Bemelegítés - A-csoport, Negyeddöntők, 3. kör

Ma és holnap lejátsszák a negyeddöntők harmadik meccseit a férfi A-csoportban - a meccsek felvezetőit olvashatjátok.

Negyeddöntők, 3. mérkőzések

TLI-Alba Fehérvár - Kaposvári KK
2016.05.09., hétfõ, 18:00

Az első két meccs nagyon szoros, kiélezett ütközeteket hozott, de az Alba mindkétszer győzni tudott - ez így a szempontjukból a továbbiakra nézve még többet érhet, mintha könnyedén verték volna a somogyiakat. A Kaposvár mindkét mérkőzésen megtett minden tőle telhetőt, de mindkétszer az eredmény után kellett futniuk, a végjátékban pedig nem sikerült fordítaniuk. A kérdés az, hogy tud-e ennél többet jelen állapotában, Spica nélkül és kisebb sérülésekkel együtt Kmézics Zorán együttese. Az első meccsen elvehették volna a pályaelőnyt, most azonban már az életben maradásért lépnek majd parkettre - ott voltak eddig az Alba nyakán, úgyhogy bennük lehet egy meglepetés-siker is. A hazaiak meglepő módon idegenben nyújtottak valamivel jobb produkciót, kaposvári teljesítményük idegenben teljesen jónak mondható - ha tudják legalább tartani a formájukat, akkor esélyesek, ezzel le is zárnák a párharcot, de bennük a korábban látottak alapján van még bőven tartalék.

A párharc állása: 2-0 a TLI-Alba Fehérvár javára.

Szolnoki Olaj KK - PVSK-PANNONPOWER
2016.05.10., kedd, 18:00

A Pécs minden dicséretet megérdemel, hiszen Szolnokon és otthon is elég nagy hatrányból álltak fel a padlóról, megmutatták, hogy van tartásuk, kihasználták az Olaj összes hibáját, így legutóbb reális nyerési esélyeik is voltak - ettől függetlenül a Kaposvárhoz hasonlóan ők is 0-2-vel állnek, de ez is jóval szorosabb sorozat, mint amire talán előzetesen lehetett számítani. Sztojan Ivkovicséknál továbbra sincs Wittmann Krisztián - elvileg most sem lesz majd bevethető -, ami szűkíti az irányító poszt rotációs lehetőségeit, de a kétszeres címvédőnek így is megvannak a fegyverei ahhoz, hogy továbbjusson az első körből 3 meccsen. Mindkét találkozón elég tetemes előnyt szerzett az Olaj, amelyet azonban mindkétszer le is adtak - ez intő jel lehet a keddi meccsre és akár a további párharcokra nézve is. A Szolnok természetesen a favorit, elvileg otthon nekik is le kell zárniuk a nyitott kérdéseket, csakúgy, mint az Albának.

A párharc állása: 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Atomerõmû SE - Sopron KC
2016.05.10., kedd, 18:00

Ez az az ütközet, ami előtt szinte fölösleges bármit is írni, mert mindkét csapat bemutatott már egy-egy "no-show"-t idegenben - lényegében meg sem jelentek az adott találkozó első negyedében. A Paksnál nemcsak a pálya-, hanem a lélektani előny is megvolt az első találkozó után, a Sopron nagyon belealudt a PO kezdetébe, de a Hűség Városában fordult a kocka - most Sabáli Balázsék hihetik el, hogy itt a lehetőség megtörni az ellenfelet. Az SKC élességét valószínűleg kevésbé fogja tönkrevágni a sima hazai siker, hiszen náluk mindenkinek a fejében ott lebeghet, hogy egy mérkőzést el kell hozni idegenből is, ezért nem ereszthetnek le. Ez lehet a Sopron nagy esélye, mert most kicsit a padlón van ellenfelük, egy esetleges 5. meccsen pedig már nagyon nehéz lenne idegenben behúzni a továbbjutást - az ASE viszont saját közönsége előtt sokkal jobb produkcióra képes, nem csak az első meccsből kiindulva. A két nagy különbségű találkozó után most szerintem egy szorosabb jön, de az eddigiekből kiindulva gyakorlatilag bármi megtörténhet.

A párharc állása: 1-1.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK
2016.05.10., kedd, 19:00

Ez a párharc hozza eddig a várakozásokat, két nagyon hasonló erejű csapat játszik egymással, mindkettőnek volt esélye idegenben is arra, hogy győzzön, egyik sem tudja kiütni a másikat, és nagyobb különbségek sincsenek az összecsapásokon. Nem valószínű, hogy változás állna be ebben a harmadik találkozóra - mindkét oldal nagyon maximum 8, de inkább 7 emberes rotációval dolgozik, így szerintem a fáradtság nem lesz döntő tényező, vagy legalábbis nem most még. A kérdés annyi volt eddig mindkét mérkőzésen, hogy a végjáték kinek jön ki jobban a nagyjából egál első három negyed után - a Körmend otthon az utolsó percekben döntött, a ZTE valamivel korábban, de nekik a legvégén volt azért izgulnivalójuk. Megmondhatatlan, mi történik majd holnap este, de a hangulat és szerintem a mérkőzés szorossága is garantált, egyedül az lenne meglepetés, ha sima meccset látnánk.

A párharc állása: 1-1.


Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus