Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 9. forduló

Szerdán hétközi fordulóval folytatódik a Férfi NBI/A-csoport középszakasza, benne a 74. Körmend-Falco rangadóval.

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (1., 4-3) - Soproni Sördögök (5., 2-4), szerda - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_17

A Sopron utoljára akkor nyert bajnokit, amikor három héttel ezelőtt legyőzte a Szolnokot. Azóta három vereséget gyűjtött be a Sabáli-legénység, mely a legutóbbi fordulóban szünnapos volt. Sok idő állt így a Sördögök rendelkezésére, hogy a sérüléssel bajlódók regenerálódjanak, másrészt, hogy készüljenek a címvédő játékából, viszont biztos, hogy Boriszov nem segíthet majd a kék-fehér együttesnek. Az Olaj már tartott egy erődemonstrációt a Kecskemét ellen, a jelenleg ötödik helyen álló vendégek biztosan nem szeretnének másodjára abba a folyóba lépni, mint a Messzi István Sportcsarnokban, ahol mindössze 47 pontot dobtak. A hazaiakra kötelező feladatként nehezedik a győzelem terhe, mivel egy esetleges vereséggel az első helyüket, s azzal a rájátszás végéig tartó pályaelőnyüket is elveszítenék. Vojvodáék arra törekednek majd, hogy már a feldobást követően irányítsák a játékot, minél előbb magabiztos előnyre tegyenek szert. Persze ezzel nem jár együtt, hogy a Sopron ehhez partner is lesz, Rujákéknak kemény védekezéssel kell meccsben tartaniuk magukat, s ha kiélezett, a végjátékig szoros találkozóra késztetik a regnáló bajnokot, akkor meglepetést okozhatnak a Tiszaligetben.

Kaposvári KK (4., 3-3) - Atomerőmű SE (3., 3-3), szerda - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_18

A szinte a teljes kezdőcsapatát nélkülöző, sérülésektől tizedelt Paks komoly meglepetést szolgáltatott azzal, hogy a legutóbbi fordulóban legyőzte a Szolnokot. Amellett, hogy a hiányzók pótlása miatt például Szabó Zsolt remek formába került, alaposan összekovácsolta az egyébként is jól működő gárdát a nehéz időszak, mely abban az esetben nagyon biztató a rájátszáshoz közeledve, ha a sérültek rendbe jönnek. A Kaposvár hazai pályán még veretlen a középszakasz során, s minden bizonnyal tovább szeretnék nyújtani ezt a jó sorozatot Fodor Mártonék. Nem csak a kezdőjátékosok viszik a prímet, Jancsikinre is támaszkodhat a gárda támadásban, a fiatalok pedig fontos tehermentesítő perceket szolgáltatnak. A hazaiak jelenleg a negyedik helyen állnak, s egy győzelemmel megteremtenék a sanszot, hogy akár még egy pozícióval feljebb lépjenek. Ugyanez igaz viszont az ASE-ra is, mely még javíthat helyzetén a hátralévő két játéknapon, persze ehhez elsőként a somogyországi derbit kellene behúzniuk Kovácséknak. Valószínű, hogy pontgazdag találkozót láthatnak a mérkőzésre kilátogató nézők.


Középház

Pécsi VSK-PANNONPOWER (7., 16-15) - TLI-Alba Fehérvár (9., 14-16), szerda - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_17

Ellentétes előjelekkel várják a felek a találkozót. Már úgy tűnt, hogy az Alba lemondhat a rájátszásról, ám Góbi Henrik tanítványai saját kezükbe vették sorsukat, és az eredmények kedvező alakulása miatt is eséllyel pályáznak arra, hogy egy nagy hajrával odaérjenek az egyenes kieséses szakaszba. A Pécs nemrég még versenyzett a Falcóval a hatodik helyért, viszont legutóbbi két mérkőzését elvesztette Csirke Ferenc együttese, így most jelenlegi, a hetedik pozíció megtartásáért küzdenek a hazaiak. A két nagyarányú vereség nem jött jól a Pécsnek, de a negatív tényezőket maguk mögött kell hagyniuk Halászéknak, és legjobb formájukat kell hozniuk, hogy ne legyen okuk izgalomra a középszakasz utolsó fordulójában. Ugyanez érvényes az Albára, mert ha lendületből sikerrel tudnák venni a hétközi megmérettetést, akkor adott lenne a feladat, saját közönségük előtt a záró fordulóban harcolhatnák ki a továbbjutást.

Egis Körmend (10., 13-17) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (6., 18-12), szerda - 18:00 (MTE TV)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_18

Már mindkét együttes számára papíron tét nélküli a 74. vasi derbi, viszont más-más okokból kifolyólag. A Falco az elmúlt fordulóban aratott győzelmével biztosította, hogy a középház tetején, azaz a hatodik pozícióban végez, és innen várhatja a rájátszást. Ellenben már biztos, hogy a 2008/09-es szezon után nem jutott be a legjobb nyolc közé a Körmend, ez a piros-feketék szegedi vereségével vált biztossá. Bár most jobb feltételek ellenére nem került rájátszásba a körmendi alakulat, a hazai szezonzárón biztosan szeretnék Ferenczék egy győzelemmel kárpótolni valamelyest szurkolóikat. Lehet, hogy a Falco már nem akar kockáztatni, ám ezzel együtt nem szabad azt feltételezni, hogy a Kálmán-legénység számára semleges lenne a találkozó kimenetele. Ebben a szezonban mindhárom összecsapásukat a szombathelyiek nyerték, így bőven van min javítania a Körmendnek.


Alsóház

Zalakerámia ZTE KK (14., 4-24) - Marso Nyíregyháza KK (12., 11-18), szerda - 19:00 (ZalaSport)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_9

A vendégek legutóbbi, Jászberény felett aratott sikere után nem volt maradéktalanul elégedett Sitku mester. Az NYKK szerdán már zárja a szezont, minden bizonnyal szeretnék jó érzéssel búcsúztatni az idényt Nagy Krisztiánék. Az biztos, hogy a vendégek fiataljai (Molnár, Kósa, Lajsz, Czura) játékban, ritmusban vannak, hiszen a hétvégén a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság döntőjében szerepeltek, s végeztek a 4. helyen. A ZTE hiába játszott két szoros, kiélezett végjátékkal tarkított mérkőzést az utolsó két fordulóban, továbbra is nyeretlenül áll a középszakaszban. A hónap végén zárja majd a bajnokság jelenlegi szakaszát a zalai alakulat, méghozzá az ellen a MAFC ellen, mellyel a play-outot vívja majd. Jó alapot adhatna a kiesésről döntő párharc előtt, ha szerezne egy önbizalom növelő győzelmet a Sporar-legénység, valamint nem szabad elfelejteni, hogy ha minden a kék-fehérek reményei szerint alakul, akkor akár pályaelőnnyel kezdhetik a MAFC elleni párharcot. Persze megeshet, hogy mivel már egyik csapat számára sem rendelkezik téttel a mérkőzés, ezért arra törekednek majd, hogy sérülések nélkül lehozzák az összecsapást.

FAIRIUM Jászberényi KSE (11., 12-17) - MAFC (13., 6-22), vasárnap - 18:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_10

A MAFC saját csarnokában magabiztosan győzte le az azóta már hazautazó Taylor nélkül felálló NYKK-t, korábban viszont az első körből megismételt mérkőzésen két ponttal alulmaradtak Fodor Kristófék. Kérdés, hogy a play-out összecsapásaira való felkészülés részeként beáldozzák a győzelem esélyét a vendégek, vagy ahogy eddig, úgy most is csak a jelenlegi feladattal foglalkoznak majd. Legutóbb a Nyíregyháza otthonában Dramicsanyin és Ware nélkül lépett pályára és a félidőben vezetett a Jászberény, mely már biztosította 11. helyét, ám ennek ellenére biztosan nem veszi félvállról utolsó bajnokiját. A mezőnyemberektől jó dobóforma szükségeltetik majd, továbbá hogy a lepattanózás kérdését megoldják Cseh Györgyék, ugyanis ha mindhárom légiós magasemberét nevezi Timbus mester, akkor nem lesz egyszerű dolga a hazaiaknak.

Slide és Fotó (1.) - delfinek.hu
Fotó (2.) - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus