Február hónap ötöse és az MVP az NBI/A-csoportban

Két csapatból öt külföldi játékost választottak be olvasóink az NBI/A-csoportban a Hónap ötösébe.

A Hónap Ötöse:

1. Trey McKinney-Jones (Egis Körmend) - 16.16%    

Érkezése óta stabil, megbízható teljesítményt nyújt az amerikai játékos, aki egy kivételtől eltekintve minden februári mérkőzésén elérte a 10 pontos határt. Legkiemelkedőbb teljesítményét a Nyíregyháza otthonában hozta, amikor kereken 30 ponttal (11/20 mezőnyből) terhelte meg az ellenfél gyűrűjét, s még lekapott 7 lepattanót is. Február hónap tekintetében ez már a második MVP cím, amit bezsebel, ugyanis nagyban neki is köszönhető, hogy hosszú idő után újra kupasikert ünnepelhettek Körmenden.

2. Wesley Channels (Egis Körmend) - 14.52%    

Hogy mennyire fontos a hátvéd játéka a körmendi alakulatnak, azt jól példázza, hogy négy bajnoki mérkőzéséből három alkalommal is elérte a legalább 25-ös VAL mutatót. Bár a Zsíros Tibor Magyar Kupában nem ültek a triplái, de három mérkőzés alatt mindössze 11 percet töltött a cserepadon, és átlagban 23-as VAL értéket tett hozzá csapata játékához és végső győzelméhez.

3. James Kinney (Zalakerámia ZTE KK) - 13.42%    

Az amerikai irányító a támadások terén dolgozott nagy hatékonysággal, 18,75-ös pontátlagot hozott össze februárban, s mindezt 52%-os mezőnypontossággal vitte véghez, az előkészítésekből meccsenként 4,5-es gólpasszátlaggal vette ki részét. 

4. Djordje Pantelics (Zalakerámia ZTE KK) - 13.42%    

Egyetlen helyet lehet biztosra venni minden hónapban, hogy a ZTE magasembere bekerül a legjobbak közé. Ebben a hónapban sem volt másként, kereken 27-es VAL átlagot hozott, együttese pedig minden bajnokiját győzelemmel zárta. Ez a magas hatékonysági mutató annak tükrében kiemelkedő, hogy két találkozón is csak 5 dobott pontot jegyzett, de a lepattanók terén 11,75-ös, blokkokban pedig 4,75-ös átlagot tudhat magáénak. Ebben a két kategóriában továbbra is ligaelső, és így elévülhetetlen érdemei vannak csapata jó szereplésében.

5. Parrish Petty (Egis Körmend) - 12.88%    

Nehéz lenne megkérdőjelezni helyét a legjobbak között, még akkor is, ha nagyon szoros versenyben ért csak be az ötösbe. A bajnokikon átlagban 15,75 pontot és 6 gólpasszt, 5,5 lepattanót, 4,75 kiharcolt faultot szállított. A Magyar Kupában nyújtott játékára sem lehetett panasz. A Paks ellen 23 pontjával és 5/6-os triplázásával megbízható pontja volt a körmendi alakulatnak. Az elődöntőben az ő kosarával nyertek a Sopron ellen a piros-feketék. A fináléban pedig 19 pontja mellé, 7-7 lepattanót és kiharcolt személyi hibát jegyeztek a statisztikusok.

A további sorrend:

Eilingsfeld János (Atomerőmű SE) - 11.23%    
Ryan Wright (Falco-Trend Optika KC Szombathely) - 8.77%    
Emmanuel Ubilla (Kaposvári KK) - 5.48%    
Deville Smith (MAFC) - 4.11%

 

Foto, Slide - Szendi Péter, vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus