Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz, 6. forduló

Kedden, szerdán és csütörtökön lejátsszák a magyar férfi A-csoport középszakaszának hatodik körét a felső- és a középházban - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Felsőház

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (4., 19-11) - Szolnoki Olaj KK (3., 19-11)
2017.04.19., szerda, 18:00

A szombathelyiek az előző körben jobbik arcukat mutatták idegenben, fontos győzelmet arattak a korábban kifejezetten jó formában lévő ZTE otthonában, így visszaszálltak a harmadik helyért folyó küzdelembe. Hazai pályán pályán továbbra is veretlenek saját közönségük előtt (és két hazai meccsük lesz még a hátralévő három fordulóban, ez jó kiindulóalapot jelent számukra a további helyezkedéshez a 3-5. helyeken), ez mindenképpen mellettük szól, de a Szolnok a legutóbbi két alkalommal, a Körmend és az Alba ellen már sokkal harcosabb énjét mutatta - a fehérvári játékuk egy kicsivel pontosabb kinti dobóformával ezúttal győzelmet érhet. Az Olaj pihenőnapból jön, ami könnyebbség lehet számukra - kérdés, mennyivel tudtak jobban felkészülni a Falcóra, mint fordítva, illetve sikerül-e ugyanazt a védekezést és pattanózást hozni, amit az elmúlt két mérkőzésen. Függetlenül ettől a Falco saját közönsége előtt némileg esélyesebb.

Zalakerámia ZTE KK (5., 19-11) - Egis Körmend (2., 21-9)
2017.04.20., csütörtök, 19:00

Érdekes találkozóra van kilátás, amelyen sok ismeretlen tényező van jelenleg. A hazaiak némileg váratlan vereséget szenvedtek a Falcótól hazai pályán, de az utolsó negyedes összezuhanásuktól függetlenül az azért elmondható, hogy kiváló formában vannak hetek óta. A Körmend az Alba ellen óriásit küzdött hat emberrel, a végén fordítottak, és be is húzták az összecsapást. Az egészen biztos, hogy lelkileg jó állapotban vannak, de nagy kérdés, hogy fizikailag milyenben, hiszen a listavezető ellen Petty, Allen és Dickerson sem tudták vállalni a játékot, Kromah sem teljesen egészséges, és bár egy mérkőzést a saját közönségük által buzdítva így behúzhatnak otthon, az azért komoly meglepetés lenne, ha ez sorozatban is sikerülne nekik - nem mellesleg nekik a pihenőnapjuk csak ezt követően jön, jelenleg vasárnap-csütörtök-vasárnap ritmus után kell megint csütörtökön pályára lépniük. Ha fel tudott épülni legalább 1-2 sérült, akkor megjósolhatatlan a meccs, ha megint legalább három légiós hiányzik majd a régóta maródi Horti Bálint mellett, abban az esetben Bencze Tamásék esélyei jelentősen megnőnek.

Középház

KTE-Duna Aszfalt (8., 15-15) - PVSK-PANNONPOWER (6., 18-12)
2017.04.18., kedd, 18:00

Nem túlzás azt állítani, hogy a Kecskemét bombaformába került az alapszakasz végére, és főleg a középszakaszra, hiszen Ivosev nélkül kikaptak ugyan Pécsett a középház első fordulójában, azóta azonban háromszor nyertek a honosított erőcsatár vezetésével, kétszer ráadásul idegenben, több mint reális esélyük van ezzel a rájátszásba kerülésre. A Pécs ugyanígy 3-1-gyel hozta le eddig a középszakaszt, a két legjobb formában lévő középházi gárda találkozik tehát egymással, de a meccs esélyeiről nehéz beszélni, mert Ivosev az eddigi három egymás elleni összecsapásból csak az elsőn játszott, az idegenben volt, így a 3-0-s egymás elleni mérlegből azért sok következtetést még nem lehet levonni. Mint mindig, a Pécsnél idegenben a dobóforma óriási jelentősséggel fog bírni - a teljes kerettel felálló kecskemétiek az eddigi hazai produkcióik és a stabil védekezésük miatt esélyesebbek valamivel, de nagy küzdelemre van kilátás

Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 15-15) - Sopron KC (10., 13-17)
2017.04.19., szerda, 18:00

Mindkét gárda számára kulcsfontosságú az összecsapás, a Sopron például egy vereséggel matematikailag is elszállna - a Szedeák elleni első meccset is elbukták, így három forduló alatt 3 meccses hátrányt nem tudnának ledolgozni, de egy KTE-Szedeák-Sopron hármas holtversenyből sem tudnak jól kijönni éppen emiatt. A hazaiak 2-2-vel lehozták az első négy mérkőzést, de a Kecskemét kiváló szereplése miatt így is kényszerhelyzeten vannak - ha reális esélyt szeretnének maguknak az utolsó három forduló előtt a PO-ba jutásra, akkor bizony ezt a találkozót be kell húzniuk. Jobb állapotban is vannak egyébként, az előző körben nem játszottak, így volt egy hetük felkészülni az SKC-ből, amely az előző két fordulóban kikapott idegenben - a támadójátéka hiába javult sokat a korábbiakhoz képest, most a védekezése esett szét. Egy dobópárbaj azért érdekes lehet, de saját pályáján a Szedeák esélyesebbnek számít.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus