Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Elődöntő (4.)

A Paks továbbjutási reményeinek életben tartásáért, a Kecskemét a párharc lezárása érdekében lép pályára ma este.

Férfi NBI/A-csoport, Rájátszás, Elődöntő, 4. mérkőzés

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt - 18:00
Full-court link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_27

Egalizálna az ASE, döntőbe jutna a KTE.

Egy-egy sima hazai siker után alaposan megdolgozták egymást a felek a keddi játéknapon, és a Kecskemét csak a záró negyedben tudta eldönteni a győzelem sorsát. A párharcban eddig egyszer sem lehetett panasz a KTE védekezésére, s mivel mérkőzésről-mérkőzésre komoly nyomás alatt tartják Kovács Péterék a paksi játékosokat, ezért lehet, hogy ma épp egy olyan találkozó jön majd össze, mint a nyitó összecsapás. Persze nem mehet biztosra a KTE, főleg azért, mert az ASE elleni jó mérleg ellenére már a második derbin megtapasztalhatták Ivkovics mester tanítványai, hogy mennyit számít ellenfelüknek a hazai pálya előnye. Ha a lepattanózásban és védőmunkában erősebb lesz a lila-fehér mezes együttes, mint volt múlt hét szombaton, jó esélyeik vannak.

A második mérkőzésen, melyet saját csarnokában megnyert az ASE, valamint a harmadik találkozón jól zárt a csapat védekezése, mégis csak egy győzelmet szerzett. Pedig a Messzi István Sportcsarnokban csak 67 pontot kaptak Szabó Zsolték, viszont az eladott labdákkal, hárompontosokkal hadilábon álltak. Sokat adott ki magából a piros-kék mezes együttes, de az új lehetőség plusz erőt kölcsönözhet, valamint a rengeteg sérülés után jobbra fordulhat a csapat sorsa, újabb játékos jelentkezett játékra. Wise visszatéréséből profitálhat a csapat abban az esetben, ha hamar játékba lendül az amerikai kosaras, elsősorban némi támadásbeli extrával lendíthetne együttese szekerén.

Amennyiben a hazaiak hasonlóan domináns játékkal tudnak kirukkolni, mint tették az első paksi találkozó alkalmával, akkor nagy esélyük lesz a győzelem megszerzésére. Viszont a döntő kapujában álló KTE minden bizonnyal kettőzött erővel fog küzdeni azért, hogy ne legyen szükség egy újabb, vasárnapi összecsapásra.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a KTE-Duna Aszfalt javára.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus