Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő (2.)

Ma elkezdődnek a magyar férfi A-csoport rájátszásában a negyeddöntők második mérkőzései, illetve indul a playout is - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Negyeddöntők, 2. meccsek

PVSK-PANNONPOWER (1-0) - Egis Körmend (0-1)
2017.05.12., péntek, 18:00

A Pécs volt az egyetlen vendégcsapat szerdán, amely el tudta venni a pályaelőnyt, így természetesen jó hangulatban és önbizalommal telve készülhetnek most Csirke Ferencék - sok mindent nem kell változtatniuk a játékukon, mert ha nem is dobnak úgy, mint két napja, ha hasonlóan higgadtak maradnak, és kevés hibával lehozzák a meccset, most is simán lehet keresnivalójuk. A Körmend egészen botrányos védekezést és "csapatjátékot" mutatott be, azzal egészen biztos, hogy most is vereséget fognak szenvedni (a Pécs összesen három zakót szenvedett el az egész idény során otthon). Ettől függetlenül a körmendiek kerete papíron továbbra is jobb, nagyon fogadkoznak, hogy most majd megmutatják - kérdés, ebből mi valósul meg a pályán, hiszen azt gondolná az ember, hogy a motivációval egy PO-ban nem lehet gond, aztán szerdán láttuk, hogy mégis. Ha a Körmend kicsit összekapja magát, és a Pécs sem izgulja el a dolgot, az alapelképzeléseket dobóformától függetlenül meg tudják csinálni, akkor ez egy kifejezetten jó és szoros meccs lehet.

Szolnoki Olaj KK (0-1) - Zalakerámia ZTE KK (1-0)
2017.05.13., szombat, 16:00

A Szolnok borzasztóan közel volt az első találkozón ahhoz, hogy elvegye a ZTE pályaelőnyét, de a végjátékban nem sikerült megtartaniuk minimális előnyüket - ettől függetlenül az Olaj kifejezetten pozitív benyomást keltett ahhoz képest, amit a középszakaszban láttunk tőlük, hiszen védekezés és küzdés is volt Kmézics Zoránéknál. A zalaegerszegiek önmagukhoz képest és egyébként is nagyon gyengén dobtak, nem igazán találták a ritmust, náluk azonban el lehet mondani, hogy az nagyon sokat érhet, hogy így is behúzták azt a meccset - a dobóformájuk pedig várhatóan fog még javulni, mert nem mindig a Szolnok fojtogató védekezése miatt forgácsolták szét a gyűrűt. Ebben a párharcban minden mérkőzés abszolút kétesélyes - mondhatnánk, hogy a hazai pálya dönthet, de Bencze Tamásék idén kettőből két alkalommal verték a címvédőt a Tiszaligetben, most is abszolút kiszámíthatatlan, ki lesz a végén a győztes.

Kaposvári KK (0-1) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-0)
2017.05.13., szombat, 18:00

Az első mérkőzésben voltak óriási hullámzások, de ez egy teljesen másik találkozó lehet több szempontból is. Egyrészt azért, mert változik a pályaválasztó személye, és ez mind a Falco, mind a Kaposvár esetében elég meghatározó. Másrészt viszont mindkét gárdánál hiányozhat az első számú center - a somogyiaknál Simms biztosan nem játszik, hiszen két technikaival kiszórták az első összecsapásról, Zsigeranovics pedig összeszedett egy sérülést, és ha pályára is tud lépni, nagyon messze lesz a 100%-os állapottól. A két ember kiesése egyértelműen a KKK-nak jön kevésbé jól, hiszen a szombathelyiek úgy-ahogy, de tudják pótolni a szerb ötöst, Simmsnek azonban csak Grebenár az alternatívája Fekete Ádáméknál, úgyhogy ott szerkezeti váltás is várható. Alapvetően Kaposváron a hazaiak lennének az esélyesebbek, hiába erősebb papíron a Falco, de Simms kiválása boríthatja az előzetes elképzeléseket.

KTE-Duna Aszfalt (0-1) - Alba Fehérvár-Puebla Plus (1-0)
2017.05.13., szombat, 19:00

A Kecskemét majdnem óriási meglepetést okozott, de hosszabbításban kikaptak az Albától - a rendes játékidőben lényegében végig az ő akaratuk, elképzelésük érvényesült, vezettek 5 perccel a vége előtt 8 ponttal, a végén, az utolsó fél percben pedig 2 egységgel, de nem tudták megtartani a fórt, a hosszabbításban pedig már az alap- és középszakasz-győztes irányított. Nagy kérdés, hogy ebből most mi fog megvalósulni, mert ha a ráadás 5 percében látottak ismétlődnek meg (nem is a pontok eloszlása, hanem a tempó, a sebesség), abban jobb az Alba, függetlenül attól, felépül-e Markovics Luka vagy sem. Ha megint statikus kosárlabdát tud ráerőltetni ellenfelére a KTE, abban viszont megint lesz keresnivalójuk - itt az a kérdés, hogy a hazai pálya számítani fog-e, illetve hogy mennyire lőtték el a puskaporukat Forray Gáborék, tudnak-e fizikálisan és főleg fejben még egyszer olyan összeszedettek lenni, mint az első találkozón. Ha igen, ki-ki meccs lehet, de azért alapvetően ezen a mérkőzésen is esélyesebb az Alba.


Playout, 1. mérkőzés

Vasas Budapest - MAFC
2017.05.13., szombat, 16:00

Ez az a meccs, amiről sok mindent azért nehéz írni, mivel több mint egy hete játszottak utoljára a felek, volt idejük tehát változtatni. A Vasas jelentősen jobb állapotban fejezte be a középszakaszt, le is győzték a MAFC-ot, és amúgy is egységesebb gárdának tűntek, míg fővárosi ellenfelüknek az utolsó meccsek megint nem jöttek össze, és újra kicsit egyénieskedő volt a játékuk. A MAFC-tól láttunk már idén jobb produkciókat is, olyan egységes csapatmunkát, amivel lehet esélyük még idegenben is, de ha nem tudták összeszedni magukat játékban és fejben, akkor a középszakasz végén látott teljesítményükkel szinte biztosan kiesnek. Hazai környezetben az első meccsen papíron esélyesebb a Vasas, de elég sok a kérdőjel, és nincs akkora különbség a két gárda állománya között ahhoz, hogy ne tudjon Garai Péter csapata meglepetést okozni a Sport11-ben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus