Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Döntő (3.)

Ma este akár avathatják is a Férfi NBI/A-csoport bajnokát a Tiszaligetben, de lehet, hogy szépíteni tud a Kecskemét.

Férfi NBI/A-csoport, Rájátszás - Döntő, 3. mérkőzés

Szolnoki Olaj KK (1.) - KTE-Duna Aszfalt (2.), 18:00 (Duna World - 17:45)
Játékvezetők: Papp P.,  Hegedüs T., Frányó P., (Várhalmi)
Full-court link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_33

A vendégek a legutóbbi összecsapáson igyekeztek megragadni a kínálkozó lehetőséget és az első felvonás nagy különbségű kudarca után nagyobb erőfeszítésre késztették a Szolnokot. Djeraszimovics ponterős játéka, Kinney hárompontosai meghozták azt a pluszt, mely hiányzott addig a lila-fehér mezes együttes játékából. Még ennél is több szükségeltetik viszont ahhoz, hogy győzelmet könyvelhessen el a KTE a regnáló bajnok ellen. Vojvoda kikapcsolása, valamint a hazaiak külső dobásainak levédése, a lepattanózásbeli harc kiegyenlítése szerepelnek az elsődlegesen megoldandó feladatok között a vendégeknél. Kőkemény feladat vár Sztojan Ivkovics tanítványaira, ugyanis a magyar bajnoki küzdelmek rájátszásbeli mérkőzéseit nézve az elmúlt 17 mérkőzésen nem talált legyőzőre az Olaj.

A címvédő a szombati mérkőzésen a második félidőben fokozatosan vette át az irányítást, de csak az utolsó percekben tudta végérvényesen eldönteni a győzelem sorsát a maga javára. A nagyszerű távoli dobóformát mutató Vojvoda mellé fellépett Wittmann és Rakics is, s az ő akcióira már nem maradt válasza a KTE-nek. Ma este a Szolnok játszhatja majd nyugodt, terhektől mentes játékát, melyet még támogat a szurkolóktól érkező, ünneplésre készülő hangulat is. Fizikális, mentális szempontból is sokkal jobb helyzetben van a vendéglátó, mint a párharcbeli esélyeinek életben tartásáért küzdő ellenfele. Épp ezért könnyen elképzelhető, hogy gyorsabban eldől majd a találkozó sorsa, mint a döntő eddigi összecsapásain.

Folytatódik-e az Olaj remek sorozata és újabb bajnoki címet ünnepel-e ma este, vagy a Kecskemét kiharcolja, hogy még pályára léphessen saját csarnokában? Kiderül ma este a Tiszaligetben és a Duna World élő közvetítéséből.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus