Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Elődöntő (4.)

Szombat este rendezik a magyar férfi A-csoport rájátszásában az Alba-ZTE elődöntő negyedik meccsét - a találkozó beharangozóját olvashatjátok.

Zalakerámia ZTE KK (1-2) - Alba Fehérvár-Puebla Plus (2-1)
2017.06.03., szombat, 19:00

Lényegében semmifajta támpontot nem adnak az eddigi mérkőzések, hiába tart már a párharc a negyedik összecsapásnál - az elsőt még lendületből behúzta a ZTE a "rozsdás" Alba ellen, aztán múlt pénteken kijött rajtuk az 5 meccses negyeddöntő és a 3 nap alatt lejátszott második elődöntő, az előző találkozón pedig Bencze Tamásék Norfleet és Benke nélkül álltak ki, plusz Ubilla is megsérült a mérkőzés elején, szóval az, hogy nagy vereséget szenvedtek, papírforma volt. Most elvileg a ZTE-nél felépült mindenki, ki is pihenhette magát a társaság az eddigiekhez képest jobban (eltelik négy nap a 3. és a 4. mérkőzés között, előtte szintén négy nap volt a 2. és a 3. találkozó között), nem mellesleg az életben maradásért küzdenek a zalaegerszegiek - ha nem is várható tőlük az első meccses parádézás, de ha mindenki bevethető, akkor valami hasonló játékot láthatunk majd, kérdés a hatékonyság.

A kulcs az Alba védekezése lesz, mert az a második meccsen a ZTE fáradtságától függetlenül jól működött (a harmadik mérkőzés ilyen szempontból sem mérvadó). Justin Edwardsnak is fáj a korábban eltört lába, ő lehet, hogy ezúttal nem lesz most ott a pályán Dzunics Braniszlavéknál, de támadásban nélküle is van elég fegyvere a fehérváriaknak - nyilván nehezebb lezárni a párharcot a kanadai nélkül, de nem lehetetlen. Mivel játékot vállaló és játékot vállaló kosaras között is van különbség (a sérülés állapota miatt), így biztos dolgokat kijelenteni nem nagyon lehet, de az előzetes hírek alapján (a hazaiaknál mindenki bevethető lesz) a ZTE-nek egy hajszállal több esélye van most az ötödik mérkőzés kiharcolására, mint az Albának arra, hogy négy meccs után bejusson a döntőbe.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus