Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Döntő (2.)

Holnap megrendezik a magyar férfi A-csoport idei döntőjének és bronzcsatájának második meccseit - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

Döntő

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0) - Alba Fehérvár-Puebla Plus (0-1)
2017.06.10., szombat, 14:45

A Falco az előző találkozón megint bizonyította, hogy fejben mennyire összeszedett - most az Albán a sor, hogy igazolja azt a tézist, hogy mindig tudtak lépni, ha volt egy kisebb hullámvölgyük. Ez a kisebb hullámvölgy ugyanis a bajnokságba kerülhet a szempontjukból, ott kell ugyanis nyerniük, ahol eddig még egyetlen csapat sem tudott ebben az idényben - a szombathelyiek 21-0-val állnak ebben a szezonban saját közönségük előtt, még két hazai siker pedig aranyérmet ér számukra. A Falco nagyjából hozta, amit tud, és a kritikusabb időszakokat mindig át tudták vészelni, mindig volt, aki lendített eleget a csapaton ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe, fordítsanak.

A kérdés az, hogy az Alba tud-e okosabban játszani, mint szerdán tette, mert ezzel is voltak problémáik, a második félidőben leginkább csak az 1-1-eket erőltették, Lórántot pedig érthetetlenül elfelejtették. Egy fokkal jobban is védekezhetnek, és a triplákat sokkal jobban kell dobniuk idegenben, ezt is hozzá kell tennie, de a kevesebb egyéni vállalással talán ez is meglehet nekik. Mindkét együttesen van most nyomás - a Falco előtt megnyílt a bajnoki cím lehetősége (ez mondjuk az ő esetükben, mikor lényegében mindenki az ellenfelet tartotta esélyesebbnek a párharc előtt, még motiváló is lehet), míg az Albának ugyanaz a tét, ami az első zalaegerszegi meccsén volt, a 0-2 és a vereség szélére sodródás elkerülése. A Falco a hazai mérlege miatt esélyesebb valamivel, de Dzunics Braniszlavéktól összeszedettebb játék várható, mint elsőre, így abszolút kétesélyes az összecsapás.

Bronzcsata

Zalakerámia ZTE KK (1-0) - Egis Körmend (0-1)
2017.06.10., szombat, 18:00

Itt is az idegenbeli együttes győzött elsőre, de egyrészt a bronzcsata két nyert találkozóig megy, másrészt a Körmend pocsék állapotban van. Lenzelle Smith nem vállalta a játékot szerdán (valószínűleg nem jószántából ült a padon), Parrish Petty-t két sportszerűtlennel szórták ki, így elvileg ő nem játszhat ezen az összecsapáson, Sterling Gibbsnek pedig úgy tűnt, hogy a térde megsérült, így gyakorlatilag a hátvédeknél elfogyott a Körmend. A ZTE nagyon jól használta ki a vasiak gyengeségeit az első mérkőzésen is, most hazai közönség előtt óriási lehetőség áll előttük, hogy lezárják a párharcot, és megszerezzék ezzel a bronzérmet - teljesen egyértelmű esélyesek jelen körülmények között.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus