Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 7. hét

Ma este televíziós mérkőzéssel indul a Férfi NB I A-csoport középszakaszának 7. játékhete. A halasztott találkozón a Szolnok fogadja a Kaposvár gárdáját és revansot venne a múlt heti vereségért. Érdekesség, hogy a topcsapatok a hétvégén tudják le a középszakasz 2. fordulóját. Az alsóházban Falco-Körmend rangadót rendeznek ma, melyen bemutatkozik a hazaiak új mestere, Kálmán László. A mérkőzésekről található közvetítések helyét, beharangozóját, és Fullcourt-linkjeit az alábbiakban megtaláljátok.

Felsőház, 3. forduló

Szolnoki Olaj KK (2., 5-1) - Kaposvári KK (5., 3-4), szerda - 18:15 (DigiSport 2)

Játékvezetők: Benczur T., Pozsonyi L., Sallai I., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_23

A visszafogottabb kezdés után a Szolnok és a Sopron legyőzése adott lendületet Fekete Ádám tanítványainak, melynek köszönhetően versenybe szálltak a felsőbb pozíciókért, joggal bíznak abban, hogy akár még a pályaelőnyre jogosító hely(ek) valamelyikét megszerezzék. A középszakaszban vendégként még nyeretlen kék-fehérek előtt azonban komoly feladat áll, a Tiszaligetben kellene tovább nyújtaniuk jó sorozatukat. A kaposvári fiaskó után könnyedén aratott nagy különbségű sikert hazai pályán a KTE felett a piros-fekete együttes. A halasztott mérkőzés a gyors revans lehetőségét kínálja Lóránt Péteréknek, az viszont már más kérdés, hogy tudnak-e vele élni. Immár Miloseviccsel kiegészülve csak a győzelem lenne elfogadható a Szolnok számára, mivel egy újabb kudarc esetén lépéshátrányba kerülnének az ASE-val szemben.
 
Felsőház, 2. forduló
 
Kaposvári KK (5., 3-4) - KTE-Duna Aszfalt (3., 3-5), péntek - 18:00

Játékvezetők: Kapitány G., Balog Gy., Boros T., (Páli dr.)
​Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_25

A hétvége programja Kaposváron indul, méghozzá a dobogó alsó fokáért folytatott csatával. A KTE számára égető szükség lenne egy vendégként elkönyvelt sikerre, ugyanis Sztojan Ivkovics legénysége még nem tudott győztesen távozni egyik idegenbeli fellépéséről sem. Ha meg akarják tartani esélyüket arra, hogy a rájátszást a Messzi István Sportcsarnokban kezdjék, akkor meg kell lepniük a Kaposvárt. Kérdés, hogy Fekete Ádám csapata milyen állapotban érkezik majd haza a Tiszaligetből. 48 óra leforgása alatt két nagyon fontos találkozó vár a somogyországi gárdára.

Alba Fehérvár (6., 2-5) - Szolnoki Olaj KK (2., 5-1), szombat - 17:30 (SportKlub)

Játékvezetők: Pálla Z., Török R., Söjtöry T., (Faidt)
​Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_26

Komoly gödörben van a bajnoki címvédő, mely utolsó három mérkőzését elbukta, s könnyen megeshet velük az a csúfság, hogy pályahátrányból lesznek kénytelenek kezdeni a rájátszást. Ám mikor próbálnának meg kilábalni a negatív szériából, mint a Szolnok ellen, mely két héttel ezelőtt a Tiszaligetben már legyőzte őket. Az biztos, hogy a piros-feketék ellen nem lesz elég, ha csak annyi ideig tud koncentrált kosárlabdát játszani a kék-fehér mezes együttes, mint a Paks ellen. Ha szervezett csapatjátékkal, s hozzá kapcsolódóan extra védekezéssel rukkolnak elő, akkor meglephetik a Szolnokot. Kérdés, hogy milyen szájízzel érkezik majd az EuroChallenge Final Fourra készülő gárda a Kaposvár elleni találkozóról.

Atomerőmű SE (1., 6-1) - Sopron KC (4., 3-5), szombat - 18:30

Játékvezetők: Papp P., Kapitány G., Minár L., (Balogh)
​Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_24

A Sopron a hazai vereségeit feledtetni tudta az elmúlt két találkozó alkalmával, s bejelentkezett a legjobb négybe kerülésre. Nehéz rangadó vár rájuk, hisz a Paks legutóbbi hazai meccsén 60 pont alatt tartotta a Kecskemétet, így nagy súllyal kerül majd latba mindkét oldalon a védekezés(ek) hatékonysága. Vendég részről minden játékosnak hoznia kell az elvárt szintet, de nem elképzelhetetlen, hogy egy-két extra teljesítmény is szükségeltetik majd, hogy meg tudják lepni az alapszakaszt megnyerő, s a bajnoki tabellát jelenleg vezető hazaiakat. Amennyiben a Paks azt a formát mutatja, melyet az elmúlt hét mérkőzésen láthattunk tőle a középszakaszban, akkor nagy valószínűség szerint a Szolnok elleni páros mérkőzés dönti majd el az első hely sorsát. Ám az biztos, hogy az SKC-vel vívandó szombati derbi sem lesz sétagalopp. Képes lehet meglepetésre a Sabáli-legénység.
 
Alsóház, 13. forduló

Marso-Nyíregyházi KK (13., 7-25) - Zalakerámia-ZTE KK (10., 12-20), szerda - 17:00

Játékvezetők: Ádám J., Gál J., Rácz Zs., (Farkas J.)
​Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_39

A Zalaegerszeg nagyon rapszodikusan teljesít, utolsó öt találkozójukból négyet elvesztettek, ráadásul vendégségben is szívesen látják őket, csak a Körmend otthonában tudtak diadalmaskodni. A hazaiak már csak a becsületükért küzdenek, valamint azért, hogy megtörjék a már négy találkozó óta tartó vereségsorozatukat. Ha nem pusztán a Walker-Doyne duó egyéni akcióira kell támaszkodnia a hazaiaknak, fellép melléjük Mohácsi, Cseh, akkor megörvendeztethetik a Bujtosiba kilátogató, kitartó szurkolóikat.  
 
Falco-Trend Optika KC Szombathely (12., 10-21) - Egis Körmend (8., 18-14), szerda - 18:30 (MTE TV)

Játékvezetők: Hegedűs T., Frányó P., Németh Cs., (Gencsev dr.)
​Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_37

Elcsépelt közhely, de igaz, hogy teljesen mindegy, hogy milyen pozícióban állnak a csapatok, szerda este ismét vasi rangadóra hivatalosak a Falco és Körmend szimpatizánsok. Ez lesz a két csapat 70. bajnokija, mely sok érdekességgel szolgál majd. Elsőként elég megemlíteni, hogy Kálmán László visszatér az Aréna Savariába. Igaz most nem sárga-fekete dresszben, hanem zakóban. Furcsa lesz a kispad mellett vezénylő edző szerepkörében látni a Falco ikonját. Kinevezése, személye új, pozitív impulzust kölcsönözhet, s nem csak a rossz szériában lévő csapatnak, hanem a várakozások alatti szereplés miatt csalódott szurkolóknak is. A körmendi játékosok még csak öt-hat napot dolgoztak együtt Aaron Mitchell-lel, tehát jelentős változásra ne számítsunk tőlük. Arra azonban igen, hogy a védekezésükre nagyobb hangsúlyt fognak fektetni – ahogy a Szeged ellen is -, így nagy szerepe lesz majd a rotációnak, nem csak vendég, hazai oldalon is. Ha jó napot fognak ki Ferencz Csabáék a külső dobások terén, akkor vért kell izzadnia a Falcónak, hogy meccsben tudjon maradni. A győzelemre égető szüksége lenne Perl Zoltánéknak, mert bár nem csak saját kezükben van sorsuk, nélkülözhetetlen a siker ahhoz, hogy elkerüljék az osztályozót.

Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 15-17) - Pécsi VSK-Pannonpower (7., 18-14), csütörtök - 18:00

Játékvezetők: Farkas G., Söjtöry T., Fodor A., (Szabó)
​Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_38

Szombaton eldőlt, hogy a hazaiak már nem juthatnak be a rájátszásba, így már teher nélkül léphetnek pályára Horváth Ákosék. A mérkőzés azonban nem lesz tét nélküli, ugyanis a hetek óta remek formában játszó vendégeknek egy győzelem karnyújtásnyi közelségbe hozná a hőn áhított hetedik helyet. A Pécs vendégként négy győzelem mellett mindössze egyszer kapott ki a bajnokság jelenlegi szakaszában, míg a hazaiak mérlege makulátlan az újszegedi Sportcsarnokban. Az utóbbi mérkőzéseken nem igazán ültek a szegediek külső dobásai, ha ebben a játékelemben javulni tudnának, akkor komoly veszélyt jelenthetnének a sorozatban hét mérkőzést nyerő Baranya megyei alakulattal szemben.

Slide - Fekete Zsuzsanna

Fotók - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus