Bemelegítés - A-csoport, Negyeddöntők, 4. kör

Holnap játsszák a Sopron-ASE és a ZTE-Körmend negyeddöntők negyedik meccseit a férfi A-csoportban - a mérkőzések felvezetőit olvashatjátok.

Negyeddöntők, 4. mérkőzések

Sopron KC - Atomerõmû SE
2016.05.13., péntek, 18:00

A két gárda az egy-egy kiütéses győzelem után egy végletekig szoros mérkőzést játszott legutóbb Pakson, ahol a hazaiak Dunn végjátékbeli remeklésének köszönhetően tudtak nyerni. A játék színvonala nem verdeste az egeket, de ez a PO-ban azért nem számít annyit - a lényeg, hogy az ASE ezzel a győzelemmel egy sikerre van az elődöntőtől. Az biztos, hogy Schmidt Béla együttesétől sokkal több kellene, mint amit kedden mutattak, de idegenben a játékuk 1-2 kivételtől eltekintve az egész szezon során elég gyenge volt saját pályájuktól távol. A Sopron láthatóan összeszedte magát az első meccsen mutatott halvány produkció után - náluk az a kérdés, hogy mennyire törte meg őket fejben, hogy óriási esélyt hagytak kicsúszni a kezükből az előző találkozón azzal, hogy nem tudták elvenni a pályaelőnyt, és így kettőből kettőt kell nyerniük. Sopronban szerintem a hazai együttes esélyesebb a paksiak idegenben mutatott formája miatt - jó esély van arra, hogy ebben a párharcban az ötödik meccs fog dönteni.

A párharc állása: 2-1 az Atomerőmű SE javára.

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend
2016.05.13., péntek, 19:00

Itt pont az előző találkozó volt sokkal simább, mint az első kettő, a Körmend lényegében már a harmadik negyedre lezárta a vitás kérdéseket. A ZTE-nek korábban nem sok ilyen mérkőzése volt, (például az Alba elleni első középszakasz-találkozót lehet felemlegetni), de eddig mindig fel tudtak állni egy-egy gyengébb teljesítmény után. Felmerült már korábban is, hogy idővel azért el fognak fáradni a szűk és sérülések miatt egyre inkább szűkülő rotáció miatt, és keddi játékukban is lehetett ilyen jeleket felfedezni. Sok ideje egyik együttesnek sem volt pihenni, de úgy tűnt, a Körmend valamivel jobb erőben volt az előző összecsapáson. Bencze Tamás legénységét nem nagyon lehet azért leírni, az egész idényben bebizonyították, hogy ez hiba lenne, hazai pályán ráadásul saját közönségük elég komoly támogatást szokott jelenteni számukra. Újfent megjósolhatatlan, mi lesz, Kinney-ék azért a harmadik meccsen látottaknál sokkal jobb teljesítményre képesek, de az előző mérkőzés tükrében most nem lenne meglepő egy körmendi győzelem és továbbjutás, amennyiben a zalaegerszegiek nem tudnak plusz erőtartalékokat előhúzni valahonnan.

A párharc állása: 2-1 az Egis Körmend javára.


Foto, Slide - Molnár Gyula

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus