Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz, 7. forduló

Pénteken folytatódik a Férfi NBI/A-csoport középszakasza, a szombati játéknapon több rangadó vár a szurkolókra.

Felsőház

Szolnoki Olaj KK (1., 3-2) - KTE-Duna Aszfalt (2., 3-2), szombat - 17:00
Játékvezetők: Papp P., Hegedűs T., Boros T. (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_14

A Kecskemét nagy arányú, magabiztos győzelemmel hangolt a kupadöntő visszavágójára. Arra a védekezésre, melyet a nyitó és záró játékrészben produkált, komolyan építhet Ivkovics mester együttese. Önbizalommal telve készülhettek a rangadóra Ivosevék, s vélhetően minden tudásukat latba vetik, hogy ők is megpróbálják legyőzni a Szolnokot. Csütörtök este újabb idegenbeli vereséget gyűjtött be a bajnoki címvédő. Az Olaj nem tudott megújulni a kaposvári összecsapás második félidejében, s a házigazdák által felépített előnyt (7-11 pont) nem tudta eltüntetni. Hiányzott a Szolnoknak egy olyan játékos vagy játékbeli periódus, mely lendületet kölcsönözhetett volna a piros-feketéknek. A Kecskemét ellen, saját közönsége előtt javítania kell az Olajnak, mivel egy esetleges újabb vereséggel elveszítené vezető pozícióját. Borítékolható, hogy rangadóhoz méltó izgalmak várnak a Tiszaligeti Sportcsarnokba kilátogató szurkolókra.

Soproni Sördögök (4., 2-3) - Atomerőmű SE (5., 1-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Farkas G., Praksch P. (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phu_13

Az Atomerőmű együttese pihenhetett a hétközi játéknapon, s a bajnokság ezen szakaszában már minden alacsonyabb terheléssel eltelő nap aranyat érhet, főleg abban az esetben, ha több maródi játékos is van a csapat keretében. A középszakasz nyitányán az ASE hazai pályán kapott ki mostani vendéglátójától, bizonyos, hogy most visszavágnának Kovács Ákosék az akkori kudarcért. A Sopron nagyon sima vereséggel távozott Kecskemétről, az első és az utolsó negyedben csak szenvedtek támadásban a Sördögök, akiknél hiányzott sérülés miatt Poscic és Dénes is. Minden negatív élményt maguk mögött kell hagyniuk a kék-fehéreknek, s nem kezdhetik úgy a Paks elleni ütközetet, mint tették a KTE otthonában.
 

Középház

TLI-Alba Fehérvár (10., 13-16) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (6., 17-11), szombat - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Török R., Pozsonyi L. (Szaniszló)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_13

A szegedi összecsapáson nagyon sokáig úgy festett, hogy kikap s így búcsúzik a rájátszásba jutás esélyétől az Alba, de jó hajrájának köszönhetően győzedelmeskedett és életben tartotta reményeit a kék-fehér mezes alakulat. Azzal együtt azonban, hogy sorsuk már nem kizárólag saját kezükben van, csak a győzelem elfogadható ezen és a hátralévő találkozókon a székesfehérváriak számára. Kérdés, hogy mennyire lesz ez teher egy olyan csapat ellen, mely már nem csak az egyenes kieséses szakaszbeli részvételét biztosította, hanem zsebben érezheti a hatodik helyet is. Az viszont biztos, hogy az Alba közleménye szerint nem lép pályára a találkozón Gilchrist, s ez a tény csökkenti Góbi Henrik rotációs lehetőségeit. A szombathelyiek ezzel együtt is a győzelem megszerzésére törekednek majd, s minden bizonnyal pontgazdag mérkőzésre számíthatunk, melyen az Alba hazai pályája ellenére is a sárga-feketék az esélyesek.

PVSK-PANNONPOWER (7., 16-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 14-15), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Jakab L., Balog Gy. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phm_14

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy hazai pályán nyerni tud a Szeged és közel kerül a rájátszáshoz, de az Alba fordítani tudott a Lazics-legénység ellen. Még saját kezében van a sorsa a Lauber Dezső Sportcsarnokba készülő alakulatnak az egyenes kieséses szakasz szempontjából, viszont a további győzelmek megszerzéséhez nemcsak a meghatározó emberek extra teljesítményére, hanem egy kis pluszra is szükség volna. A Pécs egységesen játszva, ponterős negyedik negyedének köszönhetően aratott sikert a Körmend otthonában, mellyel visszavágott a saját csarnokukban elszenvedett vereségért. Csirke Ferenc tanítványai számára aranyat, pontosabban rájátszást érhet, ha legyőzik a Szegedet. Nelson nagyon jól mozgatja a csapatot, és a kulcsszituációk megoldására rendre érkezik valaki a pécsieknél. Hazai parketten magabiztos játékot várhatunk Halászéktól, akik jó eséllyel pályáznak a találkozó megnyerésére.
 

Alsóház - 4. forduló

Zalakerámia ZTE KK (14., 4-23) - FAIRIUM Jászberényi KSE (11., 11-16), péntek - 19:00 (ZalaSport)
Játékvezetők: Szabó G., Gorka Sz., Vida B. (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_7

Teljesen ellentétes formát mutatnak a mérkőző felek, ugyanis a középszakasz eddigi játéknapjain a JKSE csak győzelmeket, míg a ZTE kizárólag vereségeket gyűjtött. Legutóbb mindkét együttes közvetlen riválisával mérkőzött, s az imént említett tények miatt a jászságiak várhatják nyugodtabban a pénteki összecsapást. A hazaiak abban bízhatnak, hogy a MAFC otthonában és az NYKK ellen egyaránt szoros mérkőzésre kényszerülő Horváth Ákoséknak kevésbé jön majd ki a lépés, és a magas posztokon tudnak a kék-fehérek némi előnyt érvényesíteni. Ellenben a jó forma és a kritikus szituációkban mutatott magabiztosság a vendégek számára kamatozhat, akik egy győzelemmel szinte biztossá tennék, hogy ők végeznek a 11. helyen.

MAFC (13., 5-22) - Marso Nyíregyháza KK (12., 10-17), szombat - 16:00
Játékvezetők: Kapitány G., Makovsky Sz., Surányi G. (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_2phl_8

A hét közepén újrajátszották az 1. fordulóban félbeszakadt összecsapást Nyíregyházán, mely a hazaiak sikerével zárult. Ez azt jelenti, hogy az NYKK megmenekült a kiesés lehetőségétől, megőrizte NBI/A-csoportos tagságát. A MAFC már biztos, hogy készülhet a ZTE elleni ütközetre, hogy melyik együttes maradhasson az első osztályban. Mondhatjuk, hogy tét nélküli a találkozó, de a hazaiak biztosan meg szeretnék hálálni szurkolóik bizalmát és küzdeni fognak a győzelemért.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus