Hoppolók és Koppolók - 1. forduló

Tegnap jelentkeztünk az első forduló legjobb játékosait felvonultató "Forduló válogatottal", ma pedig az alul-, illetve felülteljesítő kosarasok listájával tekintünk vissza a 2013/14-es szezon nyitókörére. A "hoppolóknál" 3 magyar játékos, a "koppolókhoz" egy honfitársunk és két légiós került.

Hoppolók:

Halász Ákos - Pécsi VSK - PANNONPOWER

Már az elmúlt szezonban is több alkalommal bizonyított a baranyaiak 22 éves játékosa, hogy lehet rá számítani az éles szituációkban is. Több alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait a drámai körülmények között elvesztett, Szeged elleni bajnokin. A végjátékban duplájával még vezetéshez juttatta a PVSK csapatát, ám a győzelmet nem sikerült megszerezniük. A fiatal hátvéd 12 ponttal (8-ból 6 mezőnyből), 2 lepattanóval (1 védő, 1 támadó), 1 kiharcolt falttal és 7 gólpasszal zárt, melyet csak kissé homályosít el, hogy 5 eladott labdát vétett.

Kovács Ákos - Atomerőmű SE

Közel állt ahhoz az ASE irányítója, hogy megszerezze élete első A-csoportos dupla dupláját, ehhez mindössze két gólpasszra lett volna szüksége. Elmondása szerint könnyebbre sikerült a mérkőzés, mint amire számított, de így is említésre méltó, hogy 26 játékperc alatt 8 gólpasszt osztott ki 10/3 dobott pontja (7-ből 3 mezőnyből, 4-ből 3 büntető) mellé, továbbá leszedett 1 lepattanót, kiharcolt 2 faltot és jegyzett 1-1 eladott és szerzett labdát.

Dávid Gergely - Kaposvári KK

Tavalyi pont- és lepattanóbeli átlagát felülmúlta, kevés hibával kosárlabdázott, ám kizárólag Hendlein Roland segített neki a palánk alatti játékban. 25 perc alatt mutatott játékával a második leghatékonyabb kaposvári játékos lett, 10 pontot (5-ből 3 mezőnyből, 5-ből 4 büntető), 5 lepattanót, 1 szerzett, 2 eladott labdát, 7 kiharcolt faltot jegyzett.

Koppolók:

Mohácsi Máté - Marso - Nyíregyházi KK

Valószínűsíthető, hogy nem szereti az októberi tétmérkőzéseket a nyíregyháziak hátvédje. Tavaly ősszel, a Kaposvár elleni bajnokin nullázott utoljára mezőnyből a Pakssal szemben vívott nyitómeccset megelőzően. Hiába próbálkozott, nem tudta a gyűrűbe juttatni a labdát, csak két alkalommal, büntetőből. A győzelem, szoros mérkőzés nem az ő gyengébb játékán múlott, így valószínűleg kettőzött erővel készül majd a jászberényi, szerdai találkozóra. 2 ponttal (9-ből 0 mezőnyből), 1 eladott labdával, 3 kiharcolt falttal és 1 gólpasszal zárt Pakson.

Milos Pesic - Kaposvári KK

Az erős, meghatározó játékos ismérve, hogy akkor húz különösen, amikor a legnagyobb szükség van rá - leginkább akkor érvényes ez a tézis, ha légiósról beszélünk. Nos, a somogyi alakulat magasembere szinte teljesen magára hagyta a Hendlein - Dávid duót a palánkok alatti harcban. Mindössze 4 pontot hozott össze (8-ból 1 mezőnyből, 2-ből 2 büntető), továbbá 1 lepattanó, 2 eladott labda, 4 kiharcolt falt és 2 gólpasszt került a lőlapjára, 19 játékperc alatt.

Matija Poscic - Marso - Nyíregyházi KK

A horvát magasember nem töltött sok időt a társakkal, játékkal való ismerkedéssel, mielőtt bedobták volna a mély vízbe. Onnan azonban nem igazán tudott kiemelkedni, mivel mindössze 5 pontot (6-ból 2 mezőnyből, 2-ből 1 büntető) és 8 lepattanót (4 védő, 4 támadó), 2 eladott labdát, 4 saját és 2 kiharcolt faltot jegyezhettünk fel neki, mindezt 27 játékperc alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus