Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Döntő (5.)

Ma este megrendezik a magyar férfi A-csoport idei döntőjének mindent eldöntő ötödik meccsét - a mérkőzés beharangozóját olvashatjátok.

Alba Fehérvár (2-2) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-2)
2017.06.18., vasárnap, 21:00

Jön a mindent eldöntő ötödik mérkőzés, és mint ilyenkor mindig, az lesz minden bizonnyal a perdöntő, hogy ki bírja el jobban fejben, hogy ezen az egy találkozón múlik minden. Alapvetően az Alba fejben mindig legyőzte ellenfeleit egy-egy gyengébb meccs után is, de a Falco az előző két mérkőzésen megint megmutatta, hogy talán ezen a téren kapták össze magukat leginkább a szezon első feléhez képest - a Körmend ellen szoros meccseket hoztak, itt azonban egyrészt felálltak abból, hogy elvesztették hazai veretlenségüket, Székesfehérváron is kitűnően tartották magukat, pénteken pedig egyértelműen az ő akaratuk érvényesült már. Szrecsko Szekulovics változtatott az eddigi játékon, Darrin Govens jelentősen kisebb szerepet játszott a negyedik ütközetben, mint a korábbiak során bármikor, de ez is működött nekik, míg Dzunics Braniszlav egyelőre jóval kevesebbet variált. Márpedig az előző mérkőzésből kiindulva most talán a fehérváriaknak kellene lépni, mert csak az kevés lesz, hogy most hazai pályán játszhatnak majd.

A Falco eddig mind a négy találkozón abszolút pariban van az első kiemelttel, sőt, a finálé egyetlen némileg simább meccsét is ők produkálták legutóbb, nyomás pedig szinte egyáltalán nincs rajtuk. Azért szinte, mert az nyilván az esetükben is igaz, hogy ha vereséget szenvednek, akkor oda a bajnoki cím, de nekik ez a rájátszás már így is bőven sikertörténet. Ha kikapnak ma este, akkor csak a papírforma jött be, szégyenkeznivalójuk viszont egyáltalán nincs ebben az esetben sem. Jóval felszabadultabbak lehetnek, mint az Alba, amely topfavoritként indította a PO-ot, és az alapszakaszban és a középszakaszban kiharcolt első helyezéseik akkor érnek valamit, ha ezeket most be tudják váltani egy aranyéremre. Persze a hazai pálya ettől függetlenül Lóránt Péterék mellett szól, de a szezon során nem először, viszont utoljára bizonyítaniuk kell, fejben mennyire jók, és mennyire egységesek tudnak maradni egy nehéz szituációban - ez a meccs ugyanis az lesz. Esélyest nem igazán lehet megnevezni, mindkét fél hasonló sansszal indul neki a mai aranycsatának.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus