Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő (1.)

Ma elkezdődik a magyar férfi A-csoport rájátszása a negyeddöntők első mérkőzéseivel - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK
2017.05.10., szerda, 18:00

A találkozó két nagy kérdése, hogy nyomja-e a Falcót a hazai veretlensége - ami ugye akkor ér valamit, ha ezt a rájátszásban is meg tudják tartani, és nekik kell elsőként "megvédeni" saját pályájukat -, illetve a Kaposvárnál mennyivel kerültek jobb állapotba a korábbi sérültek. A szombathelyiek otthoni 17-0-ja tiszteletet parancsoló, de az idegenbeli játékuk és eredményeik miatt van rajtuk is nyomás, mert ha elbuknak egy otthoni mérkőzést, Kaposváron borzasztóan nehezen tudják visszaszerezni a pályaelőnyt. A KKK alapszakasza kiválóan sikerült, a középszakasz a sérülések miatt kevésbé jól, de az utóbbi hetekben mutattak már életjeleket - kérdés, hogy idegenben is látunk-e ebből valamit vagy csak hazai pályán. Esélyesebb a Falco természetesen, de ezt is kihasználhatják Fekete Ádámék, az állományok között ugyanis nincs olyan hatalmas különbség.

Egis Körmend - PVSK-PANNONPOWER
2017.05.10., szerda, 18:00

A Körmendnél a hírek szerint újabb sérültek vannak, Gasper Potocnik a vaol.hu-nak azt nyilatkozta, hogy nem tudja, ki vállalja a játékot, kit tud bevetni, úgyhogy elég meleg lehet a helyzet a hazaiak számára. Azt is hozzá kell azonban tenni, hogy a középszakasz nagy részét is 6 emberrel hozták le, hazai pályán azonban így is legyőzték összes ellenfelüket, úgyhogy a több meghatározó sérült ellenére sem lesznek esélytelenek, sőt. A Pécs előtt azért így egy komolyabb sansz nyílik, ha nem tud felállni teljes fegyverzetben a vasi gárda - ha a saját tempójában, kevés hibával és jó dobószázalékkal operál Csirke Ferenc együttese, lehet keresnivalója, mert ha rövidebb lesz megint a kispad, akkor a Körmendre jellemző hullámzások jó eséllyel most is meglesznek. Esélyebbek valamivel ettől függetlenül Ferencz Csabáék, hiszen összesen egyszer kaptak ki hazai pályán, de érdekes kérdés, hogy kivel lehet most egészségügyi gond - ha Kromah-val és/vagy Smith-szel, az sokkal nagyobb problémát is jelenthet, mint az eddig hiányzó Petty-Allen páros.

Alba Fehérvár-Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt
2017.05.10., szerda, 18:30

Itt is vannak sérültek az egyik oldalon, a hazaiknál a két egész évre kieső játékos, Tóth és Burgess mellett egyelőre Edwards is maródi, és biztosan nem lesz bevethető még ma. Ettől függetlenül a Fehérvárnak nélküle is megvannak a fegyverei ahhoz, hogy legyőzze a KTE-t. Akkor lehet nagyon érdekes a meccs, ha Forray Gáborék ott tudnak maradni ellenfelük nyakán - az Alba a kecskemétiek ellen nagyon sokszor eldöntötte a meccseket egy első félidőben bemutatott nagy futással. Ha ezt sikerül megakadályozniuk most a vendégeknek, és be tudnak menni egy nagyjából egál végjátékba, akkor akár meglepetést is okozhatnak, hiszen nekik veszítenivalójuk már nincs, és az elmúlt 2 hónapban borzasztóan jó százalékkal hozták le ezeket a ki-ki találkozókat. Persze függetlenül ettől a székesfehérváriak masszív favoritok, mert az ő tempójukat nem egyszerű felvenni vagy lassítani, és bármennyire is masszív a KTE, nekik sem sikerült ez idén egyszer sem.

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK
2017.05.10., szerda, 19:00

A ZTE pályaelőnyből kezdheti a Szolnok elleni párharcot, akiket ráadásul összességében 3-1-re, a középszakaszban oda-vissza legyőztek. Jóval jobb a kiinduló pozíciója tehát Bencze Tamáséknak, és az eddigi játékuk alapján esélyesebbek a továbbjutásra, hiába a címvédő az ellenfél. Nagy kérdés, hogy a Szolnok mennyire tud váltani keményebb védekezésre, amit alig pár meccsig láthattunk az alapszakasz vége óta, mert enélkül esélyük sem lesz Zalaegerszegen meccset nyerni. Emellett a két másik kulcs Andric és a pattanózás lehet - előbbi nemcsak a lecsorgók begyűjtésére kellene, hanem azért is, hogy legyen némi mélységi játéka is az Olajnak, ne csak a Pavlicsevics-Vojvoda duóra kelljen hagyatkozniuk. A montenegrói irányítótól vagy jobb dobószázalék, vagy egy kicsit több szervezés kell ahhoz, hogy a Szolnok rögtön elvegye a pályaelőnyt, de amíg a vendégektől nem látunk jobb védekezést, addig a ZTE a favorit.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus