történő kiesése váltott ki. Annak ellenére, hogy legutóbbi öt mérkőzésükből épp úgy négyet vesztettek, mint a Falco, nyugodtabban várhatják a találkozót, hisz a hazai pálya előnye mellettük szól, bár ennek cáfolata, hogy novemberben több mint húsz ponttal bizonyultak jobbnak a szombathelyiek a Bujtosiban. Ha rendben lesz a palánk alatti védekezése a hazaiaknak, valamint egyik légiósuk sem fog ki nagyon rossz napot, akkor megközelíthetik közvetlen riválisaikat.

Fortress Jászberény (11., 9-18) - Pécsi VSK-PannonPower (8., 14-14), szombat - 18:30
Játékvezetők: Pálla Z., Török R., Makovsky Sz., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_23

A középszakaszbeli csatározásokban hazai környezetben eddig veretlen Jászberény azt a Pécset fogadja, mely szinte csak győzni jár vendégségbe, hiszen a bajnokság középső szakaszában négy találkozójukból hármat nyertek idegenben. Legutóbb 17 pontos hátrányból fordítva diadalmaskodtak Körmenden. Az egyértelműen látszik, hogy a csapategység nagyon jó a pécsieknél, mindig van olyan játékos, aki támadásban elő tud lépni. Ha rendezett, jól működő védekezést hoznak, akkor bármelyik csapat dolgát komolyan meg tudják nehezíteni,  rendre győzelmi esélyekkel számolhatnak. Ha szombaton nyernek, akkor már nem sok fog hiányozni ahhoz, hogy beérjék a középszakaszt négy győzelemnyi előnnyel kezdő Körmendet. A Jászberény - melyből már szinte megszokott módon Raivio és Dramicsanyin marad(hat) ki – szinte minden mérkőzésen más arcát mutatja. Sokat érhet(ne) számukra egy újabb otthoni győzelem, mivel az utolsó két helyezett egymással meccsel, így ők ebben az esetben lélegzetvételnyi előnyhöz juthatnának a Falcóval szemben.

Zalakerámia-ZTE KK (10., 11-16) - Egis Körmend (7., 15-13), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Frányó P., Pozsonyi L., (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_22

Legutóbb Körmenden találkoztak egymással a csapatok, amikor Kámán emlékezetes, utolsó másodperces triplájával nyertek a kék-fehérek. A 112. örökrangadóra mindkét fél kiemelten fontos találkozóként tekint. A vendégek már megnyertnek tűnő mérkőzést veszítettek el szerdán, a Péccsel szemben. Lélektani szempontból nagyon mélyen vannak a piros-feketék, előnyük már csak két győzelem a Baranya megyei csapat előtt, ezért nagyon fontos lenne számukra, hogy legyőzzék a ZTE-t, mely az elmúlt két találkozásuk alkalmával rendre győztesen hagyta el a parkettet. Ha Rakocsevics húzódása, bokasérülése ellenére tudja vállalni a játékot és olyan védekezést produkálnak a vendégek, mint szerdán az első félidőben, akkor lehetnek győzelmi esélyeik. A ZTE-nek nem volt sok sansza a Jászberény vendégeként, nem volt esélyük Gáspáréknak az idegenbeli győzelemre. Ám a forduló utolsó találkozóján hazai pályán lépnek parkettre, ahol még veretlenek a középszakaszban, aligha szeretnék feladni ezt a jó sorozatot, főleg úgy, hogy soros vendégük még nem nyert idegenben a bajnokság ezen szakaszában. A Körmend ellen rendre jól megy a zalaiak légióstriójának, ha ez vasárnap este is így lesz, akkor hatalmas javulás szükségeltetik a vasiak részéről ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak riválisuk otthonából.

Az összefoglaló eléréséhez kattints a mérkőzés eredményére!

Felsőház, 4. forduló 
 
Sopron KC – Kaposvári KK 86-77 (25-18, 21-18, 20-18, 20-23)
KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 53-57 (12-14, 17-20, 17-11, 7-12)
Atomerőmű SE - Alba Fehérvár: 66-71 (13-11, 18-18, 24-17, 8-17, 3-8)

Alsóház, 7. forduló
 
Egis Körmend - Pécsi VSK-PannonPower 80-84 (22-13, 19-12, 21-38, 18-21)
Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Trend Optika KC Szombathely 94-69 (20-12, 24-23, 25-12, 25-22)
Fortress Jászberény – Zalakerámia ZTE KK 83-73 ( 27-13, 22-14, 21-23, 13-23) 

 

Slide - Jene Sándor
Fotók - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus