Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 8. forduló

Kedden és szerdán lejátsszák a férfi A-csoport idei középszakaszának 8. fordulóját - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Felsőház

Zalakerámia ZTE KK (22-10, 3.) - Egis Körmend (20-11, 5.)
2016.04.19., kedd, 19:00

A vendégeknek gyakorlatilag kötelező a győzelem, ha feljebb akarnak még lépni az 5. pozícióból, és egy körmendi siker szépen össze is rántaná legalább a 3-5. helyeken lévő csapatokat - már amennyiben a Paks kikap Szolnokon, amire azért van sansz. A ZTE a hét közben Mohácsi és Pantelics nélkül volt kénytelen kiállni az ASE elleni idegenbeli találkozón, és a negyedik negyedig nem is volt akkora gondjuk, de a végére összeestek - ha most sem játszhat a két említett játékos, akkor egyértelműen esélyesebbek a vendégek. Teo Cizmicék megverték a Paksot egy hete, de előtte nem voltak bombaformában, most viszont az a ritka eset fordulhat elő, hogy jóval bővebb állományuk lehet Pantelicsék hiányzása esetén. Mindent meghatározhat a szerb center és Mohácsi hiánya - velük egy ki-ki meccs várható, nélkülük nagy meglepetés lenne a szoros találkozó is. 

Szolnoki Olaj KK (23-8, 1.) - Atomerõmû SE (22-10, 4.)
2016.04.20., szerda, 18:00

Az Olaj Fehérváron az utolsó pillanatokban kapott ki nyerő helyzetből, míg az ASE 40-nel verte a ZTE-t a hétvégén, mégsem lehet túl sok következtetést ebből levonni. A Szolnok egy győzelemmel gyakorlatilag belépne annak a kapujába, hogy első helyen kezdje meg a rájátszást (minimális matematikai esély maradna arra, hogy ez nem így fog történni), a Paksnak pedig a második hely megszerzése érdekében kellene nagyon a győzelem, de a vendégek eddig egyetlen egyszer játszottak jól a középszakaszban, igaz, az pont az Olaj ellen történt - a szombati győzelmükben nem kis szerepet játszott Pantelics és Mohácsi hiánya. A Tiszaligetben szerintem egyértelműen esélyesebb Sztojan Ivkovics legénysége - jóval kiegyensúlyozottabbak az utóbbi hetekben, mint mostani ellenfelük.

Középház

Kaposvári KK (15-17, 7.) - KTE-Duna Aszfalt (14-17, 9.)
2016.04.20., szerda, 18:00

A Kaposvár szombathelyi győzelmével tovább sűrűsödött a középház, hiszen ugyanannyi vereséggel áll a KKK, a Falco és a Kecskemét is a 7-8-9. helyeken. Ez természetesen sorsdöntő mérkőzés, hiszen a három érintett csapatból kettő csap össze egymással. A hazaiak legutóbb nagyon felszívták magukat Spica és Puljko elvesztése ellenére is, a KTE azonban az egész középszakaszban kifejezetten jó, egyre stabilabb és támadásban egyre jobb formát mutat. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz ennek a mérkőzésnek a vége - Ivosevék idegenben is nyertek már, Hendleinéknél pedig nagy kérdés, melyik formájukat hozzák, mert eléggé hullámzó teljesítményt nyújtottak még Spicáékkal is.

Sopron KC (18-13, 6.) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (15-17, 8.)
2016.04.20., szerda, 20:00

A Sopron az előző körben bebiztosította hatodik helyét úgy is, hogy kikapott Pécsen, hiszen a Falco is vereséget szenvedett a Kaposvártól hazai pályán. Kálmán Lászlóéknak borzasztóan sokba kerülhet még az a zakó, mivel összesen két meccsük van hátra, abból egy most idegenben, ahol eddig szinte semmilyen babér nem termett számukra. Bár Sabáli Balázsék már csak a PO-ra készülnek, más motivációjuk nem nagyon van, és a hétvégén sem játszhattak teljes kerettel, a Szombathely annyira gyenge volt eddig idegenben, hogy így is esélyesek saját közönségük előtt. Rancic és Bavcic visszatérése azért lenne igazán fontos számukra, hogy a rájátszás előtt némileg formába lendüljenek, míg a Falco szerintem annak is örülne most, ha sikerülne 40 elfogadható percet egymás mellé tennie Sopronban.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus