Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás - Tud-e egyenlíteni a Kaposvár és a Sopron?

Ma este folytatódik a Férfi NB I A-csoport rájátszása, az elődöntők második körében a Kaposvári KK a Szolnoki Olaj együttesét fogadja, holnap pedig a Sopron látja vendégül az Atomerőmű SE gárdáját. Mindkét találkozóról élő közvetítést ad a DigiSport 1, a mérkőzésekhez kapcsolódó felvezetőket az alábbiakban találjátok.

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK, péntek - 18:30 (DigiSport 1)

Játékvezetők: Cziffra Cs., Kapitány G., Török R., (Várhalmi)

A Szolnok számára nem okozott nehézséget a papírforma érvényesítése, magabiztosan hozták az elődöntő első mérkőzését a Tiszaligetben. A Kaposvár hasonló helyzetben van, mint a szolnokiak előző ellenfele, a Körmend, ugyanis ha szeretnék megnehezíteni a bajnoki címre törő piros-feketék dolgát, akkor ezen a hazai találkozón kell bevetniük mindent, amit csak tudnak. Nem reménytelen számukra a feladat, ugyanis a középszakaszban már véghez vittek egy bravúrt, amikor nagy különbséggel múlták felül Vojvodáékat. Ahogy akkor, úgy most is támadásbeli extrákra lesz szüksége Fekete Ádám alakulatának, valamint arra, hogy a Szolnok kevésbé koncentrált játékot nyújtson.

A találkozó kimenetelét főleg a Kaposvár szempontjából befolyásolhatja döntően negatív irányba a legutóbbi mérkőzésen kiállított Hinnant eltiltása. A hazaiaknál nem állhat rendelkezésre az amerikai játékmester, így Drahosra vár a feladat, hogy irányítsa a somogyi alakulatot. Lóránt hiányát kevésbé érzi majd meg az Olaj, ugyanis a palánk alatti területen még mindig számíthatnak Báder, Milosevics, Keller és Ivosev játékára. Amennyiben a Szolnok a feldobás után magához ragadja a kezdeményezést, a hazaiak csak futni tudnak az eredmény után, akkor bitang nehéz lesz megszerezniük a győzelmet Fodor Mártonéknak.

A párharc állása 1-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

 

Sopron KC - Atomerőmű SE, szombat - 17:15 (DigiSport 1)

Játékvezetők: Földházi T., Benczur T., Tőzsér D., (Gincsai dr.)

A félidőig jól tartotta magát a Sopron a párharc első felvonásában, ám a fordulás után már csak az ASE hátát nézhette, ugyanis Szabó Zsolték kegyetlenül bedarálták a kék-fehér mezes együttest. Biztosan nyomot hagyott Rujákékban a vereség, különösen a záró negyed, melyben mindössze két pontot szereztek, ám ha szeretnének javítani az MKB Arénában, akkor nem foglalkozhatnak a szerda este történtekkel. A Paks nem hozott extrát, pusztán kihasználta a Sopron hibáit, melyből Sabáli Balázs elmondása szerint akadt bőven.

Abban biztosak lehetünk, hogy saját csarnokában nem fog 23% pontossággal célozni mezőnyből a SKC, Ruják és Thomas egészségi állapota viszont már nagyobb fejtörést okozhat a hazaiaknak. Előbbi hátfájdalmakkal vállalta a játékot szerdán, utóbbi pedig a mérkőzésen szedett be egy kisebb térdsérülést. Szabóék nem építhetnek pusztán arra, hogy indításból, könnyű ziccerekből építik előnyüket, javulniuk kell a középtávoli, távoli dobások tekintetében, ha szeretnék behúzni az első idegenbeli találkozót is. A vendéglátók fokozottan figyelnek majd arra, hogy ne csak húsz percig, hanem lehetőség szerint a teljes mérkőzés folyamán lassítsák a Paks játékát. Ha ülnek a soproni dobások, s összeáll a Sabáli-legénység védekezése, akkor könnyen kiegyenlítheti a párharcot az SKC.

A párharc állása 1-0 az Atomerőmű SE javára.

 

Slide - kosarsport.hu
Fotó (1.) - delfinek.hu
Fotó (2.) - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus