Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz, 10. forduló

Kedden, szerdán és csütörtökön lejátsszák a magyar férfi A-csoport középszakaszának utolsó, 10. körét a felső- és a középházban, az alsóházban pedig az 6. fordulót - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Felsőház, 10. forduló

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4., 21-12) - Zalakerámia ZTE KK (3., 22-11)
2017.05.04., csütörtök, 18:00

A Falco továbbra is veretlen hazai pályán, a hétvégén a Körmendet győzték le, miután a tartalékos Alba ellen alulteljesítettek egy héttel korábban, így viszont magabiztosan várhatják ezt a meccset. A ZTE a bajnokság legjobb formában lévő alakulata, zsinórban három győzelmet arattak - legutóbb pont a Falco fogta meg őket, méghozzá nem is kicsit, tőlük a 68 dobott pont nagyon kevés. Kérdés, hogy Szrecsko Szekulovicsék tudnak-e hasonlóan védekezni, vagy most is az utóbbi hónapokban megszokott ZTE-t láthatjuk majd elöl, mert akkor veszélyben a szombathelyiek idei hazai veretlensége. Az biztos, hogy a vesztes a negyedik helyen végez, a rájátszást pedig a Szolnokkal kezdi - az összes forgatókönyvet ezen a linken elolvashatjátok!

Alba Fehérvár-Puebla Plus (1., 23-10) - Egis Körmend (2., 22-11)
2017.05.04., csütörtök, 18:00

Mindkét gárda komoly sérüléshullámmal küzd, hiszen a hazaiaknál az alaprotációból kiesett Tóth Péter, Burgess és Edwards is (csak az utóbbi játékára van esély ebben a szezonban), de legutóbb legalább Shepard visszatérhetett - ennek ellenére Szolnokon egy kifejezetten nyerhető mérkőzést buktak el, előtte pedig a ZTE őrölte fel őket. Azt is érdemes megjegyezni, hogy otthon ugyan jól teljesít általában az Alba, de az alapszakaszban a Körmendnek sikerült megvernie őket Székesfehérváron is, igaz, azt teljes csapattal tették meg. A vendégeknél a jó ideje sérült Horti Bálint mellett Parrish Petty és Terry Allen még mindig nem lesz bevethető, így még rövidebb rotációval kell dolgoznia Gasper Potocniknak, mint Dzunics Braniszlavnak. Amennyiben Kromah és Smith hasonló szinten tud egyénileg játszani, mint tették azt a középszakasz egymás elleni, körmendi mérkőzésén, és a játékszervezésre is odafigyelnek, kiszolgálják a társakat, akik bedobálják a triplákat, akkor lehet esélyük a győzelemre, de jelen pillanatban azért az Alba még a 2 meccses vereségsorozatával is favoritnak tekinthető. Ha a hazaiak nyernek, biztosan elsők, a Körmend pedig harmadik, a többi forgatókönyvet ezen a linken olvashatjátok!

Középház, 10. forduló

Sopron KC (10., 13-20) - KTE-Duna Aszfalt (9., 17-16)
2017.05.03., szerda, 18:00

A Sopron szempontjából már lényegtelen a találkozó, de azért a Pécset is megizzasztották legutóbb, úgyhogy nagyon könnyű meccsre nem számíthatnak Forray Gáborék, akik azonban alapvetően is jóval jobb formában vannak vendéglátójuknál. A KTE számára a tét egyértelmű - vereség esetén nem jutnak be a rájátszásba, győzelem esetén viszont biztosan igen, hogy hanyadik helyen, azt pedig ezen a linken olvashatjátok. A kecskemétiek rengeteget dolgoztak a gyengébb szezonkezdés után, hogy ilyen helyzetben legyenek, az ASE-val még az alsóház elkerüléséért vívtak csatát az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, úgyhogy elég mélyről kellett felkapaszkodniuk odáig, hogy a saját kezükben legyen a sorsuk. Idegenben 2-1-et hoztak eddig a középszakaszban (csak Ivosev nélkül kaptak ki Pécsett), plusz egy hetet pihenhettek, még ez is mellettük szól - tükörsima favoritok jelen helyzetben.

Kaposvári KK (7., 18-15) - PVSK-PANNONPOWER (6., 20-13)
2017.05.03., szerda, 18:00

Borzasztóan érdekes mérkőzés lesz ez, miután a Kaposvárnak a rájátszásába kerülhet, ha ezen a találkozón kikap, a KTE pedig legyőzi a Sopront - a sérülések ellenére ez azért komoly blama lenne azok után, hogy épphogy lemaradtak a felsőházról, a középszakasz kezdetén pedig 4-4 meccsnyi előnyük volt a 9-10. helyezett Sopron-KTE duóval szemben. Otthon 2-1-et így is lehoztak a középszakaszban, de számukra itt kezdődik a PO, kötelező nyerniük - abban nem bízhatnak, hogy a túl sok mindenért nem küzdő Sopron majd megveri a KTE-t, még ha elő is fordulhat ez. A Pécs legutóbb biztosította a hatodik pozícióját a rájátszásra, így számukra maximum a forma megtartása lehet a tét, lehet egy kicsit pihentetni, ha szükség van rá kisebb sérüléseknél, vagy új dolgokat gyakorolni, de épp ezért a Kaposvár hazai környezetben, a komoly tét miatt esélyesebb papíron.

Alsóház, 6. forduló

JP Auto - JKSE (12., 10-21) - Atomerőmű SE (11., 13-18)
2017.05.02., kedd, 18:00

Lényegében teljesen mindegy, mit játszik a két gárda egymással, már egymást sem előzhetik meg, úgyhogy ez egy könnyed mérkőzés lehet. Egyik csapat sem engedett ki azt követően, hogy biztosították bennmaradásukat, nyilván mindketten szépen szeretnének búcsúzni ettől az idénytől, de várhatóan nem itt lesznek a legnagyobb izgalmak - a vendégek valamivel talán jobb állománnyal rendelkeznek, de Bojicsék menesztése óta szépen összeállt újra a Berény, bárki nyerhet.

Vasas Budapest (13., 6-25) - MAFC (14., 5-26)
2017.05.02., kedd, 18:00

Itt viszont elég komoly a tét, gyakorlatilag egy felvezetője lesz ez a Play-Outnak. Azt délután már olvashattátok, hogy aki itt nyer, az kezdi pályaelőnyből a kiesés elkerüléséért folytatott egymás elleni párharcot - nem itt dől el a Play-Out, de előnyt lehet benne szerezni. A Vasas egyébként jobb formában érkezik az összecsapásra, a MAFC legutóbb megint szétesett kicsit, de sok jelentősége nincs a közelmúltban elért eredményeknek - most egymás ellen kell bizonyítania a két együttesnek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus