Bemelegítés - A-csoport, Negyeddöntők, 2. kör

Ma és holnap lejátsszák a negyeddöntők második meccseit a férfi A-csoportban, a playouton pedig a döntő, harmadik ütközetre kerül sor - a meccsek felvezetőit olvashatjátok.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Kaposvári KK - TLI-Alba Fehérvár
2016.05.06., péntek, 18:00

Az első mérkőzésen a Kaposvár finoman szólva megnehezítette a fehérváriak dolgát (a győzelemért is támadhattak Hendleinék), akik Pearson nélkül voltak kénytelen felállni, de a Körmend elleni védekezésükből semmi nem látszódott, támadásban pedig egyéni akciókból, helyzet nélküli kinti dobásokból próbáltak betalálni. A Somogy megyei gárda felállt védelemben nagyon is jól teljesített önmagához képest - a rengeteg eladott labdájuk, illetve az ezekből kapott könnyű kosarak okozták a vesztüket. Hazai pályán mindig sokkal jobb a KKK, az Alba pedig idegenben rendszeresen szenved, szoros végjátékot sem nagyon tudnak behúzni saját pályájuktól távol, úgyhogy teljesen reális nyerési esélyei vannak Kmézics Zorán együttesének. A fehérváriaktól Pearson most is hiányozni fog sérülés miatt, míg a hazaiaknál Puljko már az első meccsen is pályára tudott lépni - bár sem ő, sem Ubilla nem teljesen egészséges. Kétesélyes találkozóra van kilátás, Dzunics Braniszlavéktól jóval több kell a győzelemhez, mint amit 3 napja mutattak.

A párharc állása: 1-0 a TLI-Alba Fehérvár javára.

PVSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj KK
2016.05.07., szombat, 18:00

A Pécs az első találkozón a Kaposvárhoz hasonlóan meglepetést tudott okozni azzal, hogy rendkívül szoros ütközetre kényszerítette a kétszeres címvédőt. A Szolnok az összecsapás folyamán többször is elhúzott ellenfelétől, de Csirke Ferencék főleg a második félidőben kitűnően dobtak kintről, így vissza tudtak kapaszkodni az Olajra. A szolnokiaknál ezúttal is hiányozni fog valószínűleg Wittmann Krisztián, így irányító poszton vannak gondjaik - nem is feltétlenül támadásban, inkább védekezésben probléma, hogy nagyobb, az egyesekhez képest valamivel lassabb játékosnak kell fognia Walkert vagy éppen Nelsont. Az első meccsen látotthoz hasonló dobóformával a hazaiaknak van esélyük arra, hogy elcsípjenek egy mérkőzést most, mert a pattanózást leszámítva semmivel nem voltak rosszabbak ellenfelüknél - ettől függetlenül valamivel esélyesebbnek tűnik idegenben is az Olaj.

A párharc állása: 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Sopron KC - Atomerõmû SE
2016.05.07., szombat, 18:00

Itt az a forgatókönyv jött be, hogy a Sopron a középházba "romlott", azt is hozzá kell azonban tenni, hogy az Alba és az Olaj gondjai ide vagy oda, a Pécs és a Kaposvár kategóriákkal jobban játszott, mint az SKC, pedig ők is a középházból érkeztek. Sabáli Balázs gárdájának nagyjából egy meccse van, hogy összeszedje legjobb tudását, amelyet az alapszakasz közepén azért már láthattunk - ha most kikapnak, a Paks háromból lezárja ezt a sorozatot a következő mérkőzésen. A paksiaknál az élesség megtartása lesz az első számú feladat, az alapszakaszban is előfordult, hogy egy-egy nagyobb hazai sikert egy gyengébb teljesítmény és egy kissé érthetetlen vereség követett idegenben. Ha nem hiszik már most el, hogy ez egy ennyire könnyű párharc lesz, illetve a Sopron nem tud a játék minden elemében (védekezés, triplák, büntetők, lepattanózás) fejlődni, akkor az ASE ezúttal is nyerhet - ha nem is annyira könnyedén, mint szerdán. Nincs egyszerű dolga Sabáli mesternek, elég nagy pofont kaptak az első találkozón

A párharc állása: 1-0 az Atomerőmű SE javára.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend
2016.05.07., szombat, 18:00

Itt viszont az első csata igazolta a várakozásokat - a Körmend a negyedik negyedbeli szőnyegbombázásának (8 bedobott tripla csak ebben a 10 percben) köszönhetően győzött egy alapvetően végig kiélezett és szoros meccsen. Semmiféle változás nem várható szerintem Zalaegerszegen sem - ebben a párharcban számít talán a legkevesebbet a hazai pálya, mindkét csarnokban ugyanazok a fej-fej melletti összecsapások várhatóak. A ZTE-nek nem sok mindenen kell változtatnia, hiszen idegenben is vezettek 3 és fél perccel a vége előtt 75-74-re, innen lett a vége 88-78 az ellenfélnek, a Körmend pedig nyilván megpróbálja majd folytatni azt a sorozatot, amit a negyedik felvonásban elkezdett saját pályáján. Nagy okosságokat nem lehet azonkívül leírni, hogy "bármi elképzelhető". A hangulat, a színvonal és az izgalom is garantált a két gárda eddigi találkozásait nézve.

A párharc állása: 1-0 az Egis Körmend javára.

Play-out

MAFC - MARSO Nyíregyháza
2016.05.07., szombat, 18:00

A Play-outon már a harmadik, mindent eldöntő összecsapást rendezik majd szombaton - a Nyíregyháza nem kis csatában kiharcolta ki a harmadik meccset. A MAFC szerintem továbbra is erősebb, főleg hazai parketten, de mindkét csapat teljes szezonja és következő idénye a tét, így mindennél fontosabb lesz, ki dolgozza ezt fel jobban fejben. Saját közönsége előtt a fővárosi együttes nevezhető favoritnak, de ezt a pályán realizálniuk kell - a vendégeknél például a két rutinróka, Savic és Krsztanovics lehetnének ilyen szituációban nyerőemberek, a budapesti gárda Andersont leszámítva kifejezetten fiatal, de a MAFC egyszerűen többet mutatott eddig.

A párharc állása: 1-1.


Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus