Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Elődöntő (5.)

Ma este eldől, hogy ki lesz a Szolnoki Olaj KK ellenfele a Férfi NBI/A-csoport döntőjében.

Férfi NBI/A-csoport, Rájátszás, Elődöntő - 5. mérkőzés

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE - 19:00 (Duna World)
Full-court link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_30

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2

Hasonlóan visszafogott és pontszegény mérkőzést hozott az együttesek pénteki összecsapása, mint a keddi ütközet. Ahogy azt már a párharc előtt Sztojan Ivkovics elmondta, hosszú, kiélezett küzdelemre számít, bejött a szövetségi kapitány jóslata, mindent eldöntő ötödik mérkőzésre kényszerültek ugyanis a felek, melyet a Duna World élőben közvetít majd. 

A Paks, bár hazai pályán játszhatott pénteken, hadilábon állt a középtávoli dobásokkal és a hárompontosokkal egyaránt. Ennek ellenére éppen Dugat triplája hozta meg a piros-kék mezes alakulat számára a hőn áhított sikert. Sokat számíthat, hogy míg az ASE már tizedik mérkőzésére készül a rájátszásban, addig ellenfele jobb állapotban lehet frissesség szempontjából. Nagy lélektani pluszt adhatott viszont a legutóbbi győzelem Szabó Zsoltéknak, valamint az a tény is, hogy már megnyertek két héttel ezelőtt egy ötödik mérkőzést, ráadásul hátrányból fordítottak, igaz, saját közönségük előtt. Ez az előny most nem lesz mellettük, idegenben kell kiharcolniuk a továbbjutást.

A házigazdák, bár tartottak az ASE-tól, de egyrészt a tolnai alakulattal szembeni jó sorozatuk, másrészt a kisebb terhelés miatt nem gondolták, hogy öt mérkőzésesre nyúlik a szériájuk. Ha már azonban így alakult, akkor nem szeretnének csalódást okozni közönségüknek és meg akarják őrizni rájátszásbeli hazai veretlenségüket, mely továbbjutást jelentene. Barovics domináns játékára nagy szükség lesz a palánkok alatt, viszont azt a luxust nem engedheti meg magának a KTE - legfőképp a montenegrói center -, hogy sok büntetőt hibázzon, mert ez akár a mérkőzés elvesztésébe kerülhet. 

Mint az a legutóbbi találkozón is egyértelműen látszott, újat már nem tudnak mutatni egymásnak a felek, így minden bizonnyal igazi rájátszásbeli csatát, nagy küzdelmet láthatnak a nézők, nüanszok fognak dönteni a továbbjutó kilétéről.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus