Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Lezárja-e a párharcot a Sopron vagy megmenekül az Alba?

Már csak egyetlen kiadó hely maradt a Férfi NB I A-csoport idei rájátszásának elődöntőiben. A fennmaradó helyre a Sopron KC és a címvédő Alba Fehérvár együttesei pályáznak. Hatalmas rangadóra van kilátás ma este a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban, mivel a hazaiak továbbjutási reményeik életben tartásáért küzdenek, míg a vendégek már szemük előtt látják az elődöntő ajtaját, le szeretnék zárni a párharcot. A mérkőzést a DigiSport 2 élőben közvetíti.

Negyeddöntő 4. mérkőzés:

Alba Fehérvár (1-2) - Soproni KC (2-1), péntek - 19:00 (DigiSport 2 - 18:45) 
Játékvezetők: Cziffra Cs., Papp P., Török R., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_15

Nehéz helyzetben van Sabáli Balázs, hiszen Thompson után Barovics is befejezte az idényt sérülés miatt, így a kiegészítő játékosokra, Tóthra, Trepákra sokkal nagyobb teher hárul majd a mai, és ha úgy adódik a vasárnapi mérkőzésen is, valamint Boriszovtól inkább az extra közeli forma szükségeltetik, mint az átlagos. Azt láthattuk, hogy a montenegrói centert sikerült kizökkenteni a komfortzónájából, kérdés, hogy hiánya melyik csapat játékát zavarja meg jobban.

Az Alba saját példája nyomán tudja, hogy mennyire veszélyes a sebzett oroszlán, ugyanis három évvel ez előtt Tony Crocker esett ki tőlük sérülés miatt, s ezt követően egészen a bajnoki cím kapujáig menetelt a Hanga Ádám által vezetett kék-fehér mezes együttes. Arra sem alapozhat a bajnoki címvédő, hogy besülnek a soproni triplák, tenniük kell azért, hogy a kinti dobóhelyzeteket minél jobban levédjék, hatékonyságukat redukálják. Ha azt a hatékonyságot hozza az Alba a hárompontosok terén, mint az első székesfehérvári találkozón, akkor valószínűleg nem kell ismételten hosszabbításos meccset játszaniuk. Carlos Fradéra nem lehet azt mondani, hogy ne forgatná csapatát, ugyanis míg az első találkozót Humphrey, addig a másodikat Hobbs, míg a legutóbbit Barone nézte végig civilben. Látva a Sopron szerkezetét, esélyes, hogy a két hátvéd közül kerül ki a ma esti kimaradó.

A Sopron bármennyire is nehéz helyzetben van, szeretné már ma este lezárni a párharcot, s készülni a Paks elleni elődöntőre. Az Alba ebben az idényben több nagy csatát megélt már, került ki belőlük győztesen, ám akkora teher még egyszer sem nyomta a csapat, s vele együtt Frade mester vállát, mint ma, mivel ezen a meccsen rengeteg múlik a kiesés rémén felül. Ha nyernek a hazaiak, akkor a lélektani momentum az ő javukra billen, hiába játszhat majd a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen hazai parketten az SKC. Hitét és önbizalmát szerezheti vissza a középszakaszban botladozó, a rájátszásban pedig már két alkalommal is hátrányba kerülő csapat.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Sopron javára.

 

Slide - vaol.hu
Fotó - mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus