Bemelegítés - A-csoport, Negyeddöntő, 2. forduló

Kedd este lejátsszák a magyar férfi A csoport negyeddöntőinek második mérkőzéseit, szerdán pedig a playout második találkozóját - lássuk, mi várható.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

KTE-Duna Aszfalt (0-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0)
2019. május 21., kedd, 18:00

A helyzet egyértelmű ebben a sorozatban: a KTE-nek óriási változtatásokra van szüksége ahhoz is, hogy egyáltalán megszorongassa a Falcót, amely alapvetően is erősebb csapat, a két együttes formája között pedig ég és föld a különbség. A Kecskemét nem tudott újítani a DEAC elleni mérkőzés után, nagyon simán kikapott Szombathelyen, és bár most szorosabb küzdelem várható, mégis a Falco a favorit - a vendégek a játék minden elemében felülmúlták az első összecsapáson Forray Gábor legénységét, szakadéknyi volt a különbség a két gárda között.

Atomerőmű SE (0-1) - Szolnoki Olaj KK (1-0)
2019. május 21., kedd, 18:00

Hatalmas csatát hozott az első ütközet. Az óriási kérdés, hogy hogyan dolgozza fel az ASE első mérkőzést, amelyen 17 ponttal vezetett az első negyedet követően, és amelyen végül a hosszabbítást sem sikerült kiharcolnia egy dudaszóra bekapott tripla miatt. Mentálisan ez megboríthatja Dzunics Braniszlav gárdáját, az Olajt pedig feldobhatja a siker, de a Szolnok idegenben gyenge teljesítményt nyújtott a sorozatos sérülései időszakában, így Pakson sem tekinthető favoritnak. Természetesen fizikálisan is vannak kérdések, például hogy a kisebb-nagyobb gondokkal küzdő Vojvoda milyen állapotban van, a második meccs azonban fejben dőlhet el - de az is elképzelhető, hogy a Paks sima meccsen veri a címvédőt, amelynek legutóbbi idegenbeli meccsei még csak nagy csatát sem hoztak.

Sopron KC (0-1) - Egis Körmend (1-0)
2019. május 21., kedd, 19:00

A Falco-KTE-hez hasonlóan ez az összecsapás is sima volt elsőre, de a Sopron egészen jól tartotta magát az első 20 perc során - a harmadik negyedben hengerelt a Körmend, az első kiemelt ekkor döntötte el az első találkozó sorsát. A kérdés az, hogy hazai pályán tovább tud-e pariban lenni ellenfelével az SKC vagy sem, és ha igen, akkor esetleg az egész mérkőzésre jellemző lehet-e ez. A Körmend állománya egyértelműen erősebb, ezt a szezonban elért eredmények is bizonyítják, úgyhogy a soproniaknál kell az extra teljesítmény a Warner-Gordon duótól, illetve az első meccsnél jobb produkció Wigginstől, hogy kiegyenlíthessen Sabáli Balázs együttese, vagy legalább megszorongathassa vasi riválisát - a Körmend az esélyes még idegenben is.

JP Auto - JKSE (0-1) - Pécsi VSK-VEOLIA (1-0)
2019. május 21., kedd, 19:00

Az ASE-hoz hasonlóan a Jászberény is kihagyott egy lehetőséget arra, hogy elvegye ellenfele pályaelőnyét, viszont a Pakssal ellentétben a JKSE sosem vezetett 17 ponttal - egy jó, szoros összecsapást veszített el Nikola Lazics gárdája, de jól tartotta magát. Az első találkozó után nagyon nehéz megmondani, mit fog hozni a második, mert úgy tűnik, hogy mindkét együttesben bőven lehet még tartalék akár Budimir és Csirics, akár Alekszandrov és Rakics játékát vizsgálva, de Pitts is szórt már sokkal hatékonyabban is 21 pontot. Jászberényben most a hazaiak egy fokkal esélyesebbnek tekinthetőek, de eddig is két rendkívül szoros mérkőzést vívtak a felek JKSE-PVSK felállásban, most is meglepő lenne, ha nem a végjátékban dőlne el az ütközet egy kiegyenlített meccs során.


Playout, 2. mérkőzés

Serco - TF-BP (0-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-0)
2019. május 22., szerda, 18:00

A playout első meccsén úgy tűnt, hogy a Szedeák a második negyedben eldönti a találkozó sorsát. A TF nagyot küzdött, visszakapaszkodott, de fordítani nem tudott, és ha most is veszít, kiesett az élvonalból. A mérkőzés döntő faktora lesz az, hogy fejben kit hogyan motivál vagy éppen blokkol le a jelenlegi helyzet - a TF jobb teljesítményt nyújt-e tényleges nyomás alatt, vagy játékosai megremegnek döntő helyzetekben, a Szedeák pedig némileg felszabadultabban kihasználja-e ezt, vagy idegenben még nem tudja lezárni a párharcot és biztosítani jövő évi A csoportos szereplését. A fővárosban nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, a TF az utóbbi időben otthon rendre jó eredményeket szállított, hatalmas csatára lehet számítani.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus