Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 6. forduló

Szerdán lejátsszák a férfi A-csoport idei középszakaszában a felső- és a középház 6. fordulóját - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Felsőház

Egis Körmend (19-11, 5.) - Atomerõmû SE (21-9, 4.)
2016.04.13., szerda, 18:00

Két olyan együttes találkozik, amely a középszakasz során nincs túl nagy formában eddig. A Körmend pont Pakson tudott nyerni, azóta viszont háromszor is kikapott, kétszer ráadásul hazai pályán, saját közönségük előtt tehát még nem nyertek az alapszakasz vége óta. Mivel a vasi együttes hátránya két győzelem az ASE-Alba-ZTE trióhoz képest, így jó eséllyel maradnak is az ötödik pozícióban - ha ezt el akarják kerülni, ezt a találkozót biztosan hozniuk kell, vereség esetén már matematikailag is alig lenne sanszuk a feljebb lépésre. Az ASE-nél úgy tűnt, elég komoly gondok vannak, aztán a Szolnokot nagyon magabiztosan verték, az Alba vendégeként azonban újfent kapituláltak - ők is 1-3-at hoztak eddig a középszakaszban tehát, és bár holtversenyben, de már csak a negyedikek. Egymás ellen kezdenék jelen állás szerint a rájátszást, és ha nem javul jelentősen mindkét gárda formája, erre több mint reális sansz van. Az állományok között rettenetesen nagy különbség nincs, aki fejben kicsit jobban össze tudja szedni magát, az nyerhet. Az ASE-t segítheti, hogy szünnapjuk volt, így ők egy hetet készülhettek a Körmendre - ha Tóth Ádám is visszatér, a számbeli fölényük is meglesz, de az sem garancia a sikerre, hiszen 2-2-re állnak egymás ellen a csapatok eddig ebben a szezonban, az alapszakasz két ASE-győzelme után a Kupában és a középszakaszban is a Körmend nyert.

Zalakerámia ZTE KK (21-9, 3.) - TLI-Alba Fehérvár (21-9, 2.)
2016.04.13., szerda, 19:00

Nagy meccsre van kilátás Zalaegerszegen, hiszen a hazaiak épp Fehérváron szenvedtek súlyos zakót a középszakasz első körében, azóta azonban összeszedték magukat, megverték az ASE-t és idegenben a Körmendet is, az Olajjal pedig egy végig kiélezett, ki-ki meccset játszottak a hétvégén. Az Alba is kikapott az Olajtól, viszont ők ezt leszámítva hengerelnek, egyre jobb formában vannak, mondhatni a lehető legjobbkor, legutóbb pedig ők is nyerni tudtak Körmenden, ráadásul elég simán is. Braniszlav Dzunicséknál még mindig kérdés azért az idegenbeli szereplés, egy jó meccs nem jelent még feltétlenül hosszútávú pozitív sorozatot, de annyi azért látszik, hogy egyre inkább kijön, hogy fizikálisan és atletikus képességekben mennyire jó ez a fehérvári keret - egyre inkább kezdik szétfutni és dominálni ellenfeleiket. A ZTE hazai pályán rengeteg alkalommal bizonyított már, a felsőházi csapatok közül egyedül a Szolnok tudott ott nyerni - ők is most a hétvégén először -, úgyhogy kiváló rangadóra van kilátás. Játékerőben az Alba jobb, de jobb volt korábban is, mégsem tudott nyerni, a hazaiak pedig általában eddig elérték, hogy saját közönségük előtt ne az ellenfél, hanem az ő akaratuk érvényesüljön a pályán.

Középház

KTE-Duna Aszfalt (13-17, 9.) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (15-15, 7.)
2016.04.13., szerda, 18:00

A Kecskemét középszakaszbeli feltámadása nagyon érdekessé tette a középházat - a légiósok, főleg Ivosev és Djeraszimovics stabilizálták teljesítményüket (Ivosev igen magas szinten), a Pongó testvérektől pedig rendszeresen jön legalább egy-egy jó szakasz, ami eddig úgy ér számukra 3-1-et a középszakaszban, hogy egyedül Szombathelyen kaptak ki, ott is csak 2 ponttal. A Falco egyelőre semmi mást nem mutat, mint az alapszakaszban - otthon jók, be is húztak két győzelmet, idegenben viszont jött a menetrendszerű két vereség. Ez a meccs még a vendégeknek is rettenetesen fontos lehet, hiszen egy vereséggel ott lehet az ő nyakukon is a kés, nemcsak a Kaposvárén, mivel egyetlen győzelem lenne már csak a távolság a két fél között - ráadásul egy 2-nél több pontos kecskeméti győzelem azt is jelentené, hogy az egymás elleni mérleg Borisz Maljkovicsék javára billen egál esetén. Mivel Kálmán László fiaiból idegenben szinte soha nem jött még ki az, ami egyébként ebben az állományban papíron, illetve a hazai produkcióik alapján van, ezért itt szerintem a Kecskemét esélyesebb - ha nem nyomja össze őket ez, akkor ott toporoghatnak a forduló után a Kaposvár és mostani ellenfelük nyakán. Ha a Falco nyer, akkor majdnem biztosan PO-ban van, márcsak hármas holtverseny esetén eshetnének ki.

Kaposvári KK (14-16, 8.) - PVSK-PANNONPOWER (11-19, 10.)
2016.04.13., szerda, 18:00

Élet-halál csata várható - a vendégeknek szó szerint, mert vereséggel a matematikai esélyt is elveszítik a legjobb 8-ra. A Kaposvár hiába mutatott jó formát a középszakasz elején, Puljko sérülése egy kicsit megzavarta a társaságot, az előző két körben veszítettek, egyszer ráadásul hazai pályán is, úgyhogy már csak egy meccs az előnyük a Kecskeméttel szemben. Eddig 3-0 a két együttes egymás elleni mérlege, ráadásul a két pécsi meccs borzasztóan simán alakult (31-gyel és 25-tel nyertek Kmézics Zoranék), és ez volt az a két találkozó, ahol a KKK a jelenlegi keretével játszhatott - Puljko és Jazvin sem voltak még a csapat tagjai az első találkozáskor, amit 81-78-ra nyert hazai pályán a Somogy megyei alakulat. Ahogyan már említettük, Csirke Ferencék számára egyszerű a képlet, de alapvetően sok motivációs különbség nincs a két társaság között - azt a hazaiak is tudhatják, hogy ha most kikapnak, nagyon komoly gondba kerülhetnek, nem várható, hogy lazábban veszik majd a meccset. Ha Puljkót sikerül egyre jobb állapotba hozni, akkor szerintem esélyesebbek Hendleinék, a palánk alatti és a fizikális előnyüket ugyanis eddig nem nagyon tudta ellensúlyozni a PVSK.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus