Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz - 9. forduló

Szombat este 18:00-tól lejátsszák a férfi A-csoport idei középszakaszának 9. fordulóját - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Felsőház

Atomerõmû SE (22-11, 4.) - TLI-Alba Fehérvár (22-10, 2.)
2016.04.23., szombat, 18:00

Az Alba saját kezében a sorsa, hiszen ha hozzák ezt és az utolsó fordulóban a Körmend elleni hazai meccsüket is, akkor második helyen kezdik a PO-ot - az első helyet a Szolnok ellenében már csak akkor szerezhetik meg, ha az Olaj mindkét hátralévő meccsét elbukja. Elég komoly holtversenyek alakulhatnak ki abban az esetben azonban, ha az ASE nyer - ekkor az utolsó fordulóban a fehérváriak még lecsúszhatnak az ötödik helyre is akár. Az egymás elleni meccset a középszakaszban 23 ponttal nyerte Dzunics Braniszlav legénysége, ez nagy segítség nekik még egy vereség esetében is - az utolsó fordulóban még egy Körmend elleni győzelem is elég lehet a második helyhez. A meccsről túl sok mindent előre kijelenteni nem lehet, a Paks elég gyenge formában van, de otthon azért jelentősen nagyobb játékerőt képviselnek, a Fehérvár pedig hiába tűnik valamivel erősebb csapatnak állományra és sokkal jobbnak formára, idegenben azért voltak gondjaik - nagyarányú hazai siker meglepő lenne, más nem.

Egis Körmend (21-11, 5.) - Szolnoki Olaj KK (24-8, 4.)
2016.04.23., szombat, 18:00

Ahogy az előző körben, úgy itt is kötelező a siker a körmendiek számára, ha feljebb akarnak még lépni az ötödik helyről - ha győzni tudnak, akkor az utolsó kör előtt fellépnek a többiek (ASE/Alba és ZTE) mellé. Ha az Olaj nyer, akkor matematikailag is bebiztosítja első helyét a rájátszásra, de vereségük esetén is van még dobásuk - elég ha az utolsó fordulóban győznek a Zalaegerszeg ellen, vagy ha kikap most vagy az utolsó fordulóban az Alba. Teo Cizmicék talán kezdenek megint jobb formát mutatni, bár az utóbbi két meccsüket az idegenben gyenge Paks és a Pantelicset nélkülöző ZTE ellen hozták, úgyhogy azért még messzemenő következtetést nem nagyon lehet levonni. A Szolnok egyértelműen összeszedte magát az alapszakasz végén és a középszakasz elején bemutatott hullámvölgye után, úgyhogy a körmendiektől megint a legjobb formájuk kell - igaz, egy kivétellel ez eddig jött is nekik a kétszeres címvédő ellen. Fontosabb mérkőzés ez a Körmend számára, így talán kicsit esélyesebbek is.

Középház

Falco-Trend Optika KC Szombathely (15-18, 8.) - PVSK-PANNONPOWER (13-19, 10.)
2016.04.23., szombat, 18:00

A középházban minden meccs sorsdöntő már lassan 2 forduló óta. A Pécs akkor juthat a legjobb 8 közé, ha most megverik a Falcót és az utolsó körben a Sopront is - ebben az esetben akár holtversenybe kerülnek a másik két csapattal (ha nyer most a KTE), akár csak a Szombathellyel (ha most kikap a KTE), mindenképpen bejutnak a rájátszásba. Ha a hazaiak kikapnak, akkor ki is estek a PO-ért folytatott küzdelemből, mivel az utolsó körben vagy a Pécs vagy a Kecskemét nyerni fog, és mindkét együttes ellen bukják az egymás ellenit. Ha a hazaiak győznek, akkor csak abban az esetben nincsenek ott a rájátszásban, ha a Kecskemét most és Pécsen is nyer. Kálmán Lászlóéknak egyébként van honnan összeszedniük magukat, miután 4 meccses vereségszériában vannak, a vendégek viszont legutóbbi 2 találkozójukat Popadics nélkül is hozták. A Falco pályáján egy hete a Kaposvár Puljko és Spica nélkül is győzni tudott, itt már nincs hibázási lehetőségük. Csirke Ferencék azóta nagyon összeszedték magukat, mióta matematikailag minden meccset hozniuk kell, jól is alakultak a szempontjukból az eredmények, már saját kezükben a sorsuk - most is van esélyük a kicsit szétesett Falcónál.

KTE-Duna Aszfalt (14-18, 9.) - Sopron KC (19-13, 6.)
2016.04.23., szombat, 18:00

A KTE saját kezében a sorsa, hiszen ha nyerik ezt és a Pécs elleni utolsó meccsüket is, akkor ott vannak a legjobb 8 között - a Falcót egymás ellenivel verik, ha pedig a Kaposvárral hármas holtverseny alakul ki, 2-2-vel abban a minitabellában is a 8. helyre kerülnek. A Sopront azért úgy sem lesz egyszerű legyőzniük, hogy Sabáli Balázsék már biztosan hatodikok - kezdenek felépülni a nyugat-magyarországi együttes sérültjei, talán még épp időben a PO előtt, teljes kerettel pedig minden középházban található gárdánál erősebbek. A vendégek nyilván nem adják fel a meccset csak azért, hogy besegítsenek a kecskemétieknek, de a vendéglátók hazai pályán mindenkire veszélyesek, az alapszakaszban is megverték az SKC-t otthon, úgyhogy kétesélyes az összecsapás.

Alsóház

MAFC (9-22, 13.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (12-19, 11.)
2016.04.23., szombat, 18:00

A MAFC csak akkor kerüli el a Play-outot, amennyiben ezt a találkozót megnyerik, a Jászberény pedig kikap a Nyíregyházától, minden más esetben ők "túlóráznak" Sitku Ernőékkel. A Szedeák legutóbb több alapember nélkül állt már fel, de így is megverték hazai pályán a Nyíregyházát - ha most is hiányozni fognak Tuckerék, az a MAFC számára azért nagy segítség lehet, és ez a fővárosban már nem biztos, hogy bele fog férni Nikola Lazicséknak. A vendégek számára semmi tétje nincs a találkozónak, így szerintem esélyesebb Garai Péter alakulata még úgy is, hogy négy mérkőzés óta nem tudtak nyerni - 5 fordulóval a vége előtt 4 meccs előnyük volt a Berény előtt, nem lehet egyszerű feldolgozni ekkora fór leadását, de meg kell adniuk maguknak az utolsó esélyt, hogy mégis megússzák a Play-outot.

MARSO Nyíregyháza (6-25, 14.) - JP-TOP COP Jászberény (9-22, 12.)
2016.04.23., szombat, 18:00

A Jászberény biztosan bent marad az A-csoportban, ha nyer vagy ha a MAFC kikap - egyéb esetben a Nyíregyháza ellen lesznek még meccseik a Play-outon. A Berény legutóbbi 4 mérkőzését hozta, mondhatni bombaformában vannak, saját kezükben a sorsuk - elég komoly meglepetés lenne, ha most buknának el, miután gyakorlatilag a semmiből álltak fel az év végére.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus