Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Döntő (1.)

Holnap elkezdődik a magyar férfi A-csoport idei döntője és bronzcsatája is - az első meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Bronzmeccs

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK
2017.06.07., szerda, 18:00

Tegnap írtunk már róla bővebben, hogy rengeteg az ismeretlen ebben az egyenletben - nem tudni, mennyire tudtak felépülni a ZTE sérültjei, vagy éppen Csorvási mennyivel került jobb állapotba a Körmendnél, nem tudni, hogy Lenzelle Smith és Allen hogyan dolgozták fel autóbalesetüket és azt, hogy elhunyt a mellettük utazó hölgy, és alapvetően arról sem sokat tudni, kit mennyire motivál a harmadik hely megszerzése az ilyenkor szokásos "mindent megteszünk" nyilatkozatokon túl - itt az utóbbiban csak az tűnik valószínűnek, hogy a zalaegerszegiek hajtani fognak, nekik már a legjobb 4 is siker, a bronzérem mindenképp az lenne. Holnap valamivel világosabb összképet kaphatunk mindenről. A Körmend valamivel többet pihenhetett egyébként, ők kedden befejezték már az elődöntőt, míg a ZTE csak szombaton, de jó eséllyel nem ez, hanem a többi tényező fog dönteni - a vendégek kevésbé lehetnek csalódottak, de a hazai pálya a vasi piros-feketék felé billentheti a mérleg nyelvét.

Döntő

Alba Fehérvár-Puebla Plus - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2017.06.07., szerda, 19:00

Erről a párharcról is írtunk a tegnapi nap folyamán, de az első meccsen rengeteg lesz még itt is a kérdőjel. Az Alba mindkét párharcát gyengén kezdte eddig, ez most akár az aranyérmébe is kerülhet, de ezzel nyilván Lóránt Péterék is tisztában vannak, úgyhogy jóval koncentráltabb játék várható tőlük, mint akár a ZTE, akár a KTE elleni nyitó találkozókon. Kevesebb ideje volt pihenni a fehérváriaknak, de 4 nap így is eltelik a zalaegerszegiek elleni utolsó találkozó óta, az elégnek tűnik első ránézésre a regenerálódásra és a felkészülésre. Azt pont az Alba mutatta meg az elődöntő első meccsén, hogy egy hétnyi pihenő nem mindig jó itt a PO-ban, márpedig a Falco múlt kedden fejezte be a Körmend elleni csatát. Előfordulhat az esetükben is, hogy "túlpihenték" magukat, de fejben annyira jó állapotban voltak eddig a rájátszás során, hogy inkább egy borzasztóan jó ütközet várható így elsőre. Govens szerepéről, a triplák és a pattanózás fontosságáról írtunk tegnap - érdekes lesz látni a két gárdát először egymás ellen, ez azért egy teljesen más mérkőzés lehet, mint akár egy alapszakaszbeli, akár egy középszakaszbeli összecsapás.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus