Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz, 2. forduló

Ma este kezdődik a Férfi NBI/A-csoport középszakaszának 2. fordulója. A mérkőzések beharangozóit az alábbiakban olvashatjátok.

Felsőház

Atomerőmű SE - Soproni Sördögök, kedd - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Török R., Szabó G. (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_3

A Sopron a szombati játéknapon saját közönsége előtt folytatta vesszőfutását, ez alkalommal a Kecskemét fektette két vállra a Sördögöket. Nagyon fel kell ráznia tanítványait Sabáli mesternek, hogy vissza tudjanak térni a korábban járt, sikerekkel övezett útra. Ha a Paks otthonában szeretnék ezt megtenni a soproniak, akkor az elmúlt hetekben látottakhoz képest nagyságrendekkel jobb teljesítményre lesz szükség. A Paks most kezdi meg a középszakaszbeli küzdelmeket, immár Jarrod Jones nélkül. A hazai pályán mutatott forma (11-1) mindenképpen az ASE sikerét prognosztizálja, és a Körmend elleni idegenbeli mérkőzésen is bizonyították Dzunics mester tanítványai, hogy van bennük lélektani tartalék, rendelkeznek tartással a szoros találkozókon.  Fontos számukra, hogy jól kezdjék a bajnokság új szakaszát, viszont a vendégek vállán ott a győzelmi kényszer, hogy ne kerüljenek túl nagy lépéshátrányba már az első fordulók után.


KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK, kedd - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Jakab L., Tõzsér D. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_4

Lendületből, egy remek utolsó negyedbeli játéknak köszönhető sikertől felvértezve érkezik a Szolnok a rangadóra. Nehezen elképzelhető, hogy az elmúlt két hét sikereit látva ne vesse magát 100%-os elánnal a mérkőzésbe a regnàló bajnok, mely hiába szerepel vendégként, egyértelműen a találkozó esélyese. A Kecskemét két hosszabbításos veresége után harmadik találkozásuk alkalmával már legyőzte a Sopront, a siker értékét növeli, hogy mindezt az MKB Arénában tette. Bizonyos, hogy Ivkovics mester fiainak minden idegszálukkal a védekezésre kell koncentrálniuk, ha nehezebbé akarjàk tenni a Szolnok dolgát. A teher nélküli, felszabadult játék eredményezhet meglepő végkifejletet, de erre aligha kerül sor ezen az összecsapáson.

 

Középház

Falco-Trend Optika KC Szombathely - TLI-Alba Fehérvár, szerda - 18:30
Játékvezetők: Vígh P. dr., Praksch P., Kulcsár T. (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_3

Az Alba négy mérkőzés óta nem tudott nyerni, s könnyen előfordulhat, hogy tovább nyúlik ez a rossz széria, mivel a szombathelyi alakulat csak három mérkőzést vesztett saját közönsége előtt. A fehérvári csapat hazai pályán szenvedett vereséget a Szegedtől, rosszul indított, s könnyen előfordulhat, hogy a hétvégén már a 10. helyet foglalja majd el. Épp ezért dupla fontosságú a kék-fehérek számára a szerdai ütközet, szeretnék meglepni soros vendéglátójukat. A Falco számára most kezdődik csak a középszakasz, és nagy lehetőség kínálkozik, hogy győzelemmel induljanak neki a középház küzdelmeinek. Látva az ellenfél formáját, az Aréna Savariában joggal számít sikerre Kálmán László és csapata. Bár az utolsó hazai alapszakaszbeli találkozóját elvesztette a Falco, a reguláris szakasz záró körében soros ellenfelét verte idegenben, három ponttal. Ennek tükrében úgy készülhetnek Perl Zoltánék a holnapi összecsapásra, hogy ők az esélyesek.


Naturtex-SZTE-Szedeák – Pécsi VSK-PANNONPOWER, csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Minár L., Rácz Zs. (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_4

Ellentétesen indult a mérkőző felek számára a középszakasz. A Pécs végletekig kiélezett mérkőzésen maradt alul hazai pályán a Körmenddel szemben, míg a Szeged idegenben győzte le az Albát. Ha a PVSK tudna javítani, akkor lélegzetvételnyi előnyhöz jutna közvetlen riválisával szemben, őrizné tovább rájátszást érő helyét. Viszont a hazai környezetben rendre veszélyes Szeged alaposan megkeverheti a középház rendjét, s adott esetben erősen összesűrűsítheti a mezőnyt a 7-9. helyek között. Amennyiben a hazaiak kezdői úgy teljesítenek, mint tették a hétvégi fordulóban, akkor jócskán megnövekednek győzelmi esélyeik, viszont a vendégek sem adják majd könnyen magukat, ezért várható, hogy pár pont dönt majd a győztesről.

 

Alsóház

Marso Nyíregyháza KK - Zalakerámia ZTE KK, csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Gorka Sz., Hervay T. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_3

A zalai alakulatnál hiába játszott újra Darling és a két hónap alatt csak második tétmérkőzését letudó Lekli, nem sikerült győzni a Jászberény otthonában. A Bujtosiban sem lesz sokkal egyszerűbb feladata Sporar mester tanítványainak, annak ellenére sem, hogy az NYKK technikai okok miatt nem tudta befejezni mérkőzését múlt csütörtökön a MAFC ellen. A Sitku-legénység többet pihenhetett az összecsapásra, de az a szerkezet, mellyel a ZTE pályára lép majd, hathat a meglepetés erejével a hazaiakra, s szerencsés esetben akár meg is szerezhetik első idegenbeli sikerüket Lekliék.


MAFC - FAIRIUM JKSE, szombat - 16:00
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_4

Lehetséges, hogy pusztán három perc és egy elmaradó áramszünet választotta el a MAFC-ot attól, hogy megszerezze múlt csütörtökön első idegenbeli győzelmét a Nyíregyháza otthonában. Megeshet viszont, hogy újabb jó hazai sorozatba kezdenek a fővárosi piros-feketék, hiszen nemrég a Sopront már két vállra fektették saját csarnokukban. A Jászberény egyre nagyobb eséllyel pályázik az alsóház első helyére, ám mindennek eléréséhez szükség lesz idegenbeli sikerekre is. A szombati fellépés nem lesz egyszerű, ugyanis a MAFC már többször igazolta, hogy hazai környezetben bárkire veszélyes lehet. Ez alkalommal sem lesz másként, szoros csatában dől majd el a győztes kiléte.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus