December hónap ötöse és az MVP az NBI/A-csoportban

Egy magyar és négy külföldi játékost választottak be olvasóink az NBI/A-csoportban decemberi teljesítményük alapján a Hónap ötösébe.

Olvasóink csütörtök éjfélig voksolhattak, mely alapján eldőlt, hogy ki a hónap MVP-je, s mellette kik kerültek be december legjobbjai közé.

A Hónap ötöse:

1. Kendrick Perry (Egis Körmend) - 22.13%

A térdéből hiányzó szalag miatt műtétre váró irányító ugyan már elhagyta a körmendi klubot, ám a távozás tudatában, s ellenére sem hagyott alább jó teljesítménye az év utolsó hónapjában. A vasi alakulat minden mérkőzését megnyerte decemberben, Perry pedig kereken 20 pontot, 8,3 lepattanót, 4,6 gólpasszt és 5 kiharcolt személyi hibát átlagolt. Utolsó találkozóján a bajnoki címvédő Szolnok hazai legyőzéséből nagy részt vállalt, 20 pontjából 15-öt a triplavonalon túlról szerzett, tette mindezt úgy, hogy 39 percet töltött a parketten. Meccsenkénti 2 szerzett labdájával az élvonal 5. legjobb labdalopója. Ahogy a szavazatok megoszlásából látszik, az olvasók egyértelműen őt tartották a hónap legértékesebb játékosának.

2. Wesley Channels (Egis Körmend) - 15.49%

Októberben ő végzett az első helyen, most be kellett érnie a második hellyel. A Kaposvár elleni rangadón nem úgy ment neki a támadójáték, ahogy szerette volna, viszont a Pécs otthonában megszerzett győzelem alkalmával bőségesen kompenzálta korábbi gyengébb estéjét. 27/12 pontját 64%-os mezőnymutatóval érte el, s hiába vétett 8 eladott labdát, ezt 8 lepattanóval, 10 kiharcolt faulttal és 5 gólpasszal feledtette.

3. Lóránt Péter (TLI-Alba Fehérvár) - 14.29%

Bár szinte bérelt helye van a fehérváriak magasemberének az aktuális hónap legjobbjai között, mégsem sikerült még a dobogó legfelső fokán végeznie. Ezt aligha bánja, ugyanis jelen pillanatban a bajnokság 7. legponterősebb játékosa és vezeti a VAL-átlag ranglistát. Decemberi három találkozójából kétszer ünnepelhetett sikert, 17,6 pontot átlagolt (57,6% mezőnyből), 6,6 lepattanó, 2,6 szerzett labda, 4,6 kiharcolt személyi hiba és 3,3 gólpassz társaságában.

4. Djordje Pantelics (Zalakerámia ZTE KK) - 11.27%

A bajnokság legjobb dobásblokkolóját - s talán legjobb védőjátékosát - tisztelhetjük a zalaegerszegi magasemberben, aki 2,91 dobást hatástalanít meccsenként. A múlt hónapban az ASE-t simán fektette két vállra a ZTE, ekkor 37-es VAL mutatót ért el, 17 pontja mellé 13 lepattanót, 3 szerzett labdát, 3 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt, valamint 5(!) blokkot jegyzett. De ezt is überelte a Jászberény ellen, mert 15 gyűrűről lecsorgó labdát gyűjtött be, s 8(!) sapkát osztott ki a JKSE játékosainak.

5. Hrvoje Puljko (Kaposvári KK) - 10.66%

A Kaposvárra visszatérő bedobó nagyon hamar megtalálta azt a ritmust, mely miatt húzóemberként szerepelt a somogyiaknál két szezonnal ez előtt. A Kaposvár egyedül a körmendi rangadót vesztette el a múlt hónapban, pedig Puljko kiemelkedően játszott akkor, 28/18 pontot és 38-as VAL értéket tett a közösbe. Decemberben 24,3 pontot (55,3% mezőnyből, 50% hárompontosból), 8 lepattanót, 2,3 szerzett labdát, 3,6 kiharcolt faultot és 2,6 gólpasszt átlagolt.


További sorrend.

6. Váradi Benedek (Falco-Trend Optika KC Szombathely) - 7.85%
7. Darrin Govens (Zalakerámia ZTE KK) - 7.04%
8. Christopher Dunn (Atomerőmű SE) - 4.63%
9. Emanuel Ubilla (Kaposvári KK) - 3.62%
10. Mark Smith (MAFC) - 3.02%

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus