Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Elődöntők (3.)

Ma már döntőbe jut a Szolnok? Ki kerül előnybe a KTE-ASE párharcban? Minden kiderül a Férfi NBI/A-csoport mai játéknapján.

Szolnoki Olaj KK - Soproni Sördögök, kedd - 17:00
Full-court link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_25

Nagyon nehéz helyzetben, a kiesés szélén táncol a Sopron, hatalmas bravúrra lenne szükségük a kék-fehéreknek, hogy újra vendégül láthassák az MKB Arénában a címvédőt. Az első mérkőzésen látottak alapján sok okuk nincs a bizakodásra Rujákéknak, bár hozzá kell tenni, hogy támadásbeli pontosságban sokat léptek előre. Elsősorban Vojvoda semlegesítésére kellene kitalálniuk valamit, eddig ugyanis ő bizonyult rendre az Olaj sikereinek legnagyobb letéteményesének.

A Szolnok sokkal simábban menetel az elődöntőben, mint tette a korábbi csatározások során. Vojvoda Dávid megállíthatatlan az ellenfelek számára, a válogatott csapatkapitánya közel 20 pontot átlagol a rájátszásban, egyértelműen ő a címvédő együttes vezére. Az idegenbeli környezet sem jelentett akadályt az Olajnak, 60%-os mezőnypontossággal dobtak a piros-feketék, nehéz elképzelni az elmúlt két mérkőzés alapján, hogy drasztikus romlásnak indulna ez a mutató. Amellett, hogy nem szabad nekiesnie ellenfelének, a Sopronnak keményen kell játszania, s ha lehetséges, akkor minél szorosabb eredménnyel odaérni a végjátékba. Ha ez nem sikerül, akkor minden bizonnyal újabb söprés következik szolnoki részről.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.
 

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE, kedd - 18:00
Full-court link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_26

Annak ellenére, hogy ismét meggyűlt a baja a hárompontos értékesítésével, a Paks be tudta húzni első hazai mérkőzését a párharcban, és három vesztes összecsapás után végre le tudta győzni a Kecskemétet. Dzunics mester tanítványai megmutatták, hogy milyen az, amikor a saját fegyverével győzik le ellenfelüket. Remek védőmunkát produkáltak Szabóék már a mérkőzés elejétől fogva, egyrészt 30% alatti mezőnymutatón tartották a KTE-t, másrészt a vendég együttes alig érte el az 50 dobott pontot. Szükség lesz viszont a mai összecsapáson a pontosabb játékra, ugyanis 18 eladott labdával zárt az ASE. Ha az újfent jó védekezés mellett kevesebb hibával játszanak majd a piros-kékek, akkor előnybe kerülhetnek összesítésben.

A hazaiak mestere, Sztojan Ivkovics rendre hangoztatja, hogy hosszú párharcra számít, s nagyon úgy fest az eddigi találkozók alapján, hogy igaza lesz. Elsősorban a védekezés hatékonysága fog dönteni a hátralévő mérkőzéseken, mert az eddigi két mérkőzés nem kedvezett a támadójáték szerelmeseinek. Nehéz megjósolni, hogy mit tartogat a ma esti derbi, ugyanis egyik félnek sem kellett kifacsarnia a játékosok tartalék energiáját. A hazai pálya miatt a KTE a találkozó esélyese, de a szombati győzelem felvértezhette annyi önbizalommal a Paksot, hogy szorosabb ütközetet produkáljon, mint kevesebb mint egy héttel ezelőtt, az első mérkőzésen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus