Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 5. forduló

Szombaton folytatódnak a küzdelmek a Férfi NBI/A-csoport középszakaszában, ahol az 5. fordulóra kerül sor a felső-, és középházban.

Felsőház

Kaposvári KK (5., 1-2) - Soproni Sördögök (2., 2-1), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Cziffra Cs., Gorka Sz., Rácz Zs. (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_10

A Sopron nagy skalpot gyűjtött be, ugyanis legyőzte a magyar mezőnyben hosszú ideje veretlen Szolnokot. Kérdéses, hogy a szerdai találkozót kihagyó Dénes és Takács pályára léphetnek-e, s ha igen, akkor milyen teljesítményre lesznek képesek. Annyi bizonyos, hogy amennyiben át tudja menteni jó dobóformáját erre a fordulóra a Sabáli-legénység, akkor nagy sanszuk lehet az újabb siker megszerzésére. A Kaposvár szoros meccset játszott, ám alulmaradt a Paks otthonában, pedig az előzetes hírekkel ellentétben játékra jelentkezett a sérüléssel bajlódó Marko Spica. Továbbra is kérdés, hogy milyen kerettel állhat majd ki a Sopron ellen a hazai együttes, mely minden győzelemmel csak nyerhet a középszakasz során, rontani nem tud előzetes pozícióján, mivel az ötödik helyen került be a középszakaszba. Amennyiben ismét hat játékos tud a somogyi alakulatnál ponterősen játszani, akkor meglephetik a soproniakat.


KTE-Duna Aszfalt (4., 1-2) - Atomerőmű SE (3., 1-2), szombat - 19:00
Játékvezetők: Földházi T., Benczur T., Minár L. (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_9

Érdekes találkozónak ígérkezik a jelenleg egyező mérleggel, a felsőházban egymás mögött álló együttes összecsapása. A sérülések által hátráltatott vendégek a hétközi fordulóban megszerezték első győzelmüket a bajnokság jelenleg futó szakaszában, s ez tény a nehezített helyzetben plusz erőt kölcsönözhet a hadra fogható játékosoknak. A hazaiak jó emléket őrizhetnek az alapszakaszbeli találkozójukról, melyet a Messzi István Sportcsarnokban vívtak, ugyanis akkor hosszabbítás után a lila-fehér mezes együttes győzedelmeskedett. A szerdai fordulóban szünnapos kecskemétiek két minimális különbségű vereség után szeretnének javítani, melyre jó esélyük lesz, ha pontszegény mérkőzésre késztetik soros ellenfelüket.

 

Középház

Egis Körmend (10., 12-15) - TLI-Alba Fehérvár (9., 12-15), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Györffy P. A., Boros T., Vida B. (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_9

Az Alba hosszú negatív szériát zárt le a hétközi fordulóban, miután jó második félidei játékának köszönhetően legyőzte a Pécs együttesét. Döntően befolyásolja a Kromah – Kalve – Csorvási trió teljesítménye majd a mérkőzést, ugyanis amennyiben ők újfent tartást kölcsönöznek együttesüknek ponterős játékukkal, akkor akár irányíthatja is a találkozót a kék-fehér gárda. Kevés választotta el attól a piros-fekete alakulatot, hogy megnyerjék a vasi rangadót szerdán, pedig akadt a mérkőzésnek olyan szakasza, hogy Ferenczék hátránya közelítette a harminc pontot. Nem tudni egyelőre, hogy mennyire komoly Richards sérülése, aki Szombathelyen a végjátékban már nem segíthette csapatát. Akár vele, akár nélküle, szervezetten kell védekeznie a Körmendnek, hogy megnyerhesse a találkozót. A fehérváriak abban bízhatnak, hogy a hosszú böjti időszak után megszerzett sikerből származó lendület tart a körmendi fellépés alatt is. A hazaiak előtt kötelező feladatként áll a mérkőzés megnyerése, ha életben szeretnék tartani a rájátszásról szőtt álmaikat.


Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 13-14) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (6., 17-10), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Gál J., Fodor A. (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_10

Bár a Falco már megnyugtató előny birtokában játszott, mégis csak az utolsó percben vált biztossá, hogy megnyeri a vasi rangadót, ezzel a sikerrel viszont megváltotta jegyét a rájátszásba a Kálmán-legénység. Jó előjel a sárga-feketék számára, hogy két fiatal játékosuk Perl és Váradi egyaránt ponterős játékkal rukkolt elő a hétközi játéknapon, s remélhetően állandósítani tudják ezt a formát a következő találkozókra. A Szeged a középszakasz jó nyitánya után hazai pályán a Pécstől, majd idegenben a Körmendtől kapott ki nagy különbséggel. Ráadásul két kulcsemberük, Csirics és Jereminov is sérüléssel bajlódik, ami nagyon megnehezíti Lazics mester dolgát. A hétközi szünnap ebből a szempontból jókor jött a szegedieknek, kérdés viszont, hogy rendbe jönnek-e a sérültek a vasárnapi játéknapra. Ha igen, akkor sem biztos, hogy esélyesebbként léphet parkettre a hazai együttes, a jelenlegi formák alapján a szombathelyiek bízhatnak jobban a győzelemben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus