Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Negyeddöntők (5.)

Ma este két párosításban rendeznek mindent eldöntő ötödik mérkőzést a Férfi NBI/A-csoport rájátszásának negyeddöntőjében.

Atomerőmű SE - Falco-Trend Optika KC Szombathely, 18:00

A Falconak jó élményei nem lehetnek az elmúlt időszak idegenbeli fellépéseiről. A középszakasz minden vendégként vívott mérkőzésén vesztesen hagyták el a parkettet Will Tamásék, s eddig mindkét paksi negyeddöntőt elbukták és rendre nagy különbséggel maradtak alul. Tegyük hozzá, hogy tanultak hibáikból a szombathelyiek, hiszen a péntek esti találkozó előtt a palánk alatti játék, eredményesség javítása volt a fő cél. A lepattanócsatát nyerték a sárga-feketék, és a Pakson csak egy pontig jutó Majsztorovics - Krisztanovics duó 37 pontot tett a közösbe. Az ő jó teljesítményük mellett olyan pontos játékra lesz szüksége a Kálmán-legénységnek, mint amit a legutóbbi mérkőzésen mutatott, ugyanis csupán 6 eladott labdát vetettek Váradiék a negyedik összecsapáson. A Paks a legfontosabb dolgokat eddig mindig végrehajtotta, nevezetesen hozta hazai mérkőzéseit, s ha ez a sorozat folytatódik, akkor bármennyire fárasztó és hosszúra nyúló a párharc, továbbjutást érhet a piros-kékek számára. Viszont hiába jött a magabiztos hazai siker a harmadik találkozón, nem jött össze a továbbjutás az ASE-nak, továbbá a Dzunics-Szabó affér is plusz tényezőként jelent meg a szombathelyi mérkőzés margóján. Viszont könnyen megeshet, hogy mindebből profitál és lendületet vesz a hazai csapat, melynek úgy kell tennie, mint eddigi győzelmei alkalmával, gyorsan kontroll alá vonni a mérkőzés alakulását.  Ha lehet adni a sorminta által diktált eseményeknek, akkor a paksiak örülhetnek majd a lefújás után és készülhetnek a Kecskemét elleni elődöntőre. Viszont ha már a Falco eljutott a legjobb négybe jutás kapujáig, akkor át is szeretne lépni rajta.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-2.

Kaposvári KK - Soproni Sördögök, 19:00 (Duna World)

Ebben a párharcban aligha lehet már fokozni az izgalmakat. A kiegyenlített negyeddöntő hangulatát még fokozza, hogy országos nyilvánosság előtt rendezik a mérkőzést. Telt ház várja majd a csapatokat, igazi rájátszásbeli, szoros mérkőzésre számíthatunk, viszont jósolni a továbbjutó kilétéről szinte lehetetlen, hiába van már mögöttünk négy találkozó. A Sopron számára elengedhetetlen lesz a siker eléréséhez vezető úton, hogy az eddig rendkívül stabilan és jól teljesítő Ruják ismét meghatározó játékot nyújtson. A Sördögök eddigi két sikere alkalmával előbb Edwards, majd péntek este Boriszov tudott olyan teljesítménnyel előrukkolni, melyek győzelmeket hoztak a Sabáli-legénységnek. Ha legalább egy plusz jó teljesítmény érkezne Thomas-tól, vagy Poscic végre megemberelné magát és úgy teljesítene, mint januárban, akkor nem kellene túlizgulnia a mai mérkőzést a soproni drukkereknek, akik minden bizonnyal megtöltik majd a vendég szektort. A péntek esti összecsapáson hiába ért el öt játékos két számjegyű ponttermést a kaposváriaknál, Raivio csak 14 egységig jutott, s a korábbi eseményekből tudhatjuk, hogy az ő sokoldalú és hatékony teljesítményére mindig számíthatott a kék-fehér mezes gárda. A hazai pálya rendkívül sokat jelentett a somogyországi alakulatnak, s szurkolóik várhatóan hatodik játékosként segítik majd Hendleinéket, a támogatásuk pedig arra sarkallhatja a csapatot, hogy határozottabb védekezéssel teremtse meg azt az előnyt, mely majd adott esetben győzelmet és továbbjutást érhet.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-2.

Slide és Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus