Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Döntő kapujában a Paks és a Szolnok

Akár már kedd este kialakulhat a Férfi NB I A-csoport rájátszásában a 2013/14-es szezon döntőjének párosítása - ehhez csak az szükségeltetik, hogy az ASE és a Szolnok is érvényesítse a hazai pálya előnyét, behúzza a harmadik mérkőzést is. A Sopron, valamint a Kaposvár pedig azért száll harcba, hogy életben tartsák a párharcot, kiharcoljanak egy újabb hazai mérkőzést, lehetőséget. A találkozók beharangozóit és az élő közvetítések helyét az alábbiakban megtaláljátok.

Atomerőmű SE – Sopron KC, szerda – 17:45 (DigiSport 1)
Játékvezetők: Papp P., Kapitány G., Farkas G., (Valovics dr.)

A hazai győzelme után idegenben is sikert ért el a Paks, mely csupán 90 pontot kapott 80 perc alatt a Soprontól. Ha ilyen mértékben tudják redukálni a kék-fehérek pontjait a kedd esti találkozón, akkor újabb söprést könyvelhetnek el. A szombat esti ütközetben 34 hárompontost emelt rá a Sopron, ami a 26 darab kétpontos kísérlet fényében meglepő adat, bár tudjuk, hogy a belső játékukra messze nem támaszkodhatnak olyan mértékben, mint amikor Barovics egészséges volt. A legnagyobb problémaként az a tény hatott, hogy mindössze 7 triplájuk akadt be. Sokat nem tudtak javítani korábbi dobáspontosságukon Sabáli Balázs tanítványai, ugyanis mezőnyből 30%-os hatékonysággal tüzeltek, pedig minimalizálták az eladott labdák számát, nyerték a lepattanócsatát, ám ez csak ahhoz bizonyult elegendőnek, hogy a Paks nyomában loholhassanak.

Egyszerűsödött a képlet, mivel a Sopronnak úgy kell idegenben a lehető legprecízebb játékot hoznia, hogy közben ott a torkukon a kés, melyet a kiesés réme tart kezében. Ha ennek a nehéz feladatnak meg tudnak felelni Ruják Andrásék, akkor készülhetnek a pénteki fellépésre. Amennyiben nem áll be változás a párharc eddigi nyolcvan percében látottakhoz képest, továbbra is a Paks akarata érvényesül, akkor a Dzunics-legénységnek több mint egy hete lesz készülni a minden valószínűség szerint a Szolnoki Olaj KK-val vívandó döntőre.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 az Atomerőmű SE javára.

 

Szolnoki Olaj KK – Kaposvári KK, szerda – 20:00 (SportKlub)
Játékvezetők: Pálla Z., Benczur T., Szabó G., (Mustos)

A Szolnok mindkét mérkőzésen egyértelműsítette, hogy miért úgy számolnak velük, mint a bajnoki cím egyértelmű esélyese. A második összecsapáson hiába tartotta magát húsz percen keresztül Fodor és Hendlein extráinak köszönhetően a Kaposvár, nem bírták el Hinnant hiányát. Kedd este már az amerikai játékmester is csapata rendelkezésére állhat, ahogy Lóránt Péter is a túloldalon. Hatalmas erőbedobásra lenne szüksége a Fekete-legénységnek ahhoz, hogy bravúrt érjenek el, győztesen távozzanak a Tiszaligetből.

Ehhez a korábban említett két magyar játékos mellett a Puljko – Davis – Hinnant hármastól legalább ötven pontot várnának a szurkolók, persze érkezhetnek a fontos kosarak a cserejátékosoktól is. Az biztos, hogy a szolnoki kispad megmutatta erejét a szombati ütközetben, van új erő, amit onnan be tud vetni Alekszics mester. Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor hosszú idő után kerülhet sor olyan döntőre, melyben két olyan együttes néz farkasszemet, melyek a rájátszást addig veretlenül vívták meg, jutottak el a fináléig.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

 

Slide - kosarsport.hu
Fotó (1.) - Fekete Zsuzsanna
Fotó (2.) - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus