Bemelegítés - A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő (3.)

Holnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport rájátszásában a negyeddöntők harmadik mérkőzéseit, szerdán pedig a playout második találkozóját - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

Negyeddöntők, 3. mérkőzések

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-1) - Kaposvári KK (1-1)
2017.05.16., kedd, 18:00

A hazai pálya továbbra is döntőnek tűnik ebben a párharcban, mert a Kaposvár egyértelműen rá tudta erőltetni akaratát a Falcóra az előző találkozón még Simms nélkül is, míg 25 percig ugyanez elmondható volt a szombathelyiekre is az első összecsapáson. Simms most visszatér, és nagy kérdés, hogy a Somogy megyei alakulat elhiszi-e, hogy van keresnivalója ott, ahol győzni ebben az idényben még nem tudott vendégcsapat - pillanatok alatt meccset csináltak az első mérkőzésből, de kérdés az, hogy olyan szintű játékot csak hátrányban tudnak-e hozni, vagy egálról is esetleg. Mindattól függetlenül, hogy Simms visszatér, Zsigeranovics pedig valószínűleg teljesen egészséges most sem lesz a hazaiaknál, a Falco esélyesebb, hiszen otthon 18-0-ra állnak.

Egis Körmend (1-1) - PVSK-PANNONPOWER (1-1)
2017.05.16., kedd, 18:00

A Körmend a párharc első 60 percében közel botrányosan védekezett, 147 pontot kaptak ez idő alatt, és a második meccs második félidejéig olyan benyomást keltettek, mintha most rakták volna össze őket először. Csorvási Milán megsérült a pécsi mérkőzés első félidejének végén, így kényszerből szerkezetet kellett váltania Gasper Potocniknak, és talán emiatt, talán más miatt, de elkezdett működni a vasi alakulat elöl és hátul is. A harmadik összecsapás kulcskérdése az lesz, hogy tőlük melyik arcukat látjuk most már - ha az előző 20 percben látott pörgést tudják hozni, Petty is tudja tartani ezt a formát, Allen pedig tovább tud javulni (támadásban már vállalt az erőcsatár, csak még nem igazán jó hatékonysággal), akkor ezen a meccsen komolyabb lehet már a különbség a két együttes között. A Pécsnek nem nagyon kell változtatnia a dolgokon - nyilván jobb külső dobás kellene, mint az előző ütközetben látott 7/23, de továbbra is a tempót kell kontrollálni, az eladott labdákra kell figyelniük, ezzel azonban nagy gondjuk nem volt eddig. A Körmend még mindig kérdőjel azért, mert 20 percnyi jó játékot láttunk tőlük, de azzal a kosárlabdával már nekik áll a zászló ezen a keddi összecsapáson.

Alba Fehérvár-Puebla+ (2-0) - KTE-Duna Aszfalt (0-2)
2017.05.16., kedd, 18:30

Itt érdekes a helyzet, mert az Alba az egyetlen csapat, amely lezárhatja most első körös párharcát, pedig eddig a KTE mindkét alkalommal megcsinálta, amit meg kellett csinálnia, mindkétszer inkább az ő elképzeléseik valósultak meg, olyan játékot láthattunk a parketten, ami nekik kedvezett, de a székesfehérváriak mindkétszer jobbak voltak a végjátékban. Forray Gáboréknak gyakorlatilag semmin nem kell változtatni - az a játék, amit eddig hoztak, az egyetlen potenciális ellenszer az Alba ellen, egyszerűen a végjátékokat meg kell próbálniuk jobban megoldani. Dzunics Braniszlav együttese most valószínűleg a nemzetközi meccsekből is profitál, az ott szerzett rutin bőven kijöhet az ilyen szituációkban, és így papíron hiába kevésbé tapasztalt az Alba, jobban meg tudják oldalni ezeket a "kényes" helyzeteket. Benne van, hogy az első két találkozó után esetleg kicsit megroppan a KTE, de annak nagyobb a valószínűsége, hogy egy hasonló forgatókönyvet láthatunk most, mint eddig - az Alba esélyesebb, de valószínűleg megint meg kell majd szenvedniük a saját feladatát maximálisan elvégző Kecskeméttel szemben.

Zalakerámia ZTE KK (1-1) - Szolnoki Olaj KK (1-1)
2017.05.16., kedd, 19:00

A címvédő megtette, amit meg kellett az első két meccsen - egyénileg nem tudják tartani a ZTE támadójátékát, de a zónájuk ellen borzasztóan szenved Bencze Tamás együttese, és ezzel egyrészt majdnem megnyerte az Olaj az első meccset is, a második találkozón pedig egy gyenge felvonás után irányították a játékot. Nagy kérdés, hogy a zalaegerszegiek mikor és mennyire találnak erre megoldást, mert ha hasonlóan komoly problémáik lesznek a szolnoki zóna ellen, mint eddig, az párharcot befolyásoló momentum lehet - mivel hazai pályán lesznek, így most hozniuk kell a találkozót, hogy ne kerüljenek a kiesés szélére rögtön. A Szolnoknál túl nagy változtatásokra nem lehet számítani, hiszen van egy fegyverük egyelőre, ami hatékonynak tűnik - a dobószázalék természetesen döntő lehet náluk is, illetve az eladott labdákra kell odafigyelniük, az első meccsen produkált 17 eladott játékszer rengeteg. Nincs kifejezett esélyese a meccsnek, talán egy nagyon hajszállal a ZTE a hazai pálya miatt jobban áll.

Playout, 2. meccs

MAFC (0-1) - Vasas Budapest (1-0)

A Vasas behúzta nagy nehezen az első összecsapást, pedig a MAFC sokáig vezetett. Az kérdés, hogy most hazai pályán megint feláll-e Garai Péter csapata azzal a Smith-Duvnjak-Polyák-Lakits-Sihota alacsony szerkezettel, amivel az első meccsen, mert azzal láthatóan voltak gondjai a pasarétieknek, működött a dolog, és hiába zárták gyengébben a középszakaszt, a több mint egyhetes pihenő alatt szépen összeszedték magukat. Hazai pályán most esélyesebbek is valamivel, de ugyanazt le lehet írni, amit az első mérkőzés előtt - nincs akkora különbség a két gárda között, hogy az egyik kicsit gyengébb, a másik kicsit jobb napja esetén ne nyerhetne bármelyik akár a másik pályáján is.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus