Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Döntő (1.)

Ma este kezdetét veszi a Férfi NBI/A-csoport döntője a címvédő Szolnoki Olaj KK és a KTE-Duna Aszfalt között.

Döntő

Szolnoki Olaj KK (1.) – KTE-Duna Aszfalt (2.) – 18:00 (Duna World - 17:35)
Játékvezetők:  Földházi T., Benczur T., Farkas G., (Parádi P.)

Tegnapi beharangozónkban már részletesen foglalkoztunk a bajnoki döntő elemzésével, most röviden foglaljuk össze, hogy mire számíthatunk az első összecsapáson.

Tizenegy nap leforgása alatt öt kemény mérkőzést játszott le a KTE, s ezek az összecsapások alaposan megtépázhatták energiatartalékait. Viszont az a tény, valamint a vele járó önbizalom, felszabadultság, hogy a Magyar Kupa után a bajnokságban is döntőzhetnek, valamit visszahozhat erő formájában is Kovács Péteréknek, ha már a múltbeli mérkőzésekből nem nagyon tudnak pozitív élményeket meríteni, ugyanis a középszakaszban nagyon simán lépte le őket a Szolnok. A jó védekezés és játékosok, aktuális ötösök frissessége lesz a Kecskemét lehetséges bravúrjának kulcsa. Ha ezek a dolgok jól alakulnak az Ivkovics-legénység szempontjából, akkor a nyitó találkozón fontos sikerrel kezdhetnek.

Ahogy az előző, úgy a mostani párharcnak is toronymagas esélyese a címvédő, mely csak a legszükségesebb erőkifejtést tette az elődöntő során, s a szezonban már bőségesen hozzászokhatott a rájátszásbeli, heti két mérkőzéses ritmushoz. Az elődöntőben a magabiztos kezdés söprést ért a Szolnoknak, s hasonló módon alakulhat ez a párharc is, ha a nyitó összecsapáson meglepetésre törő KTE rohamait gyorsan visszaveri a vendéglátó. Az Olaj sokkal pihentebb, mint ellenfele, mely az egyébként jobb minőségű kerethez társítva plusz magabiztosságot kölcsönözhet a piros-feketéknek, mellyel amúgy sem állnak hadilábon Vojvodáék. Ha a válogatott remek formában játszó csapatkapitánya gyorsan elkapja a fonalat, akkor hamar borítékolható lesz a szolnoki siker.
 

Bronzmérkőzés

Atomerőmű SE (3.) – Soproni Sördögök (5.), csütörtök – 18:00
Játékvezetők: Györffy P.A., Kapitány G.,  Söjtöry T., (Benczur L.) 

Az előző szezont a dobogó második és harmadik fokán befejező együttesek közül csak egy gazdagodhat éremmel a hamarosan záruló idényben. Csalódottabb a hazai alakulat lehet, ugyanis egyetlen győzelemre voltak a döntőtől, míg a Sopront kisöpörte a Szolnok, így Rujákék több mint egyhetes pihenő után várják a harmadik helyért folytatott csatát. A párharcra egyértelműen a motiváció mértéke gyakorolja majd a legnagyobb hatást, hogy melyik fél szeretné megszerezni az utolsó érmet. Már egy hónapja tart a paksiak erőltetett menete, melybe most egy plusz nap pihenő jött. Persze ez aligha segíthet sokat a már elgyötört, s az elődöntőben csak szoros küzdelemben búcsúzó tolnai alakulatnak.

Az alapszakaszban és a középszakasz során is oda-vissza verték egymást a felek, mindig az aktuális pályaválasztó maradt alul, így nagy sansz kínálkozik a Sopron számára, amennyiben az eddigi sorminta folytatódik. Kérdés azonban, hogy az eddig megszokott szoros mérkőzésekhez képest milyen színvonal, iram társul majd a két elődöntőbeli búcsúzó találkozóján. Amennyiben a Paks továbbra is csak szenved a külső dobásokkal, támadójátékkal, akkor a Sördögök már az első mérkőzésen ellophatja a pályaelőnyt.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus