Bemelegítés - A-csoport, Középszakasz, 9. forduló

A hétvégén lejátsszák a magyar férfi A-csoport középszakaszának utolsó előtti, 9. körét a felső- és a középházban, az alsóházban pedig az 5. fordulóból MAFC-Jászberény találkozót rendeznek - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Felsőház, 9. forduló

Falco KC Szombathely (4., 20-12) - Egis Körmend (2., 22-10)
2017.04.30., vasárnap, 18:00

Vasi rangadót rendeznek, ami mindig több, mint egy sima mérkőzést, most ráadásul plusz tétje is van a csatának - a Falcónak például nyernie kellene, hogy esélye maradjon arra, hogy ne az Olajjal kezdje a rájátszást. A hazaiak több egészen masszív teljesítmény után legutóbb Fehérváron a második negyedben kapituláltak, pedig az Alba finoman szólva is tartalékos jelenleg. Szrecsko Szekulovics gárdája azonban hazai pályán még mindig veretlen, így esélyesnek számít a Pettyt és Allent legutóbb is nélkülöző Körmend ellen. A piros-feketék parádés dobóformát mutatva kiütötték a címvédő Szolnokot, egyelőre nem látszott a rövidebb rotáció okozta gond, és ha Smith és Kromah hasonlóan hasznos játékkal rukkolnak elő, akkor most is lehet esélyük - ettől függetlenül a hazaiak a jelenlegi kerettel némileg jobban állnak papíron, de ha Petty és/vagy Allen felépül, akkor ez változhat. Ha kikap a Körmend, akkor is marad esélye az első helyre, amennyiben az Alba is elhasal Szolnokon, ha nyernek, akkor biztosan az utolsó, egymás elleni ütközetre marad a döntés.

Szolnoki Olaj KK (5., 19-14) - Alba Fehérvár (1., 23-9)
2017.04.30., vasárnap, 18:00

A másik felsőházi rangadón két, egyaránt problémákkal küzdő együttes találkozik. A vendégek rengeteg sérüléssel küzdenek, és továbbra is elég rövid rotációval kénytelenek dolgozni, amennyiben Shepard ezúttal sem lesz bevethető. Ez épp legutóbb nem látszódott a Falco ellen, de a székesfehérvári alakulatnak ebben és az előző szezonban nem igazán ment a Tiszaligetben. A hazaiak azonban egészen pocsék formát mutatnak mostanában, 2-2.5 jobb, keményebben lejátszott találkozó után újra teljesen szétestek védekezésben, a ZTE után a Körmend is szétdobta őket, Vojvoda Dávid pedig az előző találkozó után lenyilatkozta, hogy baj van. Alapvetően azért hazai pályán összeszedheti magát Kmézics Zorán együttese, mert a ZTE-n kívül senki nem tudta őket megverni saját közönségük előtt ebben az idényben, de itt leginkább az lehet döntő, hogy ki tud jobban felülemelkedni a jelenleg meglévő problémáin. Az Alba akkor biztosan első kiemelt a PO-ban, ha győz és a Körmend veszít, a Szolnok pedig biztosan ötödik helyen végez, amennyiben kikap.

Középház, 9. forduló

Sopron KC (10., 13-19) - PVSK-PANNONPOWER (6., 19-13)
2017.04.29., szombat, 16:00

A hazaiak számára semmi tétje nincs már a találkozónak, ingyenes is lesz a belépés a meccsre és Austin Dufault már nem is a játékosuk, a vendégek azonban még kaparhatnak a hatodik helyért - egy győzelemnyi előnyük van ebben a versenyben a Kaposvárral szemben, 2 mérkőzéssel a vége előtt. El lehet ugyan mondani, hogy alapvetően nincs sok különbség a két állomány között, ebből azonban a Sopron gyakorlatilag semmit nem tudott kihozni a szezon során, Csirke Ferencék viszont igen, a motivációk között hatalmas különbség van, úgyhogy még idegenben is jó esély van a Pécs győzelmére.

Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 17-16) - Kaposvári KK (7., 18-14)
2017.04.29., szombat, 19:00

Mindkét gárda győzelmi kényszerben van, a Szedeák egy-két fokkal nagyobban - a hazaiaknak kötelező a győzelem ezen az estén, vagy egészen biztosan elúszott számukra a PO, és még ha meg is van a siker, akkor is kell, hogy a Kaposvár az utolsó körben kikapjon hazai pályán a Pécstől (hármas minitabellán a KKK csúszna ki), vagy a KTE-nek ne sikerüljön győznie Sopronban az utolsó körben. Ebből a forgatókönyvből azért látszik, hogy Hendlein Rolandéknak is van miért küzdeni, hiszen ha itt vereséget szenvednek, a nyakukra kerül a kés - egy Pécs elleni zakóval kicsúsznának a legjobb 8-ból, hacsak nem kap ki emellett a KTE is. Elég sok lehetőség van még a 7-9. helyeken, de ez már lényegében egy rájátszás-mérkőzés lesz, ennek megfelelően a döntő faktor az lesz, hogy ki tudja jobban feldolgozni ezt a szituációt. Alapvetően sok különbség nincs a csapatok között, hazai pályán esélyesebbnek tekinthető Nikola Lazics gárdája, és nekik nincs min matekozni, muszáj nyerniük.

Alsóház, 5. forduló

MAFC (14., 5-25) - JP Auto - JKSE (12., 9-21)
2017.04.29., szombat, 16:00

Teljes mértékben érdektelen a meccs végeredménye, hiszen akármi lesz ezen a találkozón, a Play-Out pályaelőnye az utolsó fordulóban rendezendő Vasas-MAFC összecsapáson dől el - aki ott nyer, az indul jobb helyzetből. Ennek megfelelően valószínűleg Duvnjak és Kovács Ádám "visszaépítése" lesz Garai Péter első számú célja, illetve csapatmorál szempontjából nyilván nem ártana, ha egy sikerrel mennének bele az utolsó fordulóba a városi rivális ellen. A Berénynél semmifajta motiváció nincs, de ez nyilván nem jelenti azt, hogy fel fogják adni előre - lehet is esélyük idegenben, de ebben a csatában sokkal fontosabb lesz a MAFC mutatott játéka, mint bármi más, beleértve azt is, hogy ki nyer.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus