Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Negyeddöntők (3.)

Két párharc már ma este lezárulhat a Férfi NBI/A-csoport rájátszásának negyeddöntőiben, két helyen döntetlenről folytatják.

Szolnoki Olaj KK - Naturtex-SZTE-Szedeák, kedd - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Szabó G., Praksch P. (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_9

A Szeged mindkét eddigi mérkőzésen komolyan megizzasztotta a címvédőt, mellyel már messze felülmúlta az előzetes várakozásokat. Teher nélkül játszhatnak Molnár Andrásék, akiknél ha Balabannak végre kijön a lépés, azzal pluszt kölcsönözhet együttesének. Persze ahhoz, hogy újra szoros legyen a találkozó alakulása, szükségeltetik Csirics, Jereminov és Molnár ponterős játéka is. Annak ellenére, hogy mindkét találkozón csak az utolsó negyedben döntötte el a győzelem sorsát a Szolnok, a harmadik mérkőzést minél előbb döntésre kell vinniük Vojvodáéknak, mert bár erőben, s egyéb területeken is jóval a Szeged előtt járnak, az esetleges szoros végjátékot szerencsés esetben behúzhatja a Lazics-legénység. Kérdés, hogy mennyire lesz fáradt a vendég csapat, s mit fog eredményezni a bővebb rotációs lehetőségek miatt a Szolnok frissességbeli előnye.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.
 

Pécsi VSK-PANNONPOWER - KTE-Duna Aszfalt, kedd - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Jakab L., Gorka Sz. (Farkas)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_10

A Kecskemét eddig magabiztosan irányítja a párharc alakulását, s az eddigi mérkőzéseken látottak alapján ők állnak legközelebb az elődöntőbe jutáshoz a negyeddöntős együttesek közül. Persze a négy közé kerüléshez még egy győzelemre szüksége van Ivkovics mester tanítványainak. Jó emléket nem őrizhet a Lauber Dezső Sportcsarnokról a lila-fehér mezes alakulat, ugyanis január elején ott gyűjtötték be második vereségüket. A sok kihagyott ziccer, Barovics tarthatatlansága, valamint az első félidőben jegyzett 12 eladott labda gyorsan meggátolta a Pécset abban, hogy az első találkozón mutatott játékot meg tudja ismételni. A ma esti összecsapás viszont már csak amiatt is más lesz, mivel végre saját közönsége előtt játszhat a Csirke-legénység. Az első két találkozón nem kellett szégyenkezniük a kapott pontok mennyisége miatt Halászéknak, viszont támadásban javulniuk kell ahhoz, hogy legyen esélyük a győzelemre, ezzel pedig megteremhetik a lehetőséget, hogy visszatérjenek Kecskemétre.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a KTE-Duna Aszfalt javára.


Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely, kedd - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Frányó P. (Farkas)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_11

A Paks a teljes szombathelyi mérkőzést azzal töltötte, hogy üldözte ellenfelét, próbálta megállítani a hazai rohamokat, melyeknek a záró játékrészben már egyáltalán nem tudott ellenállni. Vereségükben nagyban közrejátszott, hogy 30-45 arányban elvesztették Eilingsfeldék a lepattanócsatát, ezen a mutatón mindenképpen javítaniuk kell, ha szeretnének ismét előnybe kerülni. Erre minden esélyük meglesz, ha Dugatnak nem lesznek faultproblémái és Evans ponterősebb lesz, mint szombaton. A második találkozó előtt úgy tűnt, hogy a Falcónak nagyon nehéz lesz megszereznie első sikerét a párharcban, azonban a két sérüléssel bajlódó kulcsember, Perl és Doyne is ponterős játékkal rukkolt elő, emellett Váradi és a dupla-dupláig jutó Bognár is fontos szerepet játszott a sárga-fekete mezes alakulat egyenlítésében. Ha ma is több húzóember lesz a szombathelyieknél, akkor egy újabb sikerrel elvehetik a pályaelőnyt.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.
 

Kaposvári KK - Soproni Sördögök, kedd - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Hegedűs T., Török R. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_ply_12

A Sopronban a kulcsjátékosok közül Thomas, Poscic és Boriszov sem érte el a tízpontos határt, ám a Sördögök mégis be tudták húzni a szombati összecsapást, ugyanis a második félidőben extrát hozott Ruják és Edwards is. Amennyiben magához szeretné ragadni a kezdeményezést, s meg szeretné szerezni a pályaelőnyt a Sabáli-legénység, akkor többre lesz szükség idegenben. Hiába jönnek ugyanis a pótló pontok a kiegészítő emberektől, ha sokkal több marad el a meghatározó játékosoktól. Minél pontosabban kell támadniuk Déneséknek, minimalizálni az eladott labdák számát, s meggátolni, hogy a Kaposvár gyorsindításokkal zilálja szét őket. Az első mérkőzésen Frazier és Hendlein 26 pontot szállítottak, ezzel szemben Sopronban csak 9 egységig jutottak, mely komoly érvágásnak bizonyult a somogyi alakulat számára. Persze addig nem kell aggódniuk a hazaiaknak, amíg saját pályájukon hozzák a győzelmeket, kérdés, hogy tudják-e folytatni azt a remek sorozatot, mely január eleje óta tart. Vélhetően nem lesz akkora különbség a felek között, mint a nyitó összecsapáson, pedig nagy lesz a tét. Aki nyer, hatalmas lélektani előnnyel várhatja a pénteki mérkőzést.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1.


Foto, slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus